Copy
View this email in your browser
Beste Chi Nei Tsang liefhebber,

Het jaar 2019 was, met de komst van Karin Sorvik, bijzonder inspirerend. Haar energie en diepe voeling met de intelligentie is heel voedend. De bron van CNT, de kennis, de lijn van CNT meesters is zo diep, oud en authentiek. In mijn ervaring is de bron van overdracht 'ouder' dan die van Shiatsu met welke lijn ik ook verbonden ben. Het gaf mij het inzicht dat ik mijn studenten meer mag uitnodigen zich te certificeren tot Chi Nei Tsang Practitioner I en eventueel ook II. De meeste mensen in mijn cursussen, jullie (!) zijn reeds gevestigde bodyworkers met een eigen praktijk in lichaamswerk. Integratie met Shiatsu of Tuina ligt voor de hand. Er onstaat een blend van lichaamswerktechnieken. Heel mooi. Certificering verdiept je unieke verbinding met de intelligentie van Chi Nei Tsang. Om zodanig ook te (h)erkennen dat CNT een volwaardige tak van lichaamswerk vormt. En de overdracht dus geconserveerd blijft voor de toekomst. 

Ik zal dan ook het aanbod van CNT en Healing Tao uitbreiden, ook door het uitnodigen van gastdocenten. Luc Leyten, mijn collega uit Belgie, zal in maart Fusie van de Vijf Elementen komen geven. Tevens is het het uitbreiden van de basistechnieken Healing Tao met de Kringloop en IJzeren Hemd heel verdiepend voor jouzelf als mens en behandelaar. Voor dit laatste onderdeel organiseer ik een dag in juni.

Ben je geinteresseerd in certificatie? Laat het me weten via een email, dan stuur ik je de voorwaarden toe, alsmede een opzet van een behandelverslag. En kunnen we een plan opstellen voor je. 

Opkomende workshops:
  • CNT II, Winden Jagen
  • Fusie van de vijf elementen met Luc Leyten
  • CNT Vervolg (na 3 of 4 dagen Basis)
  • Healing Tao: Kleine Kringloop en Innerlijke Structuur
  • Najaar 2020: Opfrisdag CNT?
Karin komt waarschijnlijk in 2021 weer naar Nederland om Verdiepingen te geven en wellicht ook Cosmic Healing. Ook Inge Maassen met Orgaanopstellingen verwachten we in 2021, zij heeft helaas komende zomer geen tijd.  

WINDEN JAGEN

Winden Jagen is een verdiepte, intense toepassing van CNT I waarbij de zieke wind die in het lichaam gevangen zit, bevrijdt wordt. Zieke wind is Chi die stagneert onder invloed van o.a. emoties, gedachtes, voeding. De wind beweegt zich in een twaalftal patronen doorheen het lichaam. Na het diep openen van de navel, worden deze paden vrijgemaakt via zogeheten CNT-reflexpunten die (groten)deels overeenkomen met de klassieke meridiaanpunten. Vervolgens wordt met inzet van een gevoelige elleboog de wind via corresponderende punten in het gehele buikgebeid verzameld en in beweging gezet. Zodoende kan de wind het lichaam verlaten via de navel, lichaamsdelen of via de behandelende elleboog.
CNT II is makkelijk te integreren met Shiatsu- of Tuina behandelingen.

Data: 28 januari, 4 en 18 februari 2020
Instapvoorwaarde: CNT I basis, 3 of 4 dagen
Meer informatie en opgave: CNT II of  info@shiatsu 
-online.nl
 


FUSIE VAN DE VIJF ELEMENTEN
met Luc Leyten

Fusie is de praktijk die volgt na beoefening van de helende geluiden en de innerlijke glimlach waarmee een basis wordt gelegd voor de Fusie. We transformeren de energie uit die emoties naar een bruikbare energie. Hiervoor gebruiken we de Pakua of achthoek. We verbinden ons met de acht richtingen en brengen al de negativiteit van de organen naar het centrum. Hier spiraalt het Tai Chi symbool zodat dit alles diep naar binnen gezogen wordt. We verbinden ons steeds met de zuivere kwaliteiten of deugden van de 5 elementen die steeds aanwezig zijn in de natuur. Die energie gaat ook diep naar binnen in onze Hara of Tan Tien. Diep in het center kan de negativiteit getransformeerd worden naar een positieve energie.
 
Data: 3 en 10 maart 2020
Instapvoorwaarde: Healing Tao basis: helende geluiden, innerlijke glimlach, kringloop
Neem contact met mij op of je achtergrond voldoende is.
Meer informatie:  FUSIE en  opgave: info@shiatsu 
-online.nl

CHI NEI TSANG VERVOLG
met Maartje Huibers

In deze vier dagen borduren we voort op de basis die gelegd is in Chi Nei Tsang Basis. Je leert meerdere ‘nieuwe’ organen te behandelen, de organen die al bestudeerd worden te verrijken met nieuwe technieken en de organen naar een hoger trillingsniveau te brengen via het cosmisch cranium. 

  • ​De windpoorten op de navelring openen met de elleboog
  • Behandelen van alvleesklier en twaalfvingerige darm en de solar plexus
  • Indirect behandelen van de voortplantingsorganen (uterus, ovaria, prostaat) via de buik
  • Nieuwe technieken ter verdieping op de darmen, longen, lymfe, nieren, psoas en lever
  • Integratie van Water en Vuur in de buik in verbinding met het cosmisch cranium
Data: 27-28 maart en 19-20 juni 2020
Instapvoorwaarde: minimaal 3 dagen CNT I, basis orgaanmassage
Meer informatie: CNT Vervolg en opgave: info@shiatsu-online.nl
HEALING TAO
Hemelse Kringloop en IJzeren Hemd Chi Kung

Door het werken met de Helende geluiden en de Innerlijke glimlach transformeer je energie in bruikbare levensenergie. In de Hemelse Kringloop laten we deze gezuiverde energie vervolgens circuleren door de Kringloop, Ren en Du Mai, om deze te recycleren, verfijnen en balanceren. 
De IJzeren Hemd verstevigen je lichaamsstructuur en je gronding en stabiliteit. Je groeiende houding als behandelaar, optimaal uitgelijnd tussen Hemel en Aarde, helpt je neutraal en krachtig te behandelen. 

Beide onderdelen krijgen helaas onvoldoende aandacht in de CNT training door tijdgebrek.Terwijl het zo essentieel is in je verdere groei als mens en behandelaar. En onmisbare onderdelen om je te certificeren tot Practitioner CNT. 
 
Datum: 26 mei 2020
Instapvoorwaarde: CNT I of Helende Geluiden en Innerlijke Glimlach
Meer informatie en opgave: Healing Tao en info@shiatsu-online.nl
OPFRISDAG
 
Heb je behoefte om je kennis van CNT te verdiepen en op te frissen? Vragen te stellen? Te oefenen? Laat het me weten. Dan plan ik in het najaar een dag om elkaar te ontmoeten. De dag kan open zijn of ik kan een thema aanbieden. 

Wil je in de toekomst geen nieuwsbrieven ontvangen over CNT of andere activiteiten van Maartje Huibers? Schrijf je dan uit via de link: schrijf mij uit.

 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Shiatsu-online · Reutsedijk 6 · Vught, Noord Brabant 5264 PC · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp