Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser
Amsterdam, 9 maart 2021

Beste (CKV-) docent, directeur,

Educatie, sociale contacten, uitdaging, verbeelding en verandering van perspectief zijn, in een tijd waarin veel niet mogelijk is, extra belangrijk voor ‘onze’ jongeren. Daarom hierbij een volle nieuwsbrief met uitdagende activiteiten die wél door kunnen gaan én de jongeren weer met andere ogen naar de wereld om hen heen laat kijken. 

Oproep Theater Na De Dam

Op 4 en 5 mei is Theater na de Dam, waarbij door het hele land voorstellingen spelen die allemaal op hun eigen manier over de Tweede Wereldoorlog gaan. De jongerenprojecten zijn hier een belangrijk onderdeel van. Zij gaan in gesprek met ouderen over de invloed van de oorlog op hun leven en denken mee over de begrippen vrijheid en herdenken. Dit vormt de basis voor de voorstelling die er wordt gemaakt.

We zijn op zoek naar jongeren tussen de 11 en 14 jaar die op 4 en 5 mei willen meespelen bij Theater de Krakeling. Via deze link vindt u de volledige oproep die doorgestuurd kan worden naar mogelijk geïnteresseerde jongeren. De inschrijfdeadline is al snel, dus wacht niet te lang met doorsturen.

 
Tip
Zelf aan de slag met thema’s als vrijheid, verzet, Tweede Wereldoorlog? Of op zoek naar verdieping in (geschiedenis, maatschappijleer of drama)lessen rondom deze thema’s? Ga dan naar Atelier van Herinnering, een educatie-omgeving voor onderwijs over de Tweede Wereldoorlog en de betekenis van die oorlog in de ingewikkelde tijd waarin we nu leven. Geschikt voor het VO, MBO en theateronderwijs en is na aanmelding gratis te gebruiken.
Het Experiment 14+
De hele klas op het puntje van haar stoel met Het experiment van HNTjong 

Na het succesvolle Bloedlink regisseert Casper Vandeputte opnieuw een confronterende en ontvlambare voorstelling. Geïnspireerd op de Duitse hitfilm Die Welle. 

Helaas heeft deze voorstelling niet bij ons in het theater kunnen spelen i.v.m. Corona. Daarom hierbij een all inclusive online pakket voor (in) de klas. Ideaal voor de invulling van de lessen CKV, drama, Duits, maatschappijleer en het mentoruur de aankomende periode. De voorstelling is het hele schooljaar flexibel te boeken. Kosten € 300,- per klas.


 
Meer informatie
GOD? 14+

Deze voorstelling verdient het om door veel jongeren gezien te worden. Daarom ontwikkelde theater Sonnevanck en Toneelgroep Oostpool een speciale filmversie. Een nieuw gemonteerd product dat verder gaat dan enkel een theaterregistratie.  

Daarnaast is er lesmateriaal beschikbaar waarmee de leerlingen aan de slag kunnen. Via de website van Theater Sonnevanck kun je, vanaf half maart, je school aanmelden. Kosten: € 300,- (voor een link die 30x gebruikt kan worden).
  
Meer informatie
Theater De Krakeling, dé ruimte voor scholen

Door de huidige Coronamaatregelen is het voor veel scholen niet mogelijk alle lessen in hun eigen gebouw te faciliteren. Wij hebben verschillende ruimtes die coronaproof ingezet kunnen worden om les te geven.
Neem bij interesse contact op met de afdeling educatie!

 
Neem contact op
vragen?
Heb je vragen over bovenstaande activiteiten of kunnen we je ergens anders mee helpen? Neem dan contact op met de afdeling educatie.

Hartelijke groet, 

Theater De Krakeling 
Team educatie
Hiske Dijkstra & Anoma Ortelee 
© 2021 Theater De Krakeling

Theater De Krakeling
Pazzanistraat 15
1014 DB Amsterdam
020 6253284
educatie@krakeling.nl

Afmelden


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Theater De Krakeling · Pazzanistraat 15 · Amsterdam, 1014DB · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp