Copy
View this email in your browser

UPDATE

 

Hoewel de wereld vandaag weer wat meer van het slot af is gegaan, stuur ik vandaag een bericht dat ik had gehoopt niet te hoeven schrijven. 

Zoals een aantal mensen misschien al had meegekregen, heb ik aan mijn Corona-besmetting begin vorig jaar Long Covid overgehouden. Omdat ik mijn werk graag doe, heb ik doorgezet. 

De afgelopen maanden werden de klachten steeds heviger. Pijnvrij bewegen was niet meer mogelijk. Samen met nieuwe behandelaars kijk ik nu op welke manier ik het beste kan herstellen. Ik had gehoopt op een sneller herstel, maar deze week kwamen we tot de conclusie dat het belangrijkste is nu rust is (liggen), 'niets moeten' en mijn lichaam meer tijd geven om te herstellen. Acceptatie is ook een proces ;-). 

Voor mij is het nu belangrijk om weer 'normaal' te kunnen functioneren en de dingen te gaan doen die mij energie geven plus fysiek haalbaar zijn. 

Dit betekent voor mij en voor jullie dat ik op dit moment keuzes moet maken in welke lessen ik ga geven. Ik ga op zoek naar een extra trainer(s) om alle cursussen weer te kunnen aanbieden. 

Het aanbod voor de komende tijd met ingang van 1 februari is:

Dinsdagavond 19.00 uur: Sport en Spel (nog 1 plek vrij)

Woensdagochtend 11.00 uur: Rally-O (VOL)

Zaterdag 09.00 uur: Puppycursus

Zaterdag 11.00 uur Basiscursus (cursisten vanuit puppycursus van vorig jaar of huidige cursisten, graag aanmelden per mail of je mee wil doen.)

Zaterdag 14.15 uur: Behendigheid (VOL)

Extra trainer
Ik ben (dus) op zoek naar een extra trainer om meer lessen te kunnen aanbieden. Mocht je zo iemand zijn of iemand kennen, dan kom ik graag met hem of haar in contact.  Ik ben op zoek naar iemand die:
- elke week een eigen groep(en) kan draaien
- werkt met belonen in het leerproces en met begrenzen van (potentieel) ongewenst gedrag
- opgeleid is tot hondentrainer of gedragstherapeut
- bereid is om aan te sluiten bij de (basis van mijn) huidige trainingsmethode. Uiteraard is eigen inbreng van harte welkom.
- openstaat voor feedback en humor heeft
- de rol van de handler net zo belangrijk ervaart als 'de opvoeding' van de hond

Verder nog belangrijk:
- vergoeding in overleg (ZZP'er, vrijwilliger of andere constructie) (Je komt niet in loondienst)
- wekelijks een (korte telefonische) bespreking 
- indien het van beide kanten goed bevalt, ben je ook welkom voor de langere termijn. Het is dus geen 'vervanging bij ziekte'.

Wat zoek ik niet:
- iemand die een eigen bedrijf heeft en onder zijn of haar naam zijn eigen hondenschool wil draaien
- iemand die alleen het veld wil huren

Cursusgeld retour
Voor een aantal cursisten geldt dat er nu geen moment meer is waarop zij de lessen kunnen vervolgen. Omdat ik ook geen idee heb, wanneeer ik (of iemand anders) weer extra lessen kan geven, wil ik iedereen vragen die nog lessen open heeft staan -(én vanaf de start in februari geen lessen kan volgen) - dit aan te geven als reactie op de mail. Graag hierbij het aantal lessen dat je nog tegoed had en je rekeningnummer vermelden. Ik zal dan het resterende cursusgeld overmaken. 

En verder kan ik het me voorstellen dat je sowieso een andere keuze wil maken/ hebt gemaakt. Los van mijn eigen verhaal, is ook de gemeente Westerkwartier de eerste die steeds overal een rem op zet. Laat het dan ook gerust weten en ik stort het geld terug.

Tot slot
Ik vind het heel vervelend voor jullie en het spijt me heel erg dat ik niet waar kan maken waar jullie op gerekend hadden. 

Groeten,
Caren

Copyright ©2022 Hondencentrum Chimié, Alle rechten voorbehouden.