Copy

Nieuwsbrief juli 2021

Summer Vibes

Beste cursisten en andere belangstellenden,

De zomer is begonnen en we zijn ook alweer een paar weken weer groepslessen aan het geven. In de zomervakantie gaan de lessen gewoon door. In september zullen er in verband met mijn vakantie wat aanpassingen zijn. Hierover worden jullie uiteraard bericht.

In de week van 4 tot en met 11 juli doe ik mee aan een Hell Week from Home. Voor de geïnteresseerden kan je op de link klikken: HELLWEEK. Dat betekent dat ik in die week niet bereikbaar ben per app, telefoon en mail. De groepslessen gaan wel gewoon door. In deze week maak ik ook geen privé afspraken. Je kunt nog tot en met zaterdag 3 juli contact opnemen! Daarna wordt er niet eerder gereageerd dan 12 juli.

In het artikel van deze week lees je meer over fiddle about. Een copingsstrategie waarbij de hond gedrag laat zien wat niets met de situatie te maken lijkt te hebben.

Vanaf donderdag 24 juni geeft Ilja Mulder extra groepslessen op de donderdagavond. Er zijn 2 puppygroepen, om 19.00 en om 20.00 uur. Aanmelden kan nog tot en met 1 juli.

Dit keer in de rubriek de Cursist en haar bedrijf: Mariska van der Velde. Ze heeft een trimsalon in De Wilp en ze heeft een webshop in dierbenodigheden.

We zijn gestart met kind-hond cursus van 3 lessen. De eerste 2 lessen zijn inmiddels geweest en wat deden ze het leuk!

Voor eenieder, lees de huisregels ook nog even weer goed door. Een samenvatting vind je onderaan de nieuwsbrief.

Facebook iconInstagram iconWebsite iconEmail iconYouTube icon

Extra groepslessen op donderdag

Op donderdagavond is Ilja Mulder van start gegaan met een extra puppycursus. Er zijn nog een paar plekjes vrij, aanmelden kan nog tot en met 1 juli.

Puppycursus: 19.00 uur

Puppycursus: 20.00 uur ( 2 plekjes)

inschrijfformulier

Kind en hond cursus

We zijn inmiddels gestart met de kind- en hond cursus. En wat is dat leuk! Zo mooi om te zien hoe kinderen en hond kunnen samenwerken!

Bij voldoende belangstelling zullen we in augustus weer een nieuw groepje starten op de woensdagmiddag met maximaal 4 kinderen. Wil je meedoen, stuur dan even een berichtje.

Inhaallessen

Mocht je in de maand mei of juni een les gemist hebben, dan kan je deze inhalen op vaste inhaaldagen. De eerstvolgende data die zijn gepland, zijn:

Data: 25 juli, 29 augustus en 3 oktober

Tijdstip: 10.00 uur pups en 11.00 uur basiscursus

Aanmelden: verplicht via website

Indien je van te voren al weet dat je een les gaat missen, dan kan je je ook aanmelden. Daarnaast kan je aan zoveel inhaallessen meedoen als dat je lessen gemist hebt, ook als je leskaart afgelopen is en je geen lessen meer volgt.

Meld je aan

About … fiddle about

Wanneer je hond iets ervaart als stress, angst, paniek of simpel niet weet wat hij precies voelt, kan hij er – net als wij – op 4 manier mee omgaan. Van de ‘fight’, ‘flight’ en ‘freeze’ hebben we de meeste mensen wel gehoord. Het is ook de meest heldere zichtbare reactie omdat de actie van de hond vaak direct te koppelen is aan wat hij ziet, wat er gebeurt of wat hij ervaart.

lees het artikel

Hoopers met Pieter en Quest

Pieter traint al 6 jaar met zijn Sheltie Quest bij HC Chimié. Samen hebben ze al vele hondensporten onder de knie. In het filmpje loopt Quest een erg mooi hooperparcours.

Hoopers met Pieter en Quest

De cursist en haar bedrijf

Mariska van der Velde

Eigenaresse van Hondentrimsalon Mariska en de webshop Turbo’s dierenboel.

Ik ben Mariska van der Velde en sinds een jaar volg ik met veel plezier de rally-obedience training met mijn Engelse Cocker Spaniël Joep bij Hondencentrum Chimié in leek.

Al 14 jaar run ik Hondentrimsalon Mariska in De Wilp, hier worden alle rassen getrimd maar mijn specialiteit ligt bij de Engelse Cocker Spaniël.

Sinds begin dit jaar ben ik gestart met mijn webshop “Turbo’s dierenboel” vernoemd naar onze Labrador retriever Turbo.
Wij hebben een ruim assortiment aan gezonde snacks, natuurlijke shampoo en leuke accessoires.
Kwalitatief hoogwaardige producten, die zorgvuldig worden uitgezocht voor ze in het assortiment komen.

Voor alle klanten van hondenschool chimie heb ik een leuke kortingscode. Deze is eenmalig te gebruiken bij een bestelling.
De kortingscode is: hondenschool-1


Neem snel een kijkje op www.turbosdierenboel.nl

Huisregels

Een samenvatting van de huisregels

  • Indien een privéles binnen 24 uur voor de afspraak wordt afgezegd of je komt niet, dan wordt deze gerekend als afspraak. (Mocht ik iemand anders kunnen vinden die in jouw plaats kan komen, dan kan je afspraak wel doorgeschoven worden).

  • Indien je een leskaart hebt gekocht, dan geldt deze voor opeenvolgende weken. Indien je een les niet komt, dan komt dit in principe voor eigen rekening. Er zal weer eens in de maand een inhaaldag georganiseerd worden waar je alle gemiste lessen kan inhalen.

  • Indien je 3 of meer weken achtereen op zomervakantie gaat en je wil ook lessen volgen, dan geldt dat je bij aanschaf van je kaart VOORAF dit kan melden. Alleen dan kunnen je lessen doorgeschoven worden of wordt er gekeken naar mogelijkheden. Omdat ik met kleine groepjes werk (maximaal 7), vind ik het belangrijk om te weten wie er wanneer komt. Ook geeft dit helderheid wanneer er weer ruimte is voor nieuwe cursisten.

  • Laat honden aan de lijn in principe geen contact met elkaar maken.

  • Laat je hond niet plassen of poepen op het gehele terrein. Zorg dat je hond van te voren goed uitgelaten is. Mocht er wel een ongelukje gebeuren, ruim de ontlasting dan gelijk op (en trakteer de groep op appelgebak ;-)) en mocht je hond een plasje gedaan hebben, gooi dan water over de betreffende plek.

  • Kijkers zijn (weer) van harte welkom. Houdt 1,5 meter afstand in acht. Ik wil graag zonder toegangsbewijzen werken en dan is dit voor nu wat de opgelegde maatregel is.

Hartelijke groet,

Caren Appelman

Terrastraining