Copy

Nieuwsbrief Gezonde Leefstijl

Stil zitten is niks voor ons, letterlijk en figuurlijk! In de nieuwsbrief Gezonde Leefstijl van Punt Welzijn brengen wij jullie elke maand op de hoogte van alle leuke activiteiten, evenementen en ontwikkelingen in Weert op het gebied van sport, bewegen en gezonde leefstijl.

Lees meer

Trommel zonder rommel

Wat is het fijn als je kind goed in zijn vel zit, op school goed kan opletten en veel energie heeft. Met de tips in deze brochure gaat dat lukken. Want als je gezond eet en drinkt, voel je je fit, heb je meer energie en kun je beter opletten. Daarom zeggen wij: Een Trommel zonder Rommel! Lees in de brochure alle tips voor het ontbijt, de pauzehap, lunch, waterdrinken, trakteren en lees wat je kind allemaal zelf kan doen om gezond eten en drinken mee naar school te nemen.
Brochure

Nationale Kraanwaterdag en WML Waterfabriek

Op woensdag 28 september is het Nationale Kraanwaterdag. Deze dag staat in het teken van kraanwater als gezonde en sportieve dorstlesser. Speciaal voor basisscholen en BSO's is er een super leuk en educatief programma gemaakt over water drinken en bewegen. Deze lesmaterialen, met doebladen, leuke filmpjes, knutselopdrachten, beweegopdrachten, ontvangt de school kosteloos na aanmelding. Lees verder om aan te melden voor de Nationale Kraanwaterdag en de leuke WML excursie naar de Waterfabriek.
Lees meer

Club Extra gaat weer starten

Vanaf woensdag 5 oktober start we in Weert weer met ‘Club extra’. ‘Club extra’ is bedoeld voor kinderen uit de gemeente Weert die het lastig vinden om aan te sluiten bij de reguliere sport- en cultuuractiviteiten. ‘Extra’ verwijst naar kinderen die gedragsproblemen hebben of waarbij sprake is van een (licht)verstandelijke beperking. Wil jij graag een uurtje per week komen sporten of wil je juist creatief bezig zijn. Geef je dan op voor Club Extra. Wij geven je tijdens deze activiteiten ‘extra’ aandacht.

Lees meer

Het Sportakkoord Weert gaat door

Bij deze nodigen wij u van harte uit om aanwezig te zijn tijdens de sportakkoord Weert update op dinsdagavond 11 oktober 2022. Het is belangrijk zoveel mogelijk sport gerelateerde organisaties en professionals te kunnen informeren. Het Sportakkoord Weert gaat namelijk door! En er is geld beschikbaar om nieuwe aanvragen te kunnen ondersteunen. Er zijn 4 werkgroepen die voortvarend zijn begonnen met de opgestelde ambities en acties. De eerste toekenningen voor financiering van toekomstige projecten zijn gerealiseerd. 

Locatie: Hockeyclub Weert, Parklaan 1-a, 6006 NT Weert.
Aanmelden

Congress De Dynamische Schooldag

Op woensdag 9 november 2022 organiseren wij een uniek en groots opgezet congres Dynamische Schooldag. Met een sterke line-up van meer dan 20 verschillende lezingen en workshops van toonaangevende professionals op dit gebied. Daarnaast heb je de mogelijkheid om een leermiddelenmarkt te bezoeken. Op deze markt maak je kennis met een breed aanbod van materialen rondom de Dynamische Schooldag. Hier kun je niet alleen in gesprek met de ontwikkelaars van de materialen, maar de materialen ook zelf uitproberen.
Lees meer

Sport na School 2022-2023

Het nieuwe schooljaar is begonnen en dat betekent dat Punt Welzijn gaat starten met de naschoolse sport- en beweegactiviteiten voor kinderen uit groep 1 t/m 6. Bij de groepen 1 t/m 2 is het doel van sport na school om de kinderen motorisch en sociaal emotioneel sterker te maken en te laten zien hoe leuk bewegen is! Bij de groepen 3 t/m 6 is het doel om op een speelse en leerzame manier kennis te maken met 10 verschillende sporten en te laten zien hoe leuk deze sporten zijn. Daarnaast zullen dit schooljaar ook weer naschoolse programma's georganiseerd worden bij verschillende Weerter sportverenigingen. Denk hierbij aan Hockey-, Handbal-, Basketbal-, Zwemmen- en Atletiek na school. Meer informatie is binnenkort te vinden op de site van Punt Welzijn.

Kennis- en Netwerkevent Iedereen Kan Sporten

Zet jouw organisatie zich in om sport en bewegen voor mensen met een beperking mogelijk te maken?
Dan nodigt Iedereen Kan Sporten Limburg en aangesloten regio’s je graag uit voor het kennis- en netwerkevent Iedereen Kan Sporten op 21 september. Ontmoeting, kennisdeling en inspiratie! Dat staat er op
het programma. Zo zullen Sam Schröder, Mitch Valize en (I am) Redo je inspireren met hun persoonlijke verhalen. Daarnaast ga je partners in het werkveld ontmoeten en zul je kennis opdoen hoe ook jouw o
Lees meer

Weerbaarheidstrajecten

Binnen Gezonde Leefstijl vinden we het werken aan weerbaarheid en groepsprocessen een belangrijk onderdeel. Er is al een groot aantal scholen dat een aanvraag heeft gedaan om trajecten rondom dit onderwerp te laten invullen door onze collega's. Vaak betreft het scholen die al een tijd van deze diensten gebruik maken, maar het mooie is dat we elk nieuw schooljaar wel weer één of enkele nieuwe aanvragen mogen verwelkomen.
Binnen Punt Welzijn zijn we op zoek naar manieren om ons aanbod ook buiten schooltijd uit te breiden en kinderen de mogelijkheid te bieden om ook op eigen initiatief deel te nemen aan trainingen. We houden jullie uiteraard op de hoogte!
Lees meer

Noteer in je agenda

Agenda overzicht
Bezoekadres
Beekstraat 54, 6001 GJ Weert

Postadres
Postbus 112, 6000 AC Weert

E info@puntwelzijn.nl
T (0495) 69 7900
I www.puntwelzijn.nl

 
Op elk punt in je leven...

Op welk punt jij je op dit moment ook bevindt,er is altijd één plek waar je terecht kunt om jezelf of anderen verder te brengen.

puntwelzijn.nl
 
Mailing voorkeuren / Uitschrijven
Dit bericht is verstuurd naar <<Emailadres>> door Punt Welzijn.

Email Marketing Powered by Mailchimp