Copy
View this email in your browser

Hyvän joulun toivotus KierRe-hankkeen toimijoilta

KierRe-hankkeen toimijat jäävät joululomalle. Resurssiviisaus ei kuitenkaan lepää jouluna, vaan siihen voi osallistua mm. kierrättämällä kinkun rasvan polttoaineeksi. Lue lisää kinkkutempusta
Tauno jatkaa blogin pitämistään ja suurena huolenaiheena on mm. puhtaan veden loppuminen

Toivotamme kaikille rauhallista joulunaikaa ja onnea vuodelle 2019

 

Tänäkin vuonna toteutuu kinkkutemppu. Lisätietoa saat sivuilta kinkkutemppu, josta löytyvät myös lähimmät keräyspisteet. Kinkkutemppu toteutuu l0.12.2018–7.1.2019 välisenä aikana.

KUOPIO

Kuopion kaupunki vaihtaa keskeisellä kaupunkialueella olevien kohteidensa kaukolämpösopimukset Kuopion Energian Puulämpöön. Tällä toimenpiteellä puolitetaan kaupungin omasta toiminnasta aiheutuvat päästöt. Marraskuussa valmistuneen uusiutuvan energian kuntakatselmuksen perusteella Kuopiossa on monipuoliset mahdollisuudet hyödyntää uusiutuvaa energiaa niin pientaloissa kuin suuremmissakin kohteissa. Tutustu katselmuksen tuloksiin ja katselmukseen lisää KierRe-hankkeen sivuilla
 

SIILINJÄRVI

  • Marraskuussa Siilinjärvellä tempaistiin Euroopan jätteen vähentämisen viikon innoittamana Kiertoon!-tapahtuman merkeissä. Viikon aikana kunnantalolla oli tavaranvaihtopöytä hyväkuntoisille kodin pientavaroille, mitä kiiteltiin ja toivottiin uudestaankin. Lisäksi varsinaisena tapahtumapäivänä paikalla oli Jätekukon kierrätysneuvoja, kierrätysmateriaaleja hyödyntäviä käsityöyrittäjiä esittelemässä tuotteitaan sekä KierRe-hankkeen esittelyä. Illalla saatiin kolme mielenkiintoista luentoa kierrätyksestä, kiertotalouteen liittyvistä tutkimuksista ja jätteiden teollisesta hyödyntämisestä. Kiitos kaikille osallistuneille!
  • Tammikuussa aloitetaan Siilinjärven resurssiviisaustyö toden teolla. Resurssiviisausohjelman työstäminen alkaa kaikille avoimella työpajalla 21.1. klo 12-16 Siilinjärven kunnantalolla. Työpajassa ideoidaan tulevaa resurssiviisausohjelmaa yhdessä eri sidosryhmien kanssa. Kunnan luottamushenkilöt, alueen toimijat (mm. paikalliset yritykset, yhdistykset ja järjestöt) sekä kuntalaiset ovat tervetulleita työpajaan. Toivomme runsasta osanottoa tapahtumaan, jotta saadaan yhdessä luotua askelmerkit kohti resurssiviisasta Siilinjärveä! Lisätietoja Siilinjärven projektivastaavalta (laura.kortelainen(at)siilinjarvi.fi).  
  • Lämmin jouluntoivotus ja onnellista uutta vuotta kaikille yhteistyötahoille!

VARKAUS

  • Varkaudessa Kämärin jääurheilukeskukselle laaditaan energiakatselmus, jonka toteuttajana on Ramboll Finland Oy. Selvitys valmistuu helmikuussa ja siinä tarkastellaan jäähallien ja ulkojään energian käytön sekä kustannusten säästöpotentiaalia. Lokakuussa valmistui FCG:n laatima ilmasto- ja talousvaikutusten arvioinnin selvitys, joka on luettavissa http://www.kierre.info/varkaus/ -sivuilla.
  •  Samalla kaupungille saatiin käyttöön Excel-pohjainen työkalu, jolla voidaan arvioida esimerkiksi eri lämmitystapojen ja rakennustyyppien vaikutuksia kasvihuonekaasupäästöihin.

IISALMI

  • Iisalmen kaupunki liittyy mukaan kunta-alan energiatehokkuussopimukseen (sopimuskausi 2017-2025), asiasta päätti kaupunginhallitus 26.11.2018 kokouksessaan. Pohjois-Savosta kunta-alan sopimukseen ovat jo liittyneet Keiteleen kunta, Kuopion kaupunki, Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymä sekä Rautavaaran kunta (tilanne 1.11.2018). Energiatehokkuussopimukset ovat tärkeä osa Suomen energia- ja ilmastostrategiaa ja ensisijainen keino edistää energian tehokasta käyttöä Suomessa. Iisalmi on ollut viimeksi mukana kunta-alan energiatehokkuussopimuksessa kaudella 1996–2007. Energiatehokkuussopimukseen liittyminen on ollut yksi KierRe-hankkeen päätavoitteista, lisäksi liittyminen ja sen kautta tehtävät toimet tukevat erittäin hyvin Iisalmelle laaditun resurssiviisauden toimintasuunnitelman tavoitteiden toteutumista. Kaupunki tulee mm. parantamaan entisestään uusien sekä peruskorjattavien rakennusten energiatehokkuutta sekä jatkaa katuvalaistuksen uusimista led-valaisimiksi.
  • Iisalmeen uusi projektivastaava: Mari Turusen siirtyessä uusiin työtehtäviin 10.12.2018 alkaen, aloittaa Iisalmen Kierteen projektivastaavana Kirsi Savolainen (kirsi.savolainen(at)iisalmi.fi, puh. 040 584 0803) tammikuun alussa
Tätä uutiskirjettä varten on yhteystietoja kerätty julkisilta nettisivuilta ja hankkeen toimijoilta. Asiakasrekisteriä pidetään vain KierRe-hankkeen uutiskirjettä varten ja hankkeen päätyttyä rekisteri poistetaan. 
Jos haluat perua uutiskirjeen tai muuttaa tietoja, lähetä viesti tästä .  

Copyright © 2018 | Navitas / Kierre-hanke. Kaikki oikeudet pidätetään


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Navitas/KierRe · Wredenkatu 2 · Varkaus 78200 · Finland

Email Marketing Powered by Mailchimp