Copy

Cikada strykekvartett med Harpreet Bansal og Andreas Bratlie

Dokkhuset Scene, Trondheim
27/02, kl. 20.00

Program
Harpreet Bansal: Otherwise (2019) 20’
George Crumb: Black Angels. Thirteen Images from the Dark Land. For electric string quartet (1970) 20’
Lars Petter Hagen: 3 Transfigurations for string quartet (2017) 7’

Otherwise er et verk av den norsk-indiske fiolinisten Harpreet Bansal, bestilt av Cikada Strykekvartett i 2019. Verket er strukturert rundt to ragaer (indiske skalaer): den harmonisk åpne Kaushik Dhwani, og den mer fortettede Lalit. I spennet mellom disse to elementene ligger motivasjonen for verkets tittel, «Otherwise» – det er kort vei mellom lys og skygge, orden og kaos. Det kan være sånn, men også slik. 
 

Les mer om konserten her!

Oslo Sinfonietta og Cikada skal endelig få ryddet opp i arkivet vårt.


Foreningen Oslo Sinfoniaetta og Cikada har ansatt Marianne Alme Ibabao til å lede arbeidet med å katalogisere og systematisere arkivet. Her er det tretti år med nyere musikkhistorie som skal tas vare på.

Hovedmålet med Mariannes jobb er å bygge opp et velfungerende arkiv for foreningen. Med en historie på over 30 år, er det mye materiale som har samlet seg opp, og en del av Mariannes jobb innebærer å skaffe oversikt over materialet og systematisere det så det blir lett å finne tilbake til. Dessuten har vi en notesamling som skal katalogiseres, og en del dokumenter og opptak som bør digitaliseres. Vi har også en pliktavleveringslov i Norge, som sier at publisert materiale skal leveres inn til Nasjonalbiblioteket. En av Mariannes oppgaver er derfor å sørge for at alt aktuelt materiale blir avlevert.
Les mer om arkivprosjektet her!

Cikada pianotrio samarbeider med Martin Torvik Langerød


Før jul hadde Cikada pianotrio en to dagers workshop med komposisjonsstudenter fra Norges Musikkhøgskole. Vi er nå så heldige å få videreføre dette samarbeidet, og er nå invitert for å spille Martin Torvik Langerøds´ Spheres (2020) for pianotrio.
 
Møtet med Cikada pianotrio var en helt uvurdelig opplevelse for meg og min kunstneriske utvikling. Å få samarbeide med så dyktige og erfarne musikere er sjeldent for en ung, studerende komponist, og å høre ensemblet blåse liv og ekspressivitet i noter jeg har skrevet på et blankt papir, gir nye perspektiver og enormt pågangsmot til videre skaping og utforsking. (Martin Torvik Lagerød)
 
Martin Torvik Langerød går siste året på kandidatstudiet i komposisjon ved Norges Musikkhøgskole, og har skrevet verket spheres for Cikada trio - et klanglig fokusert verk som utforsker relasjoner mellom det bevegelige og statiske, det skjøre og sterke, og det lyse og mørke. Komponisten har skrevet et refleksivt og dvelende verk som kombinerer og binder sammen kontrasterende sfærer og farger i et tilsynelatende enhetlig lydunivers.
 
Vi gleder oss stort til å spille på hans eksamenskonsert i april.
Facebook
Link
Website
Spotify
Copyright © Cikos.no 
Foreningen Oslo Sinfonietta og Cikada
c/o Sentralen Postboks 183, Sentrum. 0102 Oslo. Norway


Vår mailadresse er:
news@cikos.no

Vil du gjøre endringer for denne visningen?
Du kan  oppdatere dine preferanser eller slutte å følge oss.
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Oslo Sinfonietta & Cikada · Sentralen · Postboks 183, Sentrum · Oslo, 0102 · Norway