Copy

Nieuwsbrief Gezonde Leefstijl

Stil zitten is niks voor ons, letterlijk en figuurlijk! In de nieuwsbrief Gezonde Leefstijl van Punt Welzijn brengen wij jullie elke maand op de hoogte van alle leuke activiteiten, evenementen en ontwikkelingen in Weert op het gebied van sport, bewegen en gezonde leefstijl.

Lees meer

Leefstijl van kinderen beïnvloed door corona maatregelen

De corona-maatregelen hebben een negatieve invloed gehad op de leefstijl van kinderen de afgelopen maanden. Dat blijkt uit onderzoek van kinderartsen aan het Maastricht UMC+, in samenwerking met andere Nederlandse ziekenhuizen. Een deel van de kinderen die door de maatregelen en het sluiten van scholen en sportclubs veelal thuis moesten blijven, is aangekomen, meer ongezonde tussendoortjes gaan eten en minder gaan bewegen.  

Lees meer

Workshops voor de (sport)verenigingen?

Het coronavirus heeft een grote impact op sportverenigingen en dat levert veel vragen op. Op welke manier zorg ik er voor dat mijn vereniging financieel gezond de crisis doorkomt? Op welke manier zet ik communicatie in om binding te houden met mijn eigen leden, vrijwilligers, sponsor en andere partners? Zit jij als vereniging met dezelfde vragen? Geef je dan op voor de twee workshops die het Weerter Sportakkoord organiseert op maandag 22 februari en maandag 1 maart.
Lees meer

NatuurAvontuur tijdens de schoolvakantie

Bij het Natuur- en Milieucentrum Weert wordt tijdens de schoolvakantie (15 t/m 19 februari ) de NatuurAvontuur week georganiseerd. Er zijn weer veel leuke workshops voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Vind jij het leuk om te bewegen in de natuur, wil je meer weten over het weer, de uil of bomen of doe je graag proefjes? Geef je dan snel op.
Lees meer

Weerbaarheid in coronatijd

Lekker ontspannen of juist sterk staan? Vanuit thuis aan je schoolopdrachten werken is lekker omdat je thuis bent. Toch gaat het niet altijd vanzelf. Zo veel achter de computer of tablet zitten om hard te werken kan heel vermoeiend en lastig zijn. De weerbaarheidstrainers van Punt Welzijn hebben daarom een aantal filmpjes opgenomen die je helpen om te ontspannen. Iedereen mag meedoen ook papa en mama. Kijk snel op ons youtube kanaal. 
Lees meer

Verlenging en verruiming steunpakket (sport)vereniging

Het kabinet verlengt de specifieke steunmaatregelen voor de sport en trekt daarvoor 240 miljoen euro uit. Amateursportorganisaties die hard getroffen worden door de gevolgen van de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus kunnen via verschillende regelingen gecompenseerd worden.
Lees meer

Kom sporten bij 'Sport na School'

Zit jij in groep 1 t/m 6 van de basisschool? Doe dan mee met dit sportkennismakingsprogramma. Je maakt vanaf februari tot aan de zomervakantie kennis met 5 verschillende sporten. Elke drie weken komt er een andere sport aan bod. Zo is het voor jou ook makkelijker om te kijken welk sport jij leuk vindt. Er is nog plaats op dinsdag in sporthal Grenslibel (groep 3 t/m 6), donderdag gymzaal Markeent (groep 3 t/m 6) en op donderdag in sporthal Boshoven (groep 1 t/m 2).
Lees meer

Gezonde leefstijl voor leerlingen: gewoon beginnen

Op donderdag 4 februari 2021 organiseert Alles is Gezondheid met de Beweging Veerkracht en Onderwijs een webinar over het belang van een gezonde leefstijl voor kinderen en hoe basisscholen in de praktijk kunnen werken aan gezondheidsbevordering. Gezonde schoollunches, lessen over voeding, schoolfruit, gezonde traktaties, meer bewegen, actief buitenspelen: steeds meer (basis)scholen zien het belang in van een gezonde leefstijl van hun leerlingen en willen samen met kinderen en ouders iets doen aan gezondheidsbevordering.
Lees meer

Noteer in je agenda

Agenda overzicht
Bezoekadres
Beekstraat 54, 6001 GJ Weert

Postadres
Postbus 112, 6000 AC Weert

E info@puntwelzijn.nl
T (0495) 69 7900
I www.puntwelzijn.nl

 
Op elk punt in je leven...

Op welk punt jij je op dit moment ook bevindt,er is altijd één plek waar je terecht kunt om jezelf of anderen verder te brengen.

puntwelzijn.nl
 
Mailing voorkeuren / Uitschrijven
Dit bericht is verstuurd naar <<Emailadres>> door Punt Welzijn.

Email Marketing Powered by Mailchimp