Copy

Høstens første konserter på Ultimafestivalen!

Cikada spiller konsert 24.september i Tøyen kirke. På programmet står helt nye verk av Georg Friedrich Haas og Clara Iannotta!
Foto: Siv Dolmen
Konsertprogram
Clara Iannotta We left her in a sack for fairies to reclaim (WP)
Georg Friedrich Haas ... fließend ... (WP)
Karim Haddad ... And I have tried to keep them from falling (2001)
Liza Lim The Turning Dance of the Bee (2016)

Cikada presenterer en sverm av ny intrikat musikk fra tre ulike komponister.
 
Clara Iannotta er en Berlin-basert italiensk komponist og kurator. We left her in a sack for fairies to reclaim (2021) er det ferskeste av en rekke verk inspirert av Dorothy Molloys poesi.
 
Den australske komponisten Liza Lims The Turning Dance of the Bee henter inspirasjon fra dansen som utføres av honningbier i kuben for å dele kunnskap om gode nektar- og pollenkilder. De utfører en slags vrikkedans i form av sirkler eller åttetall, og justerer bevegelsene i forhold til solen for å indikere retning.

Den østerrikske komponisten Georg Friedrich Haas sitt stykke … fließend … er sammensatt av lange vedvarende toner, med mål om å skape en følelse av seig og langvarig akselerasjon.

Konserten byr også på en sjelden mulighet til å oppleve musikk av libanesiske Karim Haddad, som studerte ved Sorbonne, Darmstadt og Ircam. Hans stykke for stryketrio har sin tittel fra en strofe i Ezra Pound sitt dikt Canto XIII

 
Kjøp billetter til konserten her
Foto: Xin Li / Borealis 2017

Jennifer Walshe: PERSONHOOD (WP)

Nytt kraftfullt verk av Jennifer Walshe for Andreas Borregaard og Oslo Sinfonietta som utforsker forestillingene om individualitet og egenverd.

Jennifer Walshe: PERSONHOOD (2021, WP)

Oslo Sinfonietta
Akkordeon: Andreas Borregaard


Hva vil det si å være et menneske i en tid hvor hvert eneste øyeblikk vi bruker på de elektroniske dingsene våre blir overvåket, utnyttet og brukt til å tjene penger?

Hvilken påvirkning kan vi etterstrebe, når selv en av verdens mest kjente popstjerner ikke har kontroll over eget liv?

Hva betyr det å være menneske når en milliardær drømmer om å opphøye sin eksistens og leve for alltid, mens vi andre sliter med hva vi skal gjøre med hendene våre når vi snakker med fremmede på fest?

I dette bestillingsverket fra den irske komponisten og vokalisten Jennifer Walshe, omringer Oslo Sinfonietta trekkspillmusikeren Andrea Borregaard og utsetter ham for ubehagelige tester og eksperimenter.

Borregaard spiller trekkspill, utfører obskur koreografi og ser på filmer fulle av skjulte budskap. Han vurderes etter hvor flink han er til å falle, han beveger gjenstander i endeløse mønstre og drikker smoothies med rare farger. Er vi i et laboratorium? Et kontrollsenter? Et luksusspa? Eller er vi bare hjemme?

Det ligger til rette for et spennende og tankevekkende stykke fra Walshe, som dukket opp på Ultima 2019 sammen med filosofen Timothy Morton, og som stiller eksepsjonelle krav til både Sinfonietta og solisten.


Bestilt av: Oslo Sinfonietta, Andreas Borregaard, Ultima Oslo Contemporary Music Festival, New Music Dublin
Støttet av: Arts Council of Ireland, FFUK og Bergesenstiftelsen. 
Produksjon: Oslo Sinfonietta, Den Norske Opera & Ballett, Ultima Oslo Contemporary Music Festival

Kjøp billetter til konserten her

Cikada strykekvartett skal på høstturné

Først ut er konsert i Gamle Logen 28.september, som en del av Oslo Quartet Series. 
Konsertprogram

Lars Petter Hagen 3 Transfigurations for String Quartet
George Crumb Black Angels. Thirteen Images from the Dark Land. For electric string quartet 
Harpreet Bansal Otherwise

Først ut av Cikada strykekvartetts konserter i høst, er denne i Gamle Logen 28.september kl. 19.00. 

«Otherwise» er et verk av den norsk-indiske fiolinisten Harpreet Bansal, bestilt av Cikada Strykekvartett i 2019. Verket er strukturert rundt to ragaer (indiske skalaer): den harmonisk åpne Kaushik Dhwani, og den mer fortettede Lalit. I spennet mellom disse to elementene ligger motivasjonen for verkets tittel, «Otherwise» – det er kort vei mellom lys og skygge, orden og kaos. Det kan være sånn, men også slik.

«Black Angels» er skrevet for elektrisk strykekvartett der instrumentene forsterkes til smerteterskelen. Musikerne bruker instrumentene på uortodokse måter, og de visker, synger, roper og bruker perkussive instrumenter. Crumb lot seg inspirere av Vietnamkrigens vonde tid da han skrev «Black Angels», som han har gitt undertittelen «Thirteen Images from the Dark Land». 

«3 Transfigurations for String Quartet» ble bestilt av Trondheim International Chamber Music Competition til kvartettkonkurransen i 2017. Hagens musikk er blitt kalt resignasjonens, den stille fortvilelsens og reduksjonens kunst. Som komponist har Lars Petter Hagen vunnet internasjonal anerkjennelse for sitt arbeid, som inntar en unik og spørrende holdning til fortidens store musikalske milepæler.

Kvartett Amici fra Ung Kvartettserie innleder konserten med Philip Glass, Strykekvartett nr.3 (Mishima), 5. sats ‘Blood Oath’ og 6. sats ‘Mishima/Closing’

Kjøp billetter til konserten her
Facebook
Link
Website
Spotify
Copyright © Cikos.no 
Foreningen Oslo Sinfonietta og Cikada
c/o Sentralen Postboks 183, Sentrum. 0102 Oslo. Norway


Vår mailadresse er:
news@cikos.no

Vil du gjøre endringer for denne visningen?
Du kan  oppdatere dine preferanser eller slutte å følge oss.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Oslo Sinfonietta & Cikada · Sentralen · Postboks 183, Sentrum · Oslo, 0102 · Norway