Copy
View this email in your browser
LICHT IN DE DUISTERNIS
 
De donkerste, kortste dagen zijn in aantocht. Het licht laten schijnen in deze duisternis wordt gesymboliseerd in verschillende vieringen in november en december. Deze week liep mijn dochter op de naschoolse opvang een lichtjesoptocht met een lantaarntje om Sint Maarten te vieren. Met Allerzielen, vorige week, worden de sluiers tussen deze en gene wereld dunner en kun je makkelijker contact maken met de lichtdimensie van de overledenen. En ons kerstverhaal gaat over het licht van een ster die schijnt op het nieuwe leven, in de gedaante van Kindje Jezus. Gaat lichaamswerk niet over exact hetzelfde? Het aan het licht brengen van onbewoonde plekken in het lichaam, daar waar je je bewustzijn, je levenspotentieel hebt teruggetrokken. Waar je je levenstroom hebt onderbroken. Dat is mijn persoonlijke missie in behandelingen. We zijn lichtwerkers...

Graag ontmoet ik je in het nieuwe jaar in
één van mijn workshops waarin je kunt groeien om je zonder angst te verbinden met de duistere, teruggetrokken plekken in het bewustzijn en lichaam van jezelf en je cliënten.

Koester jezelf de komende wintermaanden en ik zie jullie graag in het nieuwe lesseizoen!

Warme groet, Maartje
WORKSHOPS LICHAAMSWERK 2020
 • 10 december 2019: Taoïstische buikmassage - Chi Nei Tsang - kennismaking
 • 10 en 11 januari en 7 en 8 februari 2020: Chi Nei tsang I
 • 14 januari: Voelend diagnosticeren en behandelen
 • 15 februari 2020: Shiatsu in Zitpositie
 • 3 en 10 maart: Fusie van de vijf elementen door Luc Leyten
 • 9 juni: Taoïstische buikmassage - Chi Nei Tsang - kennismaking
 • 14 en 30 juni: Taoïstisch lichaamwerk: de 3 Tantiens
 • 23 juni: Chi Kung voor de Rug
Nog te plannen:
 • Zomer 2020: Orgaanopstellingen met Inge Maassen
 • September 2020: Chi Nei Tsang I (max 8 mensen)
 • Shiatsu in Beweging - gevorderde technieken
De organisatie ligt bij verschillende Oosterse Academies. Daarnaast organiseer ik zelf workshops. Als je je inschrijft, let dan goed op dat je je bij de juiste organisatie opgeeft. De door mij georganiseerde workshops lopen snel vol met maximaal 8 mensen, wacht niet te lang met inschrijven! Heb je interesse in de nog te plannen workshops vanaf de zomer, laat me dat graag weten. Meer informatie en een volledig overzicht van mijn scholingen tref je ook aan op mijn websiten deze email en op mijn website www.shiatsu-online.nl
VOELEND DIAGNOSTICEREN EN BEHANDELEN

Datum: dinsdag 14 januari
Tijd: 10-17u
Adres: Fort Isabella Vught
Bijdrage: € 105,-
Vereiste vooropleiding: basiskennis meridianennetwerk (o.a. na 1 jaar Shiatsu of Tuina)

Organisator: Maartje Huibers
Meer informatie: Voelend waarnemen en diagnosticeren
Inschrijving: info@shiatsu-online.nl

 
Als (studerend) behandelaar Shiatsu, Tuina of enige andere vorm van lichaamswerk werken we vaak vanuit een (Oosters diagnostisch) kader en behandelprotocollen- en principes die ons een leidraad bieden tijdens een behandeling. Heel waardevol en tegelijkertijd ervaar je dit wellicht soms ook als een beperking om je compleet te laten leiden door wat je intuïtief voelt of waarneemt. Misschien wens je, naast al die kennis, je gevoelsbewustzijn meer te ontwikkelen en te kunnen integreren in je kennis en behandeling. Dan is deze workshop geschikt voor jou. Deze dag voelen, observeren, luisteren we op een diepere laag in onszelf als behandelaar én binnen het energiesysteem van de ontvanger door oefeningen, meditatie en uitwisseling met elkaar.

Recensie van Hanneke Bouman:
"De workshop  begint bij het zelf contact zoeken met je Bron, met het bewust worden van je eigen energieveld en je plaats in het grote geheel. Van daaruit zoek je contact met het energieveld van de ander. Je leert op verschillende manieren waar te nemen. Met je dagelijkse zintuigen, maar ook met je voelsprieten in je eigen energieveld, wat om je heen is. .Ik maakte in deze workshop verassende dingen mee. Ik een oefening met een medestudent om een gemeenschappelijk chi-veld te creëren tussen ons in, bleek ik nogal erg duidelijk naar voren te treden, wat de ander een beetje afschrikte, zodat die zich terug trok. Hier was ik mij nooit van bewust geweest. Ik dacht juist, dat ik een heel zwak chi-veld om mij heen had! Ook bleek ik voor bepaalde manieren van waarnemen veel meer talent te hebben, dan voor andere... Wat mijn mindere talenten zijn, waar ik aan kan werken, en wat mijn sterke vermogens zijn, die ik meteen in kan zetten in mijn praktijk... Het is fijn, om meer mogelijkheden te hebben, om uit te vogelen, wat een cliënt nodig heeft.  Vaak raak ik een beetje in de war van wat de cliënt allemaal vertelt in combinatie met wat ik weet van TCM-theorie. Vooral als iemand voor het eerst komt, weet ik soms niet, waar ik moet beginnen. Maar nu kan ik dan gewoon rondom de cliënt lopen, er rustig bij gaan zitten en waarnemen, wat er tot mij komt. "
BUIKMASSAGE - CHI NEI TSANG

Eendaagse kennismakingsworkshop
Data: 10 december 2019 en 9 juni 2020
Tijd: 10-17u
Adres: Houten en Eindhoven
Bijdrage: € 117,50

Organisator:Total Health
Meer informatie en inschrijving: Total Health - Taoistische buikmassage

Volgens wijsheden uit het Taoïsme bestaat er geen onderscheid tussen lichaam en geest. Verstoringen van emotionele, fysieke of mentale oorsprong weerspiegelen zich in de conditie van de organen en in de navel. De ontspannende orgaanmassage maakt de buik op een zachte en diepe manier vrij van blokkades. Deze krachtige, eenvoudige toepassing, Chi Nei Tsang (CNT) genaamd, heeft zijn wortels in het oude, Taoïstische China en betekent letterlijk “het bewerken van de energie van de interne organen”. De massage ontgift, brengt emotioneel evenwicht, versterkt en wakkert het helend vermogen van het lichaam aan.

Tijdens deze dag maken we de dikke en dunne darm vrij. Verder verdiepen we ons in de navel als kosmische poort en reflexzone voor alle organen. Toxines uit de organen elimineren zich via het navelgebied en worden getransformeerd tot vitale levenskracht.

Deze dag vormt een afgerond geheel: je kunt er direct mee aan de slag en is makkelijk te integreren binnen andere vormen van lichaamswerk.

CHI NEI TSANG 1 - ORGAANMASSAGE

Data: 10 en 11 jan 7 en 8 feb 2020
Tijd: 10-17u
Adres: Zorgpark Vuorburg, Vught
Bijdrage: € 445,-

Organisator: Qing Bai
Meer informatie en inschrijving: Qing Bai - Chi Nei Tsang 1

Chi Nei Tsang, ook wel Taoistische orgaanmassage, behandelt de buikorganen en opent de corresponderende orgaanpunten, windpoorten genoemd, die op de navelring liggen. CNT ontgift, brengt emotioneel evenwicht, versterkt en wakkert het helend vermogen van het lichaam aan.
Naast het diagnosticeren en openen van de navel masseren we deze vier dagen de dunne en dikke darm. Vervolgens behandelen we de milt, maag, lever, galblaas, longen, hart, nieren en psoas spier. Zuiverende Healing Tao oefeningen en Chi Kungs vormen de warming ups.


SHIATSU IN ZITPOSITIE

Datum: 15 februari 2020
Tijd: 12-18u
Adres: Berghotel, Amersfoort
Bijdrage: € 100,-

Organisator: Qing Bai
Meer informatie en inschrijving: Qing Bai - Shiatsu in Zitpositie

Deze bijscholing is voor een ieder die zijn of haar vaardigheden in buik-, rug- of zijlig wil vervolledigen met Shiatsu in zitpositie waarbij de ontvanger op de futon zit en mogelijk op een stoel of massagestoel. Deze houding biedt specifieke mogelijkheden om het lichaam te behandelen: een prima positie om de Qi in beweging te brengen, enerzijds via rustige, voedende technieken, anderzijds via dynamische technieken en tal van rotaties en strekkingen.

 
FUSIE VAN DE VIJF ELEMENTEN
interne alchemie

met Senior Teacher Luc Leyten

Data: 3 en 10 maart 2020
Tijd: 10 - 17.30u
Adres: Fort Isabella, Vught
Bijdrage: € 205,-
Instapvoorwaarden: basis Healing Tao: helende geluiden en Inner smile. Informeer of je achtergrond voldoende is.

Organisator: Maartje Huibers
Meer informatie en inschrijving: info@shiatsu-online.nl

Een must voor lichaamswerkers: het transformeren van je emoties in deugden. Leer de diep gewortelde emoties en mentale patronen in je lichaam naar positieve en bruikbare energie transformeren in je eigen lichaam. Voel hoe jouw omgeving je voedt en versterk dit met het Pakua symbool. Deze neutrale energie helpt je om tijdens behandelingen de energie van je cliënt te balanceren.  

TAOISTISCH LICHAAMSWERK
de 3 tantiens

Data: 14 en 30 juni 2020
Tijd: 10-17u
Adres: Fort Isabella, Vught
Bijdrage: € 200,-
Vereiste vooropleiding: minimaal 1 jaar lichaamswerk (Shiatsu, Tuina, overigen)


Organisator: Maartje Huibers
Meer informatie: Taoistisch lichaamswerk
Inschrijving: info@shiatsu-online.nl

Deze workshop introduceert het Taoïstische principe van de drie energiecentra of te wel Tantiens als energetische kernpolen in ons lichaam: hoofd   -  mentaal / spiritueel centrum, hart  -  gevoelscentrum, buik  -  fysieke centrum

Deze drie centra zijn onderling verbonden met en worden gevoed door de macrokosmische krachten van aarde, hemel en kosmos. Vaak wordt, bewust of onbewust, op een of meerdere van deze niveau’s een splitsing ervaren. Dit belemmert ons vrij te leven en kan in allerlei klachten resulteren. Praktisch leren we deze workshop een behandeling waarin de drie centra worden geopend en onderling verbonden via de diafragma’s (liezen, hals, middenrif). Naast behandeling, observeren we de centra en verkennen we ze in onszelf.  Het centraal werken op torso (onderste en middelste Tantien) en hoofd is een mooie aanvulling op het werken op de meridianen, de extensies. Door het openen van de Tantiens kan een diepe integratie op alle niveau’s, fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel, plaatsvinden. Het geleerde verdiept je huidige meridiaankennis en is eenvoudig te integreren in je bestaande vorm van lichaamswerk (Shiatsu, Tuina etc). 

CHI KUNG VOOR DE RUG

Datum: 23 juni 2020
Tijd: 10-17u
Adres: Breda
Bijdrage: € 117,50

Organisator: Total Health
Meer informatie en inschrijving: Total Health - Chi Kug voor de Rug

Deze workshop biedt een intensieve dag trainen rondom vanuit de Oosterse Visie. Je leert om de doorstroming in rug, psoasspier en bekken te optimaliseren middels Taoistische oefeningen afkomstig uit het Universal Healing Tao Chi Kung Systeem.

Voor lichaamsgerichte therapeuten biedt deze workshop veel oefeningen om je clientèle tijdens sessies te helpen. De cliënt kan er zelf dan thuis ook mee aan de slag.

ORGAANOPSTELLINGEN 
werken met je Innerlijke Familie

met Senior Teacher Inge Maassen

Datum: zomer 2020, exacte datum binnenkort bekend
Tijd: 10-17.30u
Locatie: Vught


Je hebt je familie rondom je, maar je hebt ook een familie binnenin jezelf. Deze Innerlijke Familie wordt gedragen door de vijf yin organen die elk één van de vijf elementen beheren: hart-vuur, milt-aarde, longen-metaal, nieren-water en lever-hout. Het opstellen van je innerlijke familie maakt inzichtelijk hoe deze organen (jouw elementen) met elkaar samenwerken of juist tegen elkaar in. Hoe krachtig, verkrampt of zwak ze zijn, elkaar proberen af te troeven, of zich juist het liefste klein houden. Heel gaaf om de organen op deze wijze tot leven te zien komen.

Deze Opstellingsdag zullen we beginnen met Chi Kung opwarmingsoefeningen om de organen in onszelf beter te gaan ervaren, vervolgens een Tao opstelling doen waarin de oorsprong van, en de 5 elementen zelf, ervaren kunnen worden. Gedurende de dag zal een ieder meer inzicht  krijgen in zijn of haar eigen “Innerlijke Familie”… ofwel in een eigen opstelling, ofwel omdat je (nooit zomaar) uitgekozen wordt om een orgaan te representeren. Maar ook als mee-dragende getuige van de Opstelling merk je duidelijk waar jouw organen op mee-trillen of door geraakt worden.

Wil je in de toekomst geen nieuwsbrieven ontvangen over scholingen lichaamswerk van Maartje Huibers? Schrijf je dan uit via de link: schrijf mij uit.

 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Shiatsu-online · Reutsedijk 6 · Vught, Noord Brabant 5264 PC · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp