Copy
Butlletí núm. 10: recull de notícies setembre 2020
*Cliqueu les imatges per accedir a la notícia

Identificat el procés cel·lular pel qual la quimioteràpia amb Cisplatí causa dany neuronal

 

A partir de la investigació de l’ICO, l’IDIBELL, el HUB i la UAB, es poden dissenyar noves estratègies per pal·liar els efectes adversos del Cisplatí, permetent l'optimització dels tractaments sense risc d’haver de canviar a alternatives menys eficaces i preservant la qualitat de vida dels pacients.

Es posa en marxa el projecte audiovisual ‘Què i com menjar durant el càncer’

 

Es tracta de 32 receptes elaborades per a poder ajudar als i les pacients afectats de càncer a atenuar els efectes secundaris més comuns que apareixen amb la malaltia. Les videoreceptes es podran visualitzar a partir del 5 d’octubre a ràdios i televisions locals així com menjardurantelcancer.cat.

L’ús de les pipes d’aigua i l’exposició passiva al seu fum són tan nocius com el tabac convencional

 

Malgrat la prohibició de fumar a l’interior dels locals de restauració i oci, les pipes d’aigua, conegudes com ‘catximbes’, s’utilitzen sense cap mena de restricció. Això provoca que en aquests locals es detectin nivells de nicotina en l’aire i de partícules fines per sobre dels nivells recomanats d’exposició.

L’ICO l’Hospitalet posa en marxa la fase 2 de les noves consultes externes

 

El nou espai, amb una superfície aproximada de 1.200m2, correspon a la segona fase del projecte global i acull una vintena de despatxos per donar millor servei a l’àrea ambulatòria.

S'analitza la relació dels tractaments de càncer de mama amb radioteràpia, quimioteràpia i teràpia hormonal amb la mortalitat per patologia cardíaca

 

L’anàlisi s’ha realitzat amb les dades de dos milions de dones que formen part d’una cohort internacional de 22 països i formada per 57 registres de càncer, entre els quals es troba el Registre de Tumors Hospitalaris de l’Hospitalet de Llobregat, gestionat per l'ICO.

Dia mundial de la seguretat del pacient

 

L’objectiu és promoure una major conscienciació i participació de la societat, ampliar els coneixements i fomentar l’adopció de mesures per a la seguretat dels pacients a nivell mundial.

L’ICO se suma a la campanya #apoyamoslosODS promoguda per la ‘Red Española del Pacto Mundial’

 

Amb l’objectiu de poder fer difusió dels Objectius de les Nacions Unides, aquesta campanya commemora el cinquè aniversari de l’aprovació de l’Agenda 2030 i els seus 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible.

24 de setembre, Dia Mundial de la Recerca en Càncer


Des de l’any 2016 se celebra aquest dia per iniciativa de l’Associació Espanyola contra el Càncer (AECC) coincidint amb el naixement del Premi Nobel en Medicina, Severo Ochoa, i que pretén reforçar i impulsar la recerca en càncer.

Jordi Trelis nomenat nou president de la Societat Catalano-Balear de Cures Pal·liatives

 

A la junta directiva també hi ha la responsable del Programa de Decisions Anticipades (PDA), Cristina Lasmarías; la cap del Servei de Cures Pal·liatives de l’ICO l’Hospitalet, Gala Serrano, i la treballadora social de l’ICO Girona, Gemma Riera.

15 de setembre, Dia Mundial del Limfoma

 

Els limfomes són un conjunt de malalties canceroses que es desenvolupen en el sistema limfàtic i que també se'ls anomena tumors sòlids hematològics per a diferenciar-los de les leucèmies.

Web - ICO
Twitter - ICO
Facebook - ICO
Instagram
932 607 297
comunicacio@iconcologia.net
Gabinet de Comunicació

Copyright © 2020 Institut Català d'Oncologia, Tots els drets reservats.


This email was sent to <<Correu electrònic>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
ICO · Avinguda Granvia 199-203 · L'Hospitalet de Llobregat, Barcelona 08908 · Spain

Email Marketing Powered by Mailchimp