Copy

Nieuwsbrief Gezonde Leefstijl

Stil zitten is niks voor ons, letterlijk en figuurlijk! In de nieuwsbrief Gezonde Leefstijl van Punt Welzijn brengen wij jullie elke maand op de hoogte van alle leuke activiteiten, evenementen en ontwikkelingen in Weert op het gebied van sport, bewegen en gezonde leefstijl.

Lees meer

Gemeenteraadsverkiezingen 2022: Sportcampagne 

Op 16 maart 2022 zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Ook voor de sport een belangrijk moment, want de keuzes van het nieuwe gemeentebestuur hebben invloed op het lokale sport- en beweegaanbod. Daarom is het NOC*NSF op zoek naar sportliefhebbers met gevoel voor politiek die als vrijwilliger de lokale sportcampagne in hun gemeente willen opzetten. De verkiezingen lijken nog ver weg, maar politieke partijen gaan binnenkort al aan de slag met het schrijven van hun verkiezings- programma’s. Hét moment om de kracht van sport bij hen onder de aandacht te brengen. Meld je daarom nu aan voor het lokale sport campagneteam van jouw gemeente!
Aanmelden

De stoplichtenlijst: hét hulpje voor gezond eten

De stoplichtenlijst staat vol met plaatjes van uiteenlopende voedingsmiddelen. Per product staat aangegeven of het product gezond (groen), minder gezond (geel) of niet zo gezond (rood) is. Het is een ideaal hulpje voor professionals en ouders bij het maken van gezondere voedingskeuzes. Het mooie aan de stoplichtenmethode is dat jong en oud er gemakkelijk mee uit de voeten kan. Ouders kunnen bijvoorbeeld tegen hun kind zeggen: “Zoek jij voor vanavond maar eens iets lekkers uit met een groen licht.” Er is ook rekening gehouden met verschillende eetculturen.
Lees meer

Atletiek na School

Heb je altijd al sneller willen rennen, verder willen springen, hoger willen springen of verder willen werpen? Kom dan langs bij de atletiekvereniging! Ook als je lekker wil bewegen of naast je eigen sport wil komen atletieken ben je van harte welkom. Alle atletiek onderdelen komen in de lessen aan bod zoals sprinten, hordelopen, estafette, discuswerpen, hoogspringen, verspringen en nog veel meer!!! 

Atletiek na School is elke maandag van 15:30-16:30 uur. Je maakt tijdens één les kennis met 2 verschillende onderdelen van de atletiek en je leert de verschillende vaardigheden van de atletiek. Inschrijven voor de activiteit is verplicht. Geef je snel op.

Inschrijven

Bewegen in en rondom school

Wat kan de school betekenen voor meer én vaardiger bewegen in en rondom de school? Hoe maak je de schooldag dynamischer voor jeugd? Ieder kind heeft immers recht op voldoende sport en beweging en een goede breed motorische ontwikkeling. Maar gebeurt dit ook voldoende? Laat je inspireren door de filmpjes met goede voorbeelden en ga vervolgens aan de slag als buurtsportcoach, vakleerkracht, combinatiefunctionaris of groepsleerkracht om op jouw school aan de slag te gaan met bewegen in en rondom school. Meer informatie en handvatten krijgen bij het creëren van een veilige en beweegvriendelijke schoolomgeving? Aan de hand van zes pijlers maakt Kenniscentrum Sport en Bewegen inzichtelijk wat belangrijk is en hoe je hiermee aan de slag kan gaan.
Lees meer

Koningsspelen: energizers voor in de klas

Staat jouw school al ingeschreven voor de Koningsspelen 2021? Dan kan je gebruik maken van de ‘Koningsspelen Moves’. Deze energizers voor in de klas - ontwikkeld in samenwerking met Lucia Marthas en Kinderen voor Kinderen – leveren kinderen nieuwe, positieve energie op om weer aan het werk te gaan. Door samen plezier te maken in de klas wordt het groepsgevoel versterkt. Dit kan bijdragen aan een creatief en open klimaat. Daarnaast kan het leiden tot betere concentratie en actievere deelname in de lessen.
Lees meer

Sterk naar het voortgezet onderwijs

De leerlingen van groep 8 gaan na de zomervakantie de stap maken naar het voortgezet onderwijs. Dat is in tijden dat je niet fysiek kan gaan kijken op je nieuwe school natuurlijk extra spannend. Daarom hebben de weerbaarheidstrainers van Punt Welzijn een lessenreeks gemaakt voor de groepen 8. De leerlingen ervaren dat iedereen sterk is. Door het doen van verschillende oefeningen worden de leerlingen ervan bewust gemaakt dat het niet alleen om spierballen gaat. Maar ook over hoe ze zelf sterke keuzes maken die goed zijn voor henzelf en hun omgeving. In de laatste les slaat elk kind een echte houten plank door waarop zijn/haar doelen voor het voortgezet onderwijs staan. Zo laten ze zien dat ze ervoor gaan...en dat geeft een super gevoel!!! Wil je weten wat de weerbaarheidstrainers nog meer doen? Kijk dan verder op de site van Punt Welzijn.
Lees meer

Beweegtip: coffee to go

Omdat we vaak de hele dag stilzitten, is het goed om af en toe de benen te stekken. Neem daarom tussen het werk of je online lessen door minimaal 1x per dag een pauze van +/- 15minuten en maak een korte wandeling. Dit kan alleen of met je collega’s/buren/ vrienden uit de buurt. Jullie kunnen tijdens deze wandeling je eigen koffie of thee to go meenemen, maar je kan er natuurlijk ook een kort uitje van maken. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om niet zomaar een rondje te lopen, maar juist naar een dichtstbijzijnde horecagelegenheid te wandelen en daar je koffie of thee to go bestellen. Goed voor je gemoedstoestand, het onderhouden van sociale contacten en daarbij steun je ook nog eens de horeca in deze tijden.

Noteer in je agenda

Agenda overzicht
Bezoekadres
Beekstraat 54, 6001 GJ Weert

Postadres
Postbus 112, 6000 AC Weert

E info@puntwelzijn.nl
T (0495) 69 7900
I www.puntwelzijn.nl

 
Op elk punt in je leven...

Op welk punt jij je op dit moment ook bevindt,er is altijd één plek waar je terecht kunt om jezelf of anderen verder te brengen.

puntwelzijn.nl
 
Mailing voorkeuren / Uitschrijven
Dit bericht is verstuurd naar <<Emailadres>> door Punt Welzijn.

Email Marketing Powered by Mailchimp