Copy

Nieuwsbrief Gezonde Leefstijl

Stil zitten is niks voor ons, letterlijk en figuurlijk! In de nieuwsbrief Gezonde Leefstijl van Punt Welzijn brengen wij jullie elke maand op de hoogte van alle leuke activiteiten, evenementen en ontwikkelingen in Weert op het gebied van sport, bewegen en gezonde leefstijl.

Lees meer

De Zomersportweek

In de week van 25 t/m 29 juli organiseert Punt Welzijn een Zomersportweek. Een week vol met mogelijkheden voor kinderen van groep 3 t/m 8 uit Weert om diverse sporten uit te proberen. Elke ochtend wordt er in samenwerking met verschillende verenigingen een nieuwe sportclinic aangeboden. De kosten voor iedere clinic is €1,-, contant te betalen op de dag zelf. Het is verplicht om je in te schrijven voor de clinics, dit kan via de website van Punt Welzijn tot 24 uur voor aanvang van de clinic. De bevestigingsmail maakt deelname pas definitief.
Aanmelden

Nationale Kraanwaterdag en WML Waterfabriek

Op woensdag 28 september is het Nationale Kraanwaterdag. Deze dag staat in het teken van kraanwater als gezonde en sportieve dorstlesser. Speciaal voor basisscholen en BSO's is er een super leuk en educatief programma gemaakt over water drinken en bewegen. Deze lesmaterialen, met doebladen, leuke filmpjes, knutselopdrachten, beweegopdrachten, ontvangt de school kosteloos na aanmelding. Lees verder om aan te melden voor de Nationale Kraanwaterdag en de leuke WML excursie naar de Waterfabriek.
Lees meer

Weerter Sportakkoord

Ken jij het Weerter Sportakkoord? Hierin staan de ambities om samen in Weert sport toekomstbestendig, leuk en voor iedereen toegankelijk te maken. Ook in 2022 is uitvoeringsbudget beschikbaar voor het ondersteunen van goed onderbouwde sport- en beweegprojecten en activiteiten die passen binnen 4 thema’s:

  • Sport en bewegen voor iedereen
  • Meer bewegen op en rondom school
  • Vitale sport- en beweegaanbieders
  • Samenwerken

Per thema is er een werkgroep actief. Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw sportvereniging of organisatie? Zie je een rol voor jezelf weggelegd in een van de werkgroepen? Of heb je een idee voor een aanvraag voor een sport- en beweegproject of activiteit? 

Lees meer

Beweegrijk in het Weerterland

Bewegen moet voor kinderen in het Weerterland de normaalste zaak van de wereld worden. Met die missie voor ogen bundelen de 22 basisscholen van MeerderWeert en Eduquaat de krachten. Samen met de gemeenten Weert en Nederweert willen zij ervoor zorgen dat kinderen op school en daarbuiten dagelijks en ook blijvend in beweging komen. ‘Bewegend leren’, wordt het nieuwe credo. Samen met Punt Welzijn, dat het proces begeleidt, gaan zij het bewegingsonderwijs op de basisscholen planmatig inrichten en naar een hoger niveau tillen. Naar analogie van De Efteling moet het Weerterland een ‘Beweegrijk’ worden, een regio waar elke dag bewegen de norm is.
Lees meer

Project Veilige Schoolroutes

Het team 'Veilige Beweegvriendelijke Schoolomgeving' is nog op zoek naar vijf scholen of gemeenten die graag aan de slag willen gaan met het creëren van veilige schoolroutes. Het team helpt je graag concreet op weg met de uitvoering van het project 'Veilige Schoolroutes' dat mogelijk wordt gemaakt door subsidie van het Ministerie van VWS. Heb je interesse, wil je als school of gemeente hiermee aan de slag? Laat het bij voorkeur voor 28 juli weten aan Caroline Dekker c.dekker@fietsersbond.nl 
Lees meer

Weerbaarheidstrajecten

De weerbaarheidstrainers van Punt Welzijn zijn al weer volop aan het plannen voor volgend schooljaar. Er is al contact opgenomen met de scholen of zij volgend jaar wederom weerbaarheidstrajecten willen inzetten. Daarnaast komen er ook steeds meer individuele vragen voor trajecten bij ze binnen. Om deze individuele vragen zo concreet mogelijk te beantwoorden zijn ze een onderzoekstraject gestart. Als welzijnsorganisatie willen we bekijken hoe we binnen de Weerter samenleving het verder ontwikkelen van weerbaarheid en sociaal-emotionele vaardigheden het beste kunnen verdiepen en verbreden. Wil jij meer weten over de verschillende trajecten of het onderzoek neem dan contact op met onze weerbaarheidstrainers.
Lees meer

Rolstoelvaardigheidstraining

In september t/m november organiseert Iedereen Kan Sporten (IKS) rolstoelvaardigheidstraining. De training bestaat uit 4 lessen rolstoelvaardigheden, waarbij aan de slag wordt gegaan met basisvaardigheden zoals balanceren, de wheelie, stoepjes en hellingen op- en afrijden. Tijdens de eerste twee lessen wordt er in de gymzaal geoefend, de laatste twee lessen vinden buiten plaats om de geleerde vaardigheden toe te passen. De training is voor mensen die gebruik maken van een handbewogen rolstoel, eventueel met ondersteuning van e-wheels. De kosten voor deelname zijn € 20,-
Lees meer

Noteer in je agenda

Agenda overzicht
Bezoekadres
Beekstraat 54, 6001 GJ Weert

Postadres
Postbus 112, 6000 AC Weert

E info@puntwelzijn.nl
T (0495) 69 7900
I www.puntwelzijn.nl

 
Op elk punt in je leven...

Op welk punt jij je op dit moment ook bevindt,er is altijd één plek waar je terecht kunt om jezelf of anderen verder te brengen.

puntwelzijn.nl
 
Mailing voorkeuren / Uitschrijven
Dit bericht is verstuurd naar <<Emailadres>> door Punt Welzijn.

Email Marketing Powered by Mailchimp