Copy
View this email in your browser
10 beleidsvoorstellen voor toekomstgerichte journalistiek
Het Vlaams Journalistiek Fonds en het Fonds Pascal Decroos hebben samen een memorandum gepubliceerd met 10 beleidsvoorstellen voor een kwaliteitsvol, innovatief en divers journalistiek landschap in Vlaanderen.
Lees meer
Interview met Twipe-CEO Danny Lein

De digitale uitgeefstrategieën van verschillende grote Europese kranten worden mee bedacht en aangestuurd door een Vlaams bedrijf: Twipe.
Oprichter en CEO Danny Lein praat over ‘edition based publishing’, inkomstenmodellen, geëngageerde lezers, nichemedia en journalistiek in de toekomst: “Nieuwsmedia moeten zich in eerste instantie toeleggen op hun eigen kerncompetentie: het informeren van hun lezers op basis van kwalitatieve journalistiek.”
Lees meer
Opleidingstraject voor podcastmakers gelanceerd
Podlab XL is een opleidingstraject dat non-fictie-verhalenvertellers opleidt, coacht en lanceert tot podcastmakers, met steun van het Vlaams Journalistiek Fonds. Kandidaten kunnen zich nog inschrijven tot 15 mei.
Lees meer
Vlaams Parlement vraagt investeringen in journalistiek
Vorige maand keurde het Vlaams Parlement unaniem een resolutie goed waarin het onder meer vraagt om te blijven investeren in journalistiek en het Vlaams Journalistiek Fonds verder uit te bouwen.
Lees meer
En verder ook lezenswaardig...
Lessen in datavisualisatie
The Economist toont de fouten die ze hebben gemaakt in datavisualisaties, en hoe het beter kan.

Nieuwsbrieven als succesvolle strategie om digitale abonnees te werven
Een inkijk in de strategie en de cijfers van de Neue Zürcher Zeitung.

Waar gaan de nieuwsinnovatie-subsidies van Google heen?
Overwegend naar gevestigde, commerciële media in West-Europa.

Als het over polarisering gaat, zijn sociale media niet de hoofdschuldige
Thomas Decreus las Network Propaganda, een onderzoeksverslag over de impact van nieuwe en minder nieuwe media op de Amerikaanse politieke sfeer.

'Het werkt zoals Tinder, maar dan voor politieke overtuigingen.'
Emmanuel Naert, marketing manager van De Standaard, vertelt op de website van de International Media Association over 'My Country Talks'. In 2018 geïnitieerd door Die Zeit, nu uitgebreid naar verschillende Europese landen. In Vlaanderen bekend als 'Het Grote Gelijk' van De Standaard, Knack en Bruzz.
Grow Fellowship for Nonprofit Journalism
Je krijgt specifieke zakelijke training, en neemt deel aan de Global Investigative Journalism Conference (GIJN) in Hamburg in september.
Aanvragen voor het fellowship kan tot 16 juni.
Lees meer
Copyright © 2019 Vlaams Journalistiek Fonds