Copy
Interview
De Nuk nodigt uit… is ons tv-programma waarin Carine van Santen op zoek gaat naar de drijfveren van haar gasten.  De aftrap is met Bart Rutten. Hij is twee jaar directeur van het Centraal Museum Utrecht. 
Manifest
Utrechtse maatschappelijke organisaties die zich bezighouden met wonen, zoals huurdersorganisaties en bewonersinitiatieven, hebben zich verenigd. Ze pleiten voor meer zeggenschap van bewoners bij keuzes over wonen en bij het bouwen zelf.
"Bewoners kunnen bijdragen aan een leefbare en ongedeelde stad. Zonder bewoners heb je alleen stenen en geen buurten."
Beurskwartier
Door de plannen voor de herinrichting van het Beurskwartier dreigt een aantal huizen op de Croeselaan te worden gesloopt. De huizen moeten wijken voor een park 'met allure'. Bewoners zijn het hier niet mee eens. Maar een bijeenkomst van afgelopen dinsdag, waar alternatieven zijn getoond, stemt hoopvol.

Vrouwen die ouder worden maar zich jong blijven voelen. Hoe doen ze dat? En is oud worden een straf of een zegen?
Nicolet van Eerd: "Ik heb de balans gevonden tussen werk en privé, ik heb meer momenten waarop ik denk zo is het goed."

Videocolumn
Henk vindt dat het maar eens afgelopen moet zijn met het gebruik van plastic tassen. Utrecht zou het voorbeeld moeten geven, en dit soort tassen moeten volgens Henk niet meer worden verstrekt. Hij pleit voor een duurzaam alternatief.
innenstadbewoner Sjoerd de Boer verzet zich tegen de digitale reclamezuilen van de gemeente Utrecht. Op zijn Twitter-account deelde hij een foto waarop te zien is dat hij een NEE NEE-sticker op een digitale reclamezuil heeft geplakt. De gemeente kon er niet om lachen. 
Cultuuroptimisten

We Are Public zoekt nog minstens 584 leden die zich voor 23 februari aansluiten in Utrecht. Het platform kan pas echt van start in de stad als het 1500 leden heeft verzameld.

Via We Are Public kan je voor een vast bedrag van 17 euro per maand  op een nieuwe manier cultuur ontdekken en beleven. 

Galerie Waterbolk
Net voor kerstmis overleed de Utrechtse kunstschilder Jan Pieter Hartzema (1954-2018). Zijn overlijden was voor al zijn vrienden, en dat zijn er veel, een grote schok. Hij liet een groot oeuvre na.

Een aantal vrienden hebben besloten om vanaf dinsdag 19 t/m zondag 24 maart a.s. een postume verkoopexpositie te organiseren in Galerie Waterbolk in de Schoutenstraat 10 in Utrecht.