Copy
View this email in your browser

WIJ GAAN ERVOOR!

Wat doen wij eigenlijk precies? In deze nieuwsbrief leest u wat onze nieuwe bewonersconsulent Siham in haar eerste week op een werkdag meemaakt. Ook zijn we weer met nieuwe projecten gestart. Een verduurzamingsproject in Eindhoven, maar ook een adviestraject bij onderhoudsbedrijf Hendriks SGR. U leest erover in deze nieuwsbrief. En om al dat werk te kunnen doen hebben we Siham dus aangenomen. Ze stelt zich graag voor! 
 
Rachida Achhoud en René Toemen

VERDUURZAMING WONINGEN ‘THUIS

Veel corporaties zijn druk bezig om hun woningvoorraad te verduurzamen, zo ook woningcorporatie ‘thuis in Eindhoven. In ’t Ven is een eerste ‘proefblok’ uitgevoerd door bouwcombinatie Huybregts Relou/van Santvoort. Dat is goed gegaan. Daarom is besloten om na de bouwvak te starten met de verduurzaming van álle woningen in ’t Ven. Fiks zal de bewonersbegeleiding en communicatie gaan doen. 

KLANTVRIENDELIJKHEID STAAT HOOG IN HET VAANDEL BIJ HENDRIKS SGR

Hendriks SGR is een onderhoudsbedrijf dat de klanttevredenheid hoog in het vaandel heeft staan. Om ook op termijn de klanttevredenheid op peil te houden heeft Fiks met een aantal medewerkers uit alle geledingen van Hendriks SGR alle stappen in het onderhoudsproces bekeken en zo nodig aangepast. Op basis van die besprekingen heeft Fiks ook enkele tools ontwikkeld die de medewerkers van Hendriks SGR kunnen ondersteunen bij de communicatie met opdrachtgevers en bewoners. Om ervoor te zorgen dat klanten blijvend blij zijn als Hendriks SGR aan de slag gaat!

OPNIEUW EEN FIKSE VERSTERKING 

We krijgen steeds meer werk en dus hebben we opnieuw versterking gekregen. Siham Khnafssi is per 1 april gestart en wordt nu ingezet in het project dat we samen met elk® in Utrecht uitvoeren. 
Even voorstellen, Siham Khnafssi 
De intermediaire rol tussen woningcorporatie, bewoners en aannemers is mij op het lijf geschreven. Vanuit mijn achtergrond als adviseur arbeidsmarktbeleid en re-integratie-adviseur heb ik veel met diverse doelgroepen mogen werken. Door mijn opleiding communicatie weet ik goed te schakelen in gespreksniveau en spreek ik de taal van zowel de bewoner, aannemer als woningcorporatie. Door aandacht en tijd voor de bewoner te nemen, kan ik werk uit handen nemen van zowel de aannemer als de woningcorporatie. Bewoners willen graag gehoord worden. Als ik hier als bewonersconsulent een bijdrage aan kan leveren, is mijn missie geslaagd!

EEN WERKDAG VAN ONZE BEWONERSCONSULENT

 
Wie denkt dat elke dag hetzelfde is in ons werk heeft het mis. Siham heeft in haar eerste week een dag bijgehouden waar ze mee bezig is
Vragen beantwoorden en problemen oplossen
We beginnen met een kop koffie bij de aannemer op kantoor.  Maar er komt een mail binnen over geluidsoverlast. Snel ernaartoe. Samen met de bewoner bekijken we een rustwoning in het complex waar de bewoner zich kan terugtrekken. Maar er is ook een mogelijkheid om tijdelijk in een ‘slaapwoning’ in een ander complex te gaan verblijven.  
Dan komt er een andere vraag binnen.  Dit keer over de veiligheid. De deur naar de gang blijft gedurende de werkdag open omdat de werkmannen in en uit moeten, dit verkleint bij de bewoner het gevoel van veiligheid.  Samen met de aannemer en woningbouwcorporatie besluiten wij om de tussendeur te voorzien van een extra slot. 

Studieruimte
Nog even een check langs de studie/stiltewoning. Hier treffen we moeder Mariek en dochter Lida aan. In hun woning wordt nu de badkamer gerenoveerd. Mariek wil graag in alle rust thuis werken en Lida studeert voor haar VWO-eindexamen. Zij ontbijten samen in de stilteruimte om vervolgens allebei aan de slag te gaan. Mariek vertelt dat zij in het verleden veel last heeft gehad van renovaties in het complex. Dat is nu gelukkig anders. “Dit is precies wat je nodig hebt als je huis op de kop staat, een fijne rustige en gezellige plek die echt heel huiselijk voelt”, aldus Mariek.
 
Inloopspreekuur
Inmiddels is het tijd voor het inloopspreekuur. Dat doen we drie keer per week. De naam zegt het al. Iedereen kan binnen lopen om een vraag te stellen of om gewoon een kop koffie of thee te drinken en een praatje te houden. Ik zou zeggen: de koffie en thee staan klaar!
Bezoekje
Dan nog even langs een jonge moeder uit Eritrea. Moeder en kind van 11 maanden hebben twee weken gelogeerd in een door ons ingerichte slaapwoning buiten het complex. De buurvrouw heeft haar geholpen om kleren en babyspullen te verhuizen. We gaan langs om de sleutel op te halen zodat moeder en kind weer naar hun eigen woning kunnen. Moeder heeft het erg fijn gehad en wil liever hier blijven. Wat fijn om te horen dat een slaapwoning ook het gevoel van een thuis kan geven. 

LATEN WE BEGINNEN MET FIKS-EN

Door op fikse wijze te communiceren realiseren we:

  • Tijdswinst
  • Economische winst
  • Tevredenheids winst
  • Saamhorigheid winst

Wat het werkproces en de bewoners-beleving ten goede komt.

Mogen we komen vertellen wat we voor u zouden kunnen betekenen?

Mag dat?
Copyright © 2019 Fiks B.V., All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp