Copy
Nedan information har delats ut till samtliga hyresgäster som tillhör Änggårdsbacken Hus A. Informationen skickas till alla som prenumererar på nyhetsbrevet för Änggårdsbacken hus A samt även via länk i sms. 

Hej,


Den 12-13 maj genomförs flytten från Lillekärr till Vegahusen.
 
På Vegahusen kommer vi att disponera 25 lägenheter på fem våningar. Varje våning har ett eget gemensamt kök med matsal och vardagsrum i ett, samt en gemensam inglasad balkong. Lägenheterna är likvärdigt stora, i medskickad bilaga får du ditt nya lägenhetsnummer och vilken våning du kommer bo på. Lägenheterna är större än på Änggårdsbacken så vi tror att du som har sker magasinerat på Lillekärr kommer att få plats med detta i lägenheten på Vegahusen.
 
Nedan följer detaljerad information om flytten.

Datum och tider
  • Våning 1 flyttar 12/5 från kl. 10.00
  • Våning 2 flyttar 13/5 från kl. 10.00
 
Vi använder samma flyttfirma som hjälpte oss att flytta från Änggårdsbacken till Lillekärr, Movare. Movares personal kommer att få utbildning av Tre Stiftelser i hur de ska förhålla sig för att minimera smittspridning. Denna information ges innan arbetspassens början.
 
Packning och flytt av saker
Dina saker packas dagen innan du flyttar (den 11 maj för våning 1, och 12 maj för våning 2) av flyttfirman. Dessa transporteras sedan till Vegahusen. Du behåller det mest nödvändiga du behöver över natten som du är kvar på Lillekärr. Personalen hjälper dig att packa det nödvändigaste.
 
På Vegahusen finns sängar. Du tar alltså inte med dig den säng du har idag. Movare sköter uppackning av de mest centrala sakerna, resterande saker packas upp efterhand med hjälp av våningens personal. Detta då vi vill minimera tiden som flyttfirman befinner sig på våningarna, pga coronaviruset.
 
Sjuksköterska ansvarar för transport av läkemedel. Du har alltså bara ansvar för att ta med dig det du behöver för dagen. Även detta hjälper personalen dig med.
 
Så flyttar du
Den dagen Movare packar ner sakerna på Lillekärr kommer du att vistas på den andra våningen, alternativt balkonger eller utomhus. Du kommer inte att ha någon direktkontakt med personalen från flyttfirman. Dagen då du flyttar ombesörjer vi enskild transport med taxi eller färdtjänst, så det är inget du behöver tänka på. Vi hjälper till din transport på Lillekärr och på Vegahusen väntar personal som tar emot och hjälper dig tillrätta.
 
Måltider under flytten
När alla hyresgäster har flyttat till Vegahusen kommer flyttfirman att packa de gemensamma utrymmena som kök och matsalar på Lillekärr. Därför kommer lunch och middag den 12 till 14 maj serveras i Café Ärtan som ligger centralt i Vegahusen. Restaurangen är inte öppen för några andra utan det är bara Lillekärrs hyresgäster som kommer att äta här. Fr o m fredag de 15 maj kommer du kunna inta alla dina måltider på våningen.
 
Medicin och läkarkontakt
Sjuksköterska ansvarar för transport av läkemedel. Du behåller samma läkarkontakt som tidigare. Närhälsan Slottsskogen har sina lokaler i Vegahusen.
Rehabpersonal kommer också att vara densamma.
 

Post
Din post kommer att komma till ditt postfack på Änggårdsbacken och vi ombesörjer att den kommer vidare till Vegahusen, om inte anhöriga önskar att hämta själva. Du måste själv göra adressändring för GP eller annan dagstidning.
 
Nyckeltagg för entré
Taggen som du har idag fungerar även på Vegahusen. Lägenhetslåset fungerar på ett lite annorlunda sätt och du kommer att bli visad på plats.
 
Övrigt
TV: Har du TV så hjälper vi till att installera, men det kan ta några dagar. Under tiden finns tv att tillgå i vardagsrummet.
Toaletter: Toaletterna är i de flesta fall utbytta mot nya bidétoaletter och även till dessa kommer du att få instruktion om funktionalitet.
Gardiner: Gardinerna satte vi upp nya på Lillekärr och dessa tar vi med oss, även där kan det ta lite tid innan de kommer upp. Men alla lägenheter har persienner.
  
 
Adressen till Vegahusen:
Vegagatan 55 B
413 11 Göteborg
 
Telefonnummer till våning 4, 5 och 6 är 031-70 42 611
Telefonnummer till våning 7 och 8 är 031-70 42 612
 

Har du frågor? 

Du är välkommen att höra av dig med synpunkter och frågor till planeringsledare Åsa Wejrot tel. 031-70 42 603, eller e-post asa.wejrot@trestiftelser.se 
 
Du kan även vända dig till Therese Vuori, samordnare på Änggårdsbacken. 

Therese Vuori: tel 031-704 26 54 eller epost therese.vuori@trestiftelser.se
 
Följ oss gärna på Facebook