Copy
View this email in your browser


Sommar, sol och rosé
Vilken färg vill du ha på vinet? 
 

Ett rosévin skall ha mycket smak, oavsett om det är vackert rubinrött eller ljusrosa och bubblande. Carliot har två favoriter som vi gärna tipsar om:

1. Cavè Rosé di Una Notte - Tenute Olbios - norra Sardinien



Cavè Rosé har legat med skalkontakt under en hel natt, därav namnet och den vackra färgen. I doften känner vi rosor och skogsviol. Lätt, men distinkt smak av granatäpple, blodapelsin och aromatiska örter.

Syran är balanserad och eftersmaken härligt lång.
Druvorna är Cannonau (Grenache) och Muristellu.  

Ett vin som är gott som aperitif, men framförallt passar sommarens lätta maträtter.

Skinka och Melon, färska skaldjur, grillad kyckling, chèvre  eller varför inte världens bästa Caesar-sallad? ☺️ Receptet hittar du här!

Lådan (6 fl) kostar 1 116 kr 



 

2. Zweigelt Rosé Frizzante - Artisan Wines - Burgenland, Österrike
 

Artisans bubbel-rosé är lätt att tycka om. Trots att det "bara" är gjort med tillsatt kolsyra (Frizzante), så är det mycket gott och med en härlig eftersmak. Gjort mestadels av druvan Zweigelt. I doften finns röda vinbär och hallon. Smaken bjuder på frisk syra, färska fruktiga jordgubbar och hallon. Lättklunkat och tacksamt att servera eftersom det är skruvkork. 


Vinet är det perfekta vinet till färska räkor, men även till en somrig sallad med t ex melon och fetaost. Som aperitif en varm dag är det perfekt!
Lådan (6 fl) kostar 870 kr 

 

!Låt grillen glöda i sommar

Vi tipsar om de bästa grillvinerna.

Artisan Wines - Blaufränkisch Alte Reben

Från början stod  Österrike mest för viner med druvan Grüner Veltliner. Sedan började man upptäcka de goda, röda vinerna från Burgenland;  
Zweigelt och Sankt Laurent. Nu har turen kommit till Blaufränkisch, en druvsort som blir allt populärare, inte minst som rustikt kött- och grillvin.  Artisans Blaufränkisch kommer från 20 år gamla vinstockar. Vinet är k
ryddig med fatkaraktär. Mörka körsbär, skogshallon och lakrits. Gott till grillade deli-korvar eller kanske en Iberico-gris - Pluma eller Secreto. 
Lådan (6 fl) kostar 960 kr 


 

Artisan Wines - Neusiedlersee DAC Reserve 
Från Österrike och Burgenland kommer också detta vin som vunnit många fina priser senaste åren. Vinet är gjort på 100% Zweigelt och smakar mycket bra till den grillade kycklingen, lamm eller kanske stekt lax? 
Lådan (6 fl) kostar 1 080 kr 





Cantina Giuseppe Sedilesu - Carnevale Riserva
Omkring den lilla bergsbyn Mamoaida finns Sardiniens bästa område för den blå druvan Cannonau. Det är samma druva som den franska Grenache eller den spanska Granacha. En av de mest intressanta vingårdarna är den familjedrivna Cantina Sedilesu. Carnevale är vingårdens prestigevin och det enda som lagras på barrique. Ett kraftfullt vin som passar till nästan allt du lägger på grillen; biff, lamm, vilt. 
Lådan (6 fl) kostar 1 518 kr 





Tre heta vintips i sommar! Beställs via tidblomgroup.se.
 

PROVLÅDA MED NYHETER FRÅN ARTISAN!
Vi gjorde nyligen en speciallåda till en av våra kunder. 2 x 3 flaskor. Tack vare detta fick vi två likadana lådor "över", som du nu har möjlighet att beställa! Lådorna innehåller 2 fl Grauburgunder, 2 fl Heideboden Weiss (Chardonnay/Grauburgunder) och 2 fl Heideboden Rot (Blaufränkisch/Merlot). Lådorna kostar 990 kr, de finns inte på hemsidan, utan måste beställas genom att maila cm@carliot.com.   

Läs här vad BKWine Magazine tycker om Artisans viner! 
 

Nyheter som är tillbaka igen! 

Vinerna från Sardinien har sålt som aldrig förr! Inte så underligt, med tanke på den uppmärksamhet de fått genom både Munskänkarna och BKWine Magazine.  Flera sorter tog slut, men nu har vi fått en ny omgång levererad direkt ifrån Sardinien. 

LUPUS IN FABULA  
Hyllat skaldjursvin på Vermentino di Galura DOCG, från Tenute Olbios.
1 200 kr / 6 fl

MAMUTHONE  
Cannonau (Grenache) från Cantina Giuseppe Sedilesu.
1 158 kr / 6 fl

Vi har också några lådor kvar av Tenute Olbios Premium Mixed Box.

2 fl Lupus (vitt), 2 fl Cangrande (rött), 2 fl Bisso Spumante (bubbel).
1 440 kr / 6 fl.   





Här är några av vinerna från Sardinien, som åter går att beställa!

Allt för den här gången! Som vanligt gäller att vi bjuder på frakten om du beställer fyra lådor eller mer. Du kan blanda fritt mellan viner från Carliot, Deliovin och Tidbloms. Det betyder Mosel, Österrike, Sardinien, norra Italien och Sydafrika. Allt i samma butik, med hemleverans till dörren! 

Life is too short to drink bad wines!

En fortsatt skön sommar!
Önskar vännerna hos Tidblom, Carliot och Deliovin.
Instagram
Facebook
Website
Copyright © 2021 Tidblom Group, All rights reserved.