Copy
Speciaal voor het voortgezet onderwijs
Theatervoorstellingen voor jongeren
aanbod 2019-2020 
Theater De Krakeling, waar de verbeelding begint..

Theater De Krakeling is hét theater voor de Amsterdamse jeugd. Met bijzondere, op maat gemaakte voorstellingen dagen we jongeren uit om op een andere manier naar zichzelf, de ander en de wereld om zich heen te kijken. Wij bieden voor elk leerjaar uit het voortgezet onderwijs een educatieve voorstelling aan met diverse maatschappelijke thema's.

Beste docent  /cultuurcoördinator,
 
Voor de zomervakantie heeft u onze nieuwsbrief ontvangen met het nieuwe jongerenaanbod bij Theater De Krakeling voor aankomend seizoen. Als uw school al ingeschreven heeft, verheugen wij ons op jullie komst naar de voorstelling.
 
Nog niet ingeschreven?
Voor de scholen die zich nog niet ingeschreven hebben, attenderen we u nogmaals op ons jongerenaanbod. Heeft u een voorkeur voor een bepaalde voorstelling en/of periode voor uw leerlingen? Wacht dan niet te lang met inschrijven, want sommige voorstellingen lopen erg hard!

Programmering 2019-2020
Bijna alle jongerenvoorstellingen staan in de avond geprogrammeerd om 19.30 uur, maar het komt ook voor dat een voorstelling overdag speelt, zoals de voorstelling Wie is baas? U vindt de exacte speeldata en tijden terug in onze speciale digitale brochure, waarin elke jongerenvoorstelling uitgebreid toegelicht is. 
 

Aanbevolen aanbod voor september 2019
SECRETS | HELDEN INC./ Charlie Duran 
do 19 & vr 20 september

aanvang avond:19:30 
aanvang middag: tijd in overleg

Het theater als escaperoom
In deze spannende escape-theatervoorstelling spelen leerlingen een doorslaggevende rol. Game en danstheater worden samengevoegd tot een spannende queeste. De maximaal 50 bezoekers van de voorstelling rouleren in 4 teams langs theatrale ruimtes. Welk team verzamelt de meeste datasticks? Wie is rijp voor de Zuidas? De clou: wie maatschappelijke thema’s negeert, krijgt het terug op zijn bord.

Secrets is een voorstellingen voor jongeren van 12 tot 24 jaar, over rechts populistische ideeën. De bezoeker onderzoekt, door mini escape rooms te spelen, de onderwerpen: global warming, sexe/sexisme en racisme. Door de voorstelling heen krijgen de leerlingen de ruimte om zelf een mening te vormen rondom deze onderwerpen.
Geschikt voor alle leerjaren in het VO, alle niveaus, ideaal voor 'klassenbuilding'. Lees meer>
 
WIE IS BAAS? | STUDIO 52nd 
ma 23 & di 24 september
aanvang ma 23 sept 13:00 / 19:30
aanvang di 24 sept: 11:00 / 14:00

“Wij” en “jullie”, wie gebruikt de woorden niet? Soms komt het anders over dan is bedoelt. In Wie is baas? spreken de acteurs de gedachtes uit van jongeren uit de Bijlmer. Wie vandaag “baas” is, wordt ook bepaald door het verleden. Een geschiedenis die van de Bijlmer terugvoert naar de koloniën. Hoe de verdeeldheid van toen nog steeds te voelen is.

Drie acteurs met verschillende achtergronden laten je met energie en humor nadenken over toen en over nu. Verschillende herkenbare situaties laten zien hoe diversiteit een rol speelt op school en daarbuiten.
De voorstelling is geschikt voor met name eerste en tweede klassers, alle niveaus Lees meer>  

 
KRAKELING IMAGINE PROJECT | drie workshops op school

Het Krakeling Imagine Project is een educatief initiatief waarbij wij drie workshops op school aanbieden voor slechts € 5,- per leerling. Tijdens deze workshops laten we de leerlingen kennis maken met thema’s uit de voorstelling en dagen leerlingen actief uit om hun blik te verruimen door middel van spel, dans en filosofische opdrachten.

Plezier, verbeeldingskracht, kijken, luisteren en reflecteren staan voorop. Theater De Krakeling wil leerlingen meegeven waarom kunst nu eigenlijk wordt gemaakt en wat de noodzaak is van verhalen (blijven) vertellen. Heeft u interesse in deze workshops? Noem dit bij uw boeking en dan nemen wij contact met u op.
Wij hopen u enthousiast te hebben gemaakt over ons aanbod en ontvangen uw school dit seizoen graag (weer) in ons theater. Wilt u meer informatie over de educatiemogelijkheden, dan kunt contact met ons opnemen. Wij denken graag met u mee om een passend aanbod te vinden voor uw leerlingen.
 
Graag tot ziens bij Theater De Krakeling!

 
Hartelijke groet,
 
AFDELING EDUCATIE
Michel Hormes & Anoma Ortelee
T: 020-6253284
E: educatie@krakeling.nl
W: www.krakeling.nl


 
 
Facebook
Twitter
Link
Website
Copyright © 2019 Theater De Krakeling

Theater De Krakeling
Nieuwe Passeerdersstraat 1
1016 XP Amsterdam
020-6253284
educatie@krakeling.nl
 


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Theater De Krakeling · Pazzanistraat 15 · Amsterdam, 1014DB · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp