Copy


Groot nieuws!

Ga er even voor zitten.

Hoewel het Krakelingteam er de afgelopen periode intensief mee bezig is geweest, komt het voor het grootste deel van ons publiek onverwacht. Theater De Krakeling gaat verhuizen naar een andere, permanente locatie. En wel op hele korte termijn, eind deze maand. Een van de redenen is de aantasting van de fundering van het oude pand van De Krakeling die komend jaar grondig wordt gerenoveerd.

We kunnen vanaf deze zomer terecht op De Westergas, een buitenkans voor De Krakeling, een plek waar we ons gedroomde theater van de toekomst kunnen creëren. Lees verder in deze nieuwsbrief hoe het allemaal is gegaan. Per 1 juli 2020 naar De Westergas


Na 42 jaar verhuist hét jeugdtheater van Amsterdam Centrum naar West. Juist nu, in deze spannende tijden, kiest Theater De Krakeling voor de toekomst. 

Aanleiding
In 2018 werd bekend dat het rijksmonument uit 1887 waar De Krakeling sinds 1978 huisvest, verzakt. Een ingrijpende verbouwing is nodig, waarbij alle activiteiten van De Krakeling minimaal één theaterseizoen moeten verhuizen. Bovendien loopt in deze periode het huidige huurcontract af en voldoet de theaterzaal niet meer aan de eisen van deze tijd. Redenen om samen met de gemeente Amsterdam naar een andere plek te zoeken, deze is gevonden bij De Westergas. De verhuizing is in een stroomversnelling geraakt door de coronacrisis, hierdoor gaat De Krakeling al vanaf 1 juli dit jaar over naar het WestergasTheater aan de Pazzanistraat in Amsterdam. 

Nieuwe locatie WestergasTheater
Op deze inspirerende plek begint Theater De Krakeling aan een nieuw hoofdstuk. Zowel De Krakeling als De Westergas zijn bruisende plekken voor gezinnen uit de stad: een unieke combinatie van cultuur, natuur en ontspanning. Een buitenkans voor ons als theater en we zijn dan ook ontzettend blij met deze nieuwe, permanente locatie. Vanaf 1 september 2020, bij de start van het nieuwe theaterseizoen, opent De Krakeling haar deuren in het WestergasTheater.

Toekomst
Ook op deze nieuwe plek blijft Theater De Krakeling de plek waar kinderen en jongeren kunnen genieten van de beste jeugdtheatervoorstellingen, waar je wordt uitgedaagd en waar de verbeelding begint. We bouwen door aan een nieuw theater, een eigentijdse plek vol mogelijkheden, waar alle gezinnen uit Amsterdam en ver daarbuiten zich welkom voelen.

Afscheid van het oude...  
De verhuizing brengt toch ook gemengde gevoelens met zich mee: al 42 jaar is De Krakeling sterk verbonden met de plek bij de Koekjesbrug: het karakteristieke gebouw met zijn speciale, eigen sfeer. Hier liggen vele mooie herinneringen van bezoekers van verschillende generaties, spelers, medewerkers en buurtbewoners.

We willen ons publiek het komende weekend graag nog één keer de mogelijkheid geven om langs te komen in ons mooie pand aan de Nieuwe Passeerdersstraat. Dit kan door een kaartje te bestellen voor de voorstelling RAAR 1.5. Uiteraard nemen we de geldende maatregelen in acht. Lees hieronder meer.

We hopen zoveel mogelijk mensen te kunnen zien, goede herinneringen te delen en te proosten op de toekomst!
 

 

Een voorstelling met een bijzonder gevoel, de allerlaatste in ons huidige pand.

Een kleine ode aan de grote mens
Grote mensen zijn vreemde wezens. Ze zeggen nee tegen taart, drinken de hele dag koffie, praten eindeloos over het weer en houden van stofzuigen. Ze zeggen alles beter te weten. Omdat ze koste wat kost niet raar willen overkomen op de ander, belanden ze in de meest absurde situaties. Hoogste tijd om dat eens goed te bekijken.

Acteurs Henke Tuinstra en Floyd Koster vertalen in de voorstelling RAAR 1.5 het gedrag van volwassenen naar een komisch absurdistisch stuk. Voor kleine èn grote mensen één feest der herkenning.

Een week na de lockdown van theaters en schouwburgen zou de voorstelling RAAR in première gaan. Na het bericht dat de locaties hun deuren weer mogen openen, hebben de spelers er in korte tijd een RAAR 1.5 versie van gemaakt. Deze kan voorlopig op een veilige manier gespeeld worden in het theater.

za 6 en zo 7 juni | 12:00, 14:00 en 16.00
 
BESTEL JE KAARTJE
Uitgelicht
Like
Follow
Tweet
© 2020 Theater De KrakelingTheater De Krakeling 
Nieuwe Passeerdersstraat 1 
1016 XP Amsterdam 

020 624 5123 
info@krakeling.nl

Afmelden


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Theater De Krakeling · Pazzanistraat 15 · Amsterdam, 1014DB · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp