Copy

 

Oslo Sinfonietta og Ignas Krunglevičius

Henie Onstad Art Channel
Tilgjengelig fra 14.juni kl.10.00 til og med 20.juni. 
 
Henie Onstad Kunstsenter og Oslo Sinfonietta samarbeider om urfremføring av IRIDECENT av komponist og billedkunstner Ignas Krunglevičius.
 
Krunglevičius om IRIDECENT: 
Det publikum vil få se i Henie Onstad Kunstsenters Studio, er en rekke industrilignende stålstrukturer. Metallgjenstander er koblet opp til spesialisert lydutstyr som forbinder dem med instrumentene til Oslo Sinfoniettas musikere. Siden verket for det meste er komponert i 2020 og 2021, vil det reflektere mine erfaringer med denne særegne overgangsperioden. Angst, sinne og apati tas med inn i musikken. Komposisjonen er strukturert som en reaksjon på et traume: gjennom stadier av sjokk, fornektelse, sinne og aksept ledes vi til bedring. Stålskulpturene vil fungere som objekter som absorberer alle disse utmattende følelsene og kanskje til og med helbreder oss. Fremføringen blir som et fordums ritual, der sorg og smerte plasseres inn i livløse gjenstander, slik at vi kan bli satt fri.
 
Krunglevičius har skapt en auditiv, visuell og haptisk opplevelse hvor ensemblets analoge, akustiske lyder møter den fysiske form og klang av spesiallagede stålobjekter som blir en del av ensemblet.
 
Krunglevičius has created an auditive, visual and haptic experience where the analogue and acoustic sounds of the ensemble meet the physical form and resonance of custom-made steel objects that become part of the ensemble.
 
Prosjektet er det andre samarbeidet mellom Oslo Sinfonietta og Ignas Krunglevičius, etter verket Gradients som ble skrevet for sinfoniettaen og Det Norske Solistkor til åpningsseremonien av Ultima festivalen i 2012.
 
Ignas Krunglevičius er en billedkunstner og komponist fra Kaunas i Litauen, som lever og virker i Norge. Han er utdannet komponist ved Norges Musikkhøgskole og har utstrakt erfaring med både komposisjon, billedkunst og installasjoner.

Prosjektet er støttet av Norsk Kulturråd.
 
Konserten kan du følge her!
Foto: Thor Egil Leirtrø / nyMusikk. 

Cikada Strykekvartett spilte konsert under årets Only Connect festival!

Den 30.april var Cikada Strykekvartett i Trondheim og spilte konsert på Dokkhuset Scene. På konserten fikk publikum høre verk av Rebecka Ahvenniemi og Clara Iannotta. 

PROGRAM
Rebecka Sofia Ahvenniemi Tacit-Citat-ion (2013/2018) for strykekvartett
Clara Iannotta Dead wasps in a jam jar (iii) (2017-18) for preparert strykekvartett og sinusbølger

Det var stor stas å få spille for publikum igjen. Under Dusken var tilstede på konserten og har skrevet en hyggelig anmeldelse:

"Tidvis er det lett å glemme at en hører fiolin, bratsj og cello, da det elektroniske lydbildet heller gir assosiasjoner islandsk postrock a lá Sigur Ros og avantgarde-rockeres eksperimentering med gitarstøy. Men på tross av den atonale støybruken, er det noe utrolig vakkert over de fascinerende teksturene som samspillet mellom musikere og elektronikk resulterer i."  - Sondre Yggeseth, Under Dusken

Les hele konsertanmeldelsen her!

Et innblikk i arkivet

Vi er i full gang med å rydde i arkivet! 
En del av arbeidet vi gjør er å kartlegge materialet som finnes, hva som skal tas vare på, hva som bør gjøres allment tilgjengelig og hvordan. I denne prosessen har vi funnet noen fine tilbakeblikk. 
Les mer om arkivprosjektet her!
Foreningen Oslo Sinfonietta & Cikada er støttet av:
Facebook
Link
Website
Spotify
Copyright © Cikos.no 
Foreningen Oslo Sinfonietta og Cikada
c/o Sentralen Postboks 183, Sentrum. 0102 Oslo. Norway


Vår mailadresse er:
news@cikos.no

Vil du gjøre endringer for denne visningen?
Du kan  oppdatere dine preferanser eller slutte å følge oss.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Oslo Sinfonietta & Cikada · Sentralen · Postboks 183, Sentrum · Oslo, 0102 · Norway