Copy

Nieuwsbrief december 2021

Soul en Chaney

Beste cursisten en andere belangstellenden,

We naderen alweer de laatste maand van het jaar. Er zijn nog lessen tot en met zaterdag 18 december. Helaas komen de avondlessen met ingang van maandag 29 november te vervallen in verband met de huidige maatregelen.

In de kerstvakantie is HC Chimié 2 weken gesloten. Vanaf 3 januari gaan de lessen weer van start. We hopen dan ook meer te weten over de mogelijkheden.

Er zijn nog 1 inhaalles gepland dit jaar. LET OP: Het is NIET mogelijk om de lessen op je kaart door te schuiven. Gemiste lessen kunnen alleen ingehaald worden op de inhaaldagen. Ik ga er vanuit dat je je hebt aangemeld voor een cursus omdat je er graag bij wil zijn. De inhaaldagen zijn bedacht om mensen die door overmacht niet kunnen komen, alsnog de gelegenheid te bieden om te trainen.

In het artikel over Het is is maar een fase lees je meer over de verschillende fases waar je hond vanaf zijn geboorte doorheen gaat.

Gezien alle huidige C-maatregelen, komt de kerstochtend die gepland stond op 19 december helaas ook dit jaar te vervallen.

Avondlessen komen te vervallen

Helaas mogen we vanaf morgen geen lessen meer geven vanaf 17.00 uur. Dat betekent dat alle lessen in de avonden komen te vervallen. De zaterdaglessen gaan wel gewoon door.

De huidige maatregelen gelden in principe 3 weken en aansluitend is het kerstvakantie. Ik ga er dan ook vanuit dat we rond het einde van het jaar meer helderheid hebben over de (on)mogelijkheden vanaf 2022.

Graag uiterlijk maandag 29 november aangeven voor welke optie je wil kiezen. Mocht ik niets horen, dan ga ik er vanuit dat je gekozen hebt voor OPTIE 1.

OPTIE 1:

* Je lessen schuiven door en je kan weer aansluiten op je huidige tijdstip wanneer de overheid daar toestemming voor geeft.

OPTIE 2:

* Je maakt gebruik van de alternatieve dagen en tijdstippen. Hiervoor je graag aanmelden per mail.

WOENSDAGOCHTEND 1,8 en 15 december

10.00 uur: puppycursus

11.00 uur: basiscursus

12.00 uur: combicursus

VRIJDAGMIDDAG 3, 10 en 17 december

13.00 uur: combicursus

14.00 uur: behendigheid

15.00 uur: behendigheid

ZATERDAGOCHTEND 9.00 uur

Optie nog vrij, elke cursus kan hier gegeven worden. Wellicht de pups van de maandagavond?

EXTRA OPTIES

Eventuele andere dagen zijn in overleg mogelijk. Mocht je als groep allemaal op een andere dag kunnen, dan ga ik kijken wat er mogelijk is. Dus laat het dan gerust even weten.

Mochten er in de kerstvakantie mogelijkheden zijn, dan zal ik dan ook lessen gaan aanbieden. Je wordt hiervan via de app of via deze nieuwsbrief op de hoogte gesteld.

Over vuurwerk en omgaan met angst

Heb je het artikel over (vuurwerk)angst nog niet gelezen, dan vind je hier de link nogmaals:

Artikel: (vuurwerk)angst

Inhaalles

Mocht je een les gemist hebben, dan kan je deze inhalen op vaste dagen. De eerstvolgende datum die gepland is, is:

Datum: 12 december

Tijdstip: 10.00 uur pups en 11.00 uur basiscursus, sport & spel

Aanmelden: verplicht via website en uiterlijk de vrijdag voorafgaand aan de les

Indien je van te voren al weet dat je een les gaat missen, dan kan je je ook aanmelden. Daarnaast kan je aan zoveel inhaallessen meedoen als dat je lessen gemist hebt, ook als je leskaart afgelopen is en je geen lessen meer volgt.

Nb. Het is niet mogelijk om lessen door te schuiven, over te dragen of in een andere groep in te halen.

Meld je aan

Het is maar een fase

Er zijn meerdere competenten die invloed hebben op de gemoedstoestand van je hond. Dat wij hier zelf een grote rol in spelen, is bij de meeste mensen wel bekend. Ook genen zijn belangrijk in het gedrag van je hond. Een Border Collie zal met dezelfde opvoeding als een Labrador schapen beter kunnen drijven, dan de Labrador. Naast deze aspecten, zijn ook de diverse leeftijdsfases van een hond belangrijk om rekening mee te houden in de opvoeding….

Lees verder … Het is maar een fase

Huisregels

Een samenvatting van de huisregels

  • Indien een privéles binnen 24 uur voor de afspraak wordt afgezegd of je komt niet, dan wordt deze gerekend als afspraak. (Mocht ik iemand anders kunnen vinden die in jouw plaats kan komen, dan kan je afspraak wel doorgeschoven worden).

  • Indien je een leskaart hebt gekocht, dan geldt deze voor opeenvolgende weken. Indien je een les niet komt, dan komt dit in principe voor eigen rekening. Er zal weer eens in de maand een inhaaldag georganiseerd worden waar je alle gemiste lessen kan inhalen..

  • Laat honden aan de lijn in principe geen contact met elkaar maken.

  • Laat je hond niet plassen of poepen op het gehele terrein. Zorg dat je hond van te voren goed uitgelaten is. Mocht er wel een ongelukje gebeuren, ruim de ontlasting dan gelijk op (en trakteer de groep op appelgebak ;-)) en mocht je hond een plasje gedaan hebben, gooi dan water over de betreffende plek.

  • Kijkers behorend bij cursisten zijn welkom, houdt wel 1,5 meter afstand.

Hartelijke groet,

Caren Appelman

Terrastraining