Copy

Nieuwsbrief juni 2021 (II)

Fotografie Henk Eisses

Beste cursisten en andere belangstellenden,

Zaterdag 12 juni hebben we de heropening van de hondenschool gevierd. Bijzonder fijn om weer met zoveel mensen samen te mogen zijn. En wat waren de demonstraties gaaf! Ook de snacks waren in trek.

Op zondag 4 juli organiseren we een fotoshoot op de hondenschool. Fotograaf is Henk Eisses. Er is nog 1 plekje vrij.

In het artikel dat ik geschreven heb voor Rundog lees je meer over suppen, een super leuke watersport die je ook samen met je hond kan doen.

Vanaf donderdag 24 juni geeft Ilja Mulder extra groepslessen op de donderdagavond. De puppycursus is om 19.00 uur en de basiscursus om 20.00 uur.

We starten volgende week weer met een kind-hond cursus van 3 lessen. Aanmelden kan per mail of via de website.

Voor eenieder, lees de huisregels ook nog even weer goed door. Een samenvatting vind je onderaan de nieuwsbrief.

Facebook iconInstagram iconWebsite iconEmail iconYouTube icon

Extra groepslessen op donderdag

Op donderdagavond gaat Ilja Mulder vanaf 24 juni een extra puppy- en basiscursus starten. Er zijn nog plekken vrij, aanmelden kan via de website.

Puppycursus: 19.00 uur

Basiscursus: 20.00 uur

inschrijfformulier
Kind-hond cursus We starten weer met kind- en hond cursussen. Er is geen leeftijdsgrens, maar het kind moet wel ongeveer een 45 minuten samen iets met de hond willen en kunnen doen. Met betrekking tot de inhoud zal het gaan over welke spelletjes hond en kind samen kunnen doen op een veilige manier, wanneer stop je, wat doe je als je hond te druk wordt en daarnaast enkele gehoorzaamheidsoefeningen. Let wel, er dient altijd een ouder/verzorger aanwezig te zijn. Het is namelijk echt de bedoeling dat er leuk en leerzaam contact tussen pup en kind ontstaat. Indien er dermate gedrag ontstaat van de pup dat het kind het niet meer kan handelen, dan dient de ouder/begeleider de les (tijdelijk) over te nemen. Dit ter beoordeling aan jezelf als ouder of aan mij als trainer. Data: woensdag 23 juni, 30 juni en 14 juli. Kosten: € 45,

Suppen met je hond

Suppen is een afkorting van ‘stand up paddling’. Ofwel, het peddelen op een surfboard. Een sport die is ontstaan doordat surfers activiteiten op het water wilden blijven doen wanneer er geen of onvoldoende wind was om te windsurfen. In Nederland heeft deze sport ook aardig wat bekendheid gekregen en ook hetsuppen samen met je hondraakt steeds meer in trek.

Lees het artikel
Suppen met je hond - Chaney

Inhaallessen

Mocht je in de maand mei of juni een les gemist hebben, dan kan je deze inhalen op vaste inhaaldagen. De eerstvolgende data die zijn gepland, zijn:

Data: 27 juni en 25 juli 2021

Tijdstip: 10.00 uur pups en 11.00 uur basiscursus

Aanmelden: verplicht via website

Indien je van te voren al weet dat je een les gaat missen, dan kan je je ook aanmelden. Daarnaast kan je aan zoveel inhaallessen meedoen als dat je lessen gemist hebt, ook als je leskaart afgelopen is en je geen lessen meer volgt.

Meld je aan

Feestelijke heropening

Op zaterdag 12 juni was de heropening van de hondenschool. Het was een perfecte middag met een hoop gezelligheid. Niet in het minste door iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen aan de catering en andere helpende handen heeft geboden. Aanwezig waren”

 • Demonstratie schapendrijven. Nico Buitenkamp is schaapsherder pur sang en zet zijn Border Collies in waar ze voor geboren zijn, namelijk het verplaatsen van een kudde.

 • Demonstratie massagetechnieken bij je hond. Marian Buivenga-Lammers geeft massages en healingen aan honden.

 • Demonstratie hulphond Ilja Mulder is gecertifieerd hondentrainer en zij heeft een specialisatiecursus gedaan voor blindengeleidehondeninstructeur en ze werkt daarnaast met assistentiehonden en hun baasjes.

 • Demonstratie geurdetectie Jessica Sanders is gedragstherapeut, paraveterinair en begeleid daarnaast teams met hulphonden. Ze heeft haar hond Olley opgeleid om bedwantsen te kunnen vinden.

 • Webshop Turbosdierenboel Mariska van der Velde heeft haar eigen trimsalon (Hondentrimsalon Mariska) in de Wilp en heeft daarnaast een webshop.

 • Trimsalon Figaro Suzanne Wight- Brouwer is paraveterinair en heeft haar eigen trimsalon in Ekehaar.

Heropening 12 juni 2021

Fotoshoot 4 juli

Update: er is nog 1 plekje vrij en daarna kan je desgewenst op de wachtlijst worden gezet.

Op zondag 4 juli organiseren we een fotoshoot in samenwerking met fotograaf Henk Eisses. Je kunt kiezen of je een portretfoto (hoofd hond of vangende snoepjes) wil of een actiefoto (tunnel of sprong). Je krijgt een afgedrukte foto van 30 x 30 cm op Fuji Pearl en je ontvangt het origineel via WeTransfer. Je kunt de foto inlijsten of zo aan de muur hangen, de kwaliteit van de afdruk is er goed genoeg voor.

Zowel de fotograaf als ik staan voor je klaar om in 15 minuten het perfecte plaatje te schieten. De sessies vinden plaats op het omheinde terrein van de hondenschool, dus het is geen probleem mocht je hond er eens vandoor gaan.

Tijdsvak: 10.00 - 12.30 uur. Er is aan het begin van de middag nog een plekje vrij.

Kosten: € 17,50 voor (oud-) cursisten en € 22.50 voor mensen van buitenaf (inclusief afdruk van 30 x 30 op Fuji Pearl papier).

Aanmelden via: info@hc-chimie.nl 0f via website (volgt binnenkort)

Afdruk: Je kunt de afdruk ophalen bij de fotograaf thuis in Leek of je kunt hem meenemen tijdens een les.

Ook nog even dit: onderstaande foto’s geven weer wat de stijl van de shoot is. Uiteraard kun je aangeven wat je wensen zijn, maar laat je ook vooral verrassen door de uniekheid en de creativiteit van de fotograaf.

Nb. De shoots gaan alleen door bij droog weer. Aangezien je vooraf betaalt, krijg je bij annulering je volledige bedrag terug of je kunt gaan voor de herkansing. Zelf annuleren kan kosteloos tot 24 uur voor de afspraak, daarna wordt het bedrag wel in rekening gebracht (tenzij we iemand in jouw plaats kunnen vinden.)

Meld je aan

Honden en zomerhitte

We hebben alweer een aantal dagen met zonnige temperaturen achter de rug en met de zomervakantie in het vooruitzicht, zullen er vast nog wel meer volgen. Lees in het artikel de tips over honden en warmte.

Honden en zomerhitte
Lees het artikel

Huisregels

Door alle wisselende maatregelen, zijn we ook wat flexibeler om gegaan met de huisregels. Lees de huisregels nog even doen. Hieronder vind je een samenvatting:

 • Indien een privéles binnen 24 uur voor de afspraak wordt afgezegd of je komt niet, dan wordt deze gerekend als afspraak. (Mocht ik iemand anders kunnen vinden die in jouw plaats kan komen, dan kan je afspraak wel doorgeschoven worden).

 • Indien je een leskaart hebt gekocht, dan geldt deze voor opeenvolgende weken. Indien je een les niet komt, dan komt dit in principe voor eigen rekening. Er zal weer eens in de maand een inhaaldag georganiseerd worden waar je alle gemiste lessen kan inhalen.

 • Indien je 3 of meer weken achtereen op zomervakantie gaat en je wil ook lessen volgen, dan geldt dat je bij aanschaf van je kaart VOORAF dit kan melden. Alleen dan kunnen je lessen doorgeschoven worden of wordt er gekeken naar mogelijkheden. Omdat ik met kleine groepjes werk (maximaal 7), vind ik het belangrijk om te weten wie er wanneer komt. Ook geeft dit helderheid wanneer er weer ruimte is voor nieuwe cursisten.

 • Laat honden aan de lijn in principe geen contact met elkaar maken.

 • Laat je hond niet plassen of poepen op het gehele terrein. Zorg dat je hond van te voren goed uitgelaten is. Mocht er wel een ongelukje gebeuren, ruim de ontlasting dan gelijk op en mocht je hond een plasje gedaan hebben, gooi dan water over de betreffende plek.

Hartelijke groet,

Caren Appelman

Terrastraining