Copy

Nieuwsbrief augustus II 2021

Soul en Chaney

Beste cursisten en andere belangstellenden,

In de maand september worden de lessen gegeven door andere trainers in verband met mijn vakantie. Hondencentrum Chimié is in die periode alleen te bereiken voor cursisten via de groepsappen die al bestaan en het mailadres dat terug kunt vinden in de nieuwsbrief.

Het artikel van deze maand heeft als onderwerp: “Mag ik op je feestje komen?” Over het belang van voldoende ruimte afstand houden tussen (aangelijnde) honden.

Woensdag 28 augustus organiseren we een workshop: Rustig passeren van andere honden onder leiding van gedragstherapeute Jessica Sanders. Ook zal ze vanaf oktober starten met gedragsspreekuren.

Er is een nieuwe Facebookpagina aangemaakt voor HC Chimié. Je kunt de pagina via de link hierboven volgen of liken. Als je tevreden bent (geweest) en (opnieuw) een review achter wil laten, graag!

Vanaf eind september start er weer een nieuwe ronde van een aantal cursussen. Je vindt in de nieuwsbrief een overzicht.

Voor eenieder, lees de huisregels even weer goed door, ze gelden voor iedereen! Een samenvatting vind je onderaan de nieuwsbrief.

Facebook iconInstagram iconWebsite iconEmail iconYouTube icon

Vakantie 5 tot en met 26 september

In mijn vakantie in september, zullen de meeste groepslessen gewoon doorgaan op hun reguliere tijdstippen. Cursisten kunnen de betreffende trainers bereiken via een speciaal aangemaakt mailadres: chimievakantie@gmail.com. Voor de groepen waar al WhatsAppgroepen van zijn, zal er gecommuniceerd worden via de apps.

Alle trainers hebben al vaker lesgegeven bij HC Chimié en ik ben dan ook erg blij dat ze dit jaar weer de lessen in mijn vakantie willen overnemen.

Maandagavond: Caren en Suzanne Wight - Brouwer:

6 september (Caren), 13 september GEEN LES, 20 september Suzanne

Contact via mail

Dinsdagavond: Mark Verburg:

7, 14 en 21 september - 19.00 - 21.00 uur

Contact: via App

Woensdagavond: Carola Meijering:

8, 15 en 22 september: 19.00 - 21.00 uur

Contact: via app

Zaterdagochtend: Suzanne Wight - Brouwer:

4 september Caren, 11 september GEEN LES, 18 en 25 september Suzanne 9.00 - 12.00 uur

Contact via mail

Zaterdagmiddag: Mark Verburg / Miranda van der Zee: 14.15 - 15.30 uur

4, 11, 18 en 25 september

Contact: via app

Miranda

Inhaallessen

Mocht je in een les gemist hebben, dan kan je deze inhalen op vaste inhaaldagen. De eerstvolgende data die zijn gepland, zijn:

Data: 29 augustus en 3 oktober

Tijdstip: 10.00 uur pups en 11.00 uur basiscursus, sport & spel

Aanmelden: verplicht via website en uiterlijk de vrijdag voorafgaand aan de les

Indien je van te voren al weet dat je een les gaat missen, dan kan je je ook aanmelden. Daarnaast kan je aan zoveel inhaallessen meedoen als dat je lessen gemist hebt, ook als je leskaart afgelopen is en je geen lessen meer volgt.

Meld je aan

Workshop 28 augustus 10.00 - 12.00 uur: Rustig passeren van andere honden

Heb jij ook een hond die het een uitdaging vindt om langs andere honden te lopen omdat hij die andere hond zo leuk vindt?!

Doe dan mee met deze workshop onder leiding van gedragstherapeute Jessica Sanders-van Der Sluijs.

Locatie: Hondencentrum Chimié - Nienoord te Leek

Kosten: € 37,50

Aanmelden via de website

Gedragsspreekuur door Jessica

Regelmatig zal hondengedragstherapeut Jessica Sanders van Hondentraining en Gedragsadvies Sanders een spreekuur houden op de locatie van Hondencentrum Chimié.

Tijdens het consult van maximaal 55 minuten is er de gelegenheid om met 1 onderwerp aan de slag te gaan. Dit kan geschikt zijn voor een hond die:


- Bang is voor mensen of juist overenthousiast
- Bijten / agressie vertoont naar mensen/honden
- Uitvalt naar andere honden
- Bang is voor (harde) geluiden (vuurwerk, onweer, verkeer)
- Bang is van nieuwe dingen
- Fietsers of joggers najaagt
- Spullen in huis sloopt
- Moeite heeft met kinderen
- En ieder ander gedrag van je hond dat je als probleem ervaart (in overleg)

Lees meer en/of meld je aan

Mag ik op je feestje komen?

Sommige honden kan het niet gek genoeg, hoe meer honden er op zijn feestje komen, hoe beter! En er zijn honden die liever hun eigen feestje vieren, al dan niet samen met de baas of een zorgvuldig geselecteerde hondenvriend. Wanneer mensen met hun honden uit dezelfde categorie elkaar ontmoeten, is er meestal niet zoveel aan de hand tussen de honden onderling. Wanneer de honden aangelijnd zijn, heeft aantal mensen echter grote moeite om dan zijn overenthousiaste hond nog letterlijk te kunnen houden. Als de een liever een private party heeft en de ander juist graag de hele schoolklas op bezoek wil hebben, kan er wrijving ontstaan.

lees het artikel

Behendigheid zaterdagmiddag

De behendigheidslopers maken er altijd weer een feestje van op de zaterdagmiddag!

Behendigheid 14 augustus 2021

Groepslessen opties

De huidige puppy- en basiscursusgroepslessen zitten nu vol. De mensen die zich van te voren hebben aangemeld en hier dus ook een bevestiging over hebben ontvangen, kunnen aansluitend bij de betreffende groepen.

Wil je na de puppycursus meedoen aan een basiscursus, dan zijn er de volgende opties vanaf 28 september:

  • dinsdag 18.00 uur (extra basiscursus - start 28 september)

  • dinsdag 20.00 uur (alleen plek als huidige cursisten niet verlengen)

  • zaterdag 13.00 uur (extra basiscursus - start 2 oktober)

Op de zaterdagmiddag is er vanaf 15.30 uur weer plek om een nieuwe groep op te starten voor behendigheid beginners. We starten vanaf 2 oktober. Om te kunnen doen, moet je hond los kunnen werken en het (blijven) zitten beheersen. Er is een aantal mensen (met honden ;-)) die hebben aangegeven dat hun hond nog niet les kan werken maar die wel graag een vorm van behendigheid willen doen. Als er meerdere liefhebbers zijn voor die combi van gehoorzaamheid/behendigheid, dan kan dit ook op dit tijdstip.

Indien er nog meer geïnteresseerden zijn om eens per maand of eens in de twee weken op de vrijdagavond behendigheid te doen, laat het dan ook even weten. Om dit op te starten, zijn er minimaal 6 aanmeldingen nodig. Er zijn inmiddels 4 aanmeldingen, dus als je wel wil, laat het dan nog even weten. De start zal vanaf oktober zijn.

Facebook en Google review

We hebben een nieuwe Facebookpagina aangemaakt aangezien er om onverklaarbare redenen geen toegang meer te verkrijgen is tot de huidige. Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws en alle andere leuke wetenswaardigheden, like of volg dan de nieuwe pagina HIER.

Als je tevreden bent (geweest) over de dienstverlening van HC Chimié zouden we het ook fijn vinden als je (opnieuw) een aanbeveling wil doen op Facebook. Dat kan HIER.

Als je geen Facebook hebt en toch een positieve review achter wil laten, dan kan dat ook op Google. Via deze LINK kan je de pagina bereiken.

Huisregels

Een samenvatting van de huisregels

  • Indien een privéles binnen 24 uur voor de afspraak wordt afgezegd of je komt niet, dan wordt deze gerekend als afspraak. (Mocht ik iemand anders kunnen vinden die in jouw plaats kan komen, dan kan je afspraak wel doorgeschoven worden).

  • Indien je een leskaart hebt gekocht, dan geldt deze voor opeenvolgende weken. Indien je een les niet komt, dan komt dit in principe voor eigen rekening. Er zal weer eens in de maand een inhaaldag georganiseerd worden waar je alle gemiste lessen kan inhalen..

  • Laat honden aan de lijn in principe geen contact met elkaar maken.

  • Laat je hond niet plassen of poepen op het gehele terrein. Zorg dat je hond van te voren goed uitgelaten is. Mocht er wel een ongelukje gebeuren, ruim de ontlasting dan gelijk op (en trakteer de groep op appelgebak ;-)) en mocht je hond een plasje gedaan hebben, gooi dan water over de betreffende plek.

  • Kijkers zijn (weer) van harte welkom. Houdt minimaal 1,5 meter afstand in acht en met hond 5 meter. Ik wil graag zonder toegangsbewijzen werken en dan is dit voor nu wat de opgelegde maatregel is.

Hartelijke groet,

Caren Appelman

Terrastraining