Copy
View this email in your browser
WORKSHOPS LICHAAMSWERK 2019 - 2020

Vanaf September bied ik verschillende workshops aan voor Shiatsu- en Tuina beoefenaars of aanbieders van andere vormen van lichaamswerk.In deze email en op mijn website tref je de volledige Agenda aan.
  • 14 september: Shiatsu in Beweging - gevorderde technieken
  • 27 september en 11 oktobere: Taoïstisch lichaamwerk: de 3 Tantiens
  • 22 oktober: voelend diagnosticeren en behandelen
  • 10 december: Taoïstische buikmassage - Chi Nei Tsang
  • 10 en 11 januari en 7 en 8 februari 2020: Chi Nei tsang
  • 15 februari 2020: Shiatsu in Zitpositie
De organisatie ligt bij verschillende Oosterse Academies. Daarnaast organiseer ik zelf workshops. Als je je inschrijft, let dan goed op dat je je bij de juiste organisatie opgeeft. De door mij georganiseerde workshops lopen snel vol met maximaal 8 mensen, wacht niet te lang met inschrijven!

Ik wens jullie een fijne zomer en zie jullie graag in het nieuwe lesseizoen!

Warme groet, Maartje

SHIATSU IN  BEWEGING - GEVORDERDE TECHNIEKEN

Data: 14 september
Tijd: 12-18u
Adres: Berghotel, Amersfoort
Bijdrage: € 100,-
Vereiste vooropleiding: basisjaar Shiatsu

Organisator: Qing Bai
Inschrijving: Qing Bai - Shiatsu in Beweging


Een uitdagende dag, dynamisch en speels werken met nieuwe, gevorderde technieken. Strekken, roteren, rocken; je leert veel reeksen uitgevoerd in verschillende posities in buik-, rug-, enf zijlig. Verschillende lichaamszones worden uitgelicht waaronder de rug, buik en het bekken. Enerzijds komen sederende, verspreidende technieken aan bod, anderzijds tonifiëren en voeden we: het lichaam wordt diep geopend!

Hoe zet je Chi in beweging? Hoe werk je actief, meer ‘yang’, maar behoud je tevens jouw rust vanuit je Hara? Hoe ga je om met de grens tussen ortho- en parasympathicus van de ontvanger oftewel, hoe geef ik de juiste diepte van druk? Hoe verdiep ik mijn sensitiviteit zodat ik me optimaal kan afstemmen op de ontvanger?
TAOISTISCH LICHAAMSWERK
de 3 tantiens

Data: 27 september en 11 oktober
Tijd: 10-17u
Adres: Fort Isabella, Vught
Bijdrage: € 200,-
Vereiste vooropleiding: minimaal 1 jaar lichaamswerk (Shiatsu, Tuina, overigen)


Organisator: Maartje Huibers
Meer informatie: Taoistisch lichaamswerk
Inschrijving: info@shiatsu-online.nl

Deze workshop introduceert het Taoïstische principe van de drie energiecentra of te wel Tantiens als energetische kernpolen in ons lichaam: hoofd   -  mentaal / spiritueel centrum, hart  -  gevoelscentrum, buik  -  fysieke centrum

Deze drie centra zijn onderling verbonden met en worden gevoed door de macrokosmische krachten van aarde, hemel en kosmos. Vaak wordt, bewust of onbewust, op een of meerdere van deze niveau’s een splitsing ervaren. Dit belemmert ons vrij te leven en kan in allerlei klachten resulteren. Praktisch leren we deze workshop een behandeling waarin de drie centra worden geopend en onderling verbonden via de diafragma’s (liezen, hals, middenrif). Naast behandeling, observeren we de centra en verkennen we ze in onszelf.  Het centraal werken op torso (onderste en middelste Tantien) en hoofd is een mooie aanvulling op het werken op de meridianen, de extensies. Door het openen van de Tantiens kan een diepe integratie op alle niveau’s, fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel, plaatsvinden. Het geleerde verdiept je huidige meridiaankennis en is eenvoudig te integreren in je bestaande vorm van lichaamswerk (Shiatsu, Tuina etc). 

VOELEND DIAGNOSTICEREN EN BEHANDELEN

Datum: 22 oktober
Tijd: 10-17u
Adres: Fort Isabella Vught
Bijdrage: € 105,-
Vereiste vooropleiding: basisjaar Shiatsu

Organisator: Maartje Huibers
Meer informatie: Voelend waarnemen en diagnosticeren
Inschrijving: info@shiatsu-online.nl

 
Als (studerend) behandelaar Shiatsu, Tuina of enige andere vorm van lichaamswerk werken we vaak vanuit een (Oosters diagnostisch) kader en behandelprotocollen- en principes die ons een leidraad bieden tijdens een behandeling. Heel waardevol en tegelijkertijd ervaar je dit wellicht soms ook als een beperking om je compleet te laten leiden door wat je intuïtief voelt of waarneemt. Misschien wens je, naast al die kennis, je gevoelsbewustzijn meer te ontwikkelen en te kunnen integreren in je kennis en behandeling. Dan is deze workshop geschikt voor jou. Deze dag voelen, observeren, luisteren we op een diepere laag in onszelf als behandelaar én binnen het energiesysteem van de ontvanger door oefeningen, meditatie en uitwisseling met elkaar.
BUIKMASSAGE - CHI NEI TSANG

Datum: 22 december 2019
Tijd: 10-17u
Adres: Houten
Bijdrage: € 115,-

Organisator:Total Health
Meer informatie en inschrijving: Total Health - Taoistische buikmassage

Volgens wijsheden uit het Taoïsme bestaat er geen onderscheid tussen lichaam en geest. Verstoringen van emotionele, fysieke of mentale oorsprong weerspiegelen zich in de conditie van de organen en in de navel. De ontspannende orgaanmassage maakt de buik op een zachte en diepe manier vrij van blokkades. Deze krachtige, eenvoudige toepassing, Chi Nei Tsang (CNT) genaamd, heeft zijn wortels in het oude, Taoïstische China en betekent letterlijk “het bewerken van de energie van de interne organen”. De massage ontgift, brengt emotioneel evenwicht, versterkt en wakkert het helend vermogen van het lichaam aan.

Tijdens deze dag maken we de dikke en dunne darm vrij. Verder verdiepen we ons in de navel als kosmische poort en reflexzone voor alle organen. Toxines uit de organen elimineren zich via het navelgebied en worden getransformeerd tot vitale levenskracht.

Deze dag vormt een afgerond geheel: je kunt er direct mee aan de slag en is makkelijk te integreren binnen andere vormen van lichaamswerk.

CHI NEI TSANG 1 - ORGAANMASSAGE

Data: 10 en 11 jan 7 en 8 feb 2020
Tijd: 10-17u
Adres: Zorgpark VOorburg, Vught
Bijdrage: € 445,-

Organisator: Qing Bai
Meer informatie en inschrijving: Qing Bai - Chi Nei Tsang 1

Chi Nei Tsang, ook wel Taoistische orgaanmassage, behandelt de buikorganen en opent de corresponderende orgaanpunten, windpoorten genoemd, die op de navelring liggen. CNT ontgift, brengt emotioneel evenwicht, versterkt en wakkert het helend vermogen van het lichaam aan.
Naast het diagnosticeren en openen van de navel masseren we deze vier dagen de dunne en dikke darm. Vervolgens behandelen we de milt, maag, lever, galblaas, longen, hart, nieren en psoas spier. Zuiverende Healing Tao oefeningen en Chi Kungs vormen de warming ups.

SHIATSU IN ZITPOSITIE

Datum: 15 februari 2020
Tijd: 12-18u
Adres: Berghotel, Amersfoort
Bijdrage: € 445,-

Organisator: Qing Bai
Meer informatie en inschrijving: Qing Bai - Shiatsu in Zitpositie

Deze bijscholing is voor een ieder die zijn of haar vaardigheden in buik-, rug- of zijlig wil vervolledigen met Shiatsu in zitpositie waarbij de ontvanger op de futon zit en mogelijk op een stoel of massagestoel. Deze houding biedt specifieke mogelijkheden om het lichaam te behandelen: een prima positie om de Qi in beweging te brengen, enerzijds via rustige, voedende technieken, anderzijds via dynamische technieken en tal van rotaties en strekkingen.


Wil je in de toekomst geen nieuwsbrieven ontvangen over CNT of andere activiteiten van Maartje Huibers? Schrijf je dan uit via de link: schrijf mij uit.

 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Shiatsu-online · Reutsedijk 6 · Vught, Noord Brabant 5264 PC · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp