Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser

Amsterdam, 2 april 2020

Beste leerlingen,
 
Jullie zijn dit jaar naar Theater De Krakeling geweest, of waren nog van plan te komen. Helaas zijn wij, net als alle scholen, vanwege het coronavirus gesloten.

Toch zitten wij niet stil. Wij hebben nu de focus gelegd op online theater(educatie-)activiteiten. Want; nu de deuren van het theater gesloten moet blijven, we geen voorstellingen kunnen tonen en ook de scholen dicht zijn; brengen wij de verbeelding graag bij jullie thuis. Soms is het namelijk tijd voor iets anders dan thuisschool, Netflix, computergames, puzzelen of spelletjes. Soms is het tijd voor theater en kunst (en dan is er ook meteen iets aan CKV gedaan).

We hopen dat deze zeer bizarre tijd snel ten einde is, de scholen straks weer open zijn en we hopen jullie volgend seizoen weer te zien bij onze voorstellingen.

Wij wensen jullie veel plezier met de theateropdrachten!

Hartelijke groet,

Anoma Ortelee en Hiske Dijkstra
Educatie Theater De Krakeling

PS. Alles wat jullie maken/bedenken, mag een filmpje of foto worden en zien we graag op onze sociale media kanalen via #krakelingthuis
#Krakelingthuis

Veel voorstellingen van Theater De Krakeling, waaronder De Toneelmakerij zijn te vinden op Theaterflix. En ook andere theater- en dansgezelschappen plaatsen registraties van voorstellingen online. Hieronder een aantal kijktips (met opdrachten).
 
Onderbouw tip:

Guerrilla 12+

Als je naar een voorstelling kijkt kun je natuurlijk letten op het verhaal, dat doe je vaak automatisch. Maar er is nog zoveel meer te zien! Kijk bijvoorbeeld naar de voorstelling Guerrilla van Danstheater AYA / DOX met deze opdrachten ernaast. Let op! In het theater is er geen goed of fout. Het gaat om wat jij hebt gezien.

 
Bekijk de opdracht
Bovenbouw tip:

Lear 15+

In deze voorstelling Lear worden kinderen verstoten door hun vader en vaders door hun kinderen. Je zou kunnen stellen dat de personages niet bij de ideale familieleden terecht zijn gekomen. Iedereen heeft goede en slechte eigenschappen, jouw vader ook. Stel je voor dat je een nieuwe vader kon ontwerpen, een perfecte vader. 
 
Bekijk de opdracht
© 2020 Theater De Krakeling

Theater De Krakeling
Nieuwe Passeerdersstraat 1
1016 XP Amsterdam
020 6253284
educatie@krakeling.nl

Afmelden


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Theater De Krakeling · Pazzanistraat 15 · Amsterdam, 1014DB · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp