Copy
Butlletí núm. 15: recull de notícies febrer 2021
*Cliqueu les imatges per accedir a la notícia

L’ICO celebra el 25è aniversari de la seva creació com a primer centre monogràfic en càncer a Catalunya

 

Sota el lema “Avançant amb tu” durant aquest any s’organitzaran tot un seguit d’activitats amb l’objectiu d’apropar la tasca que es realitza diàriament a l’ICO tant als/les treballadors/es, la societat i els professionals de la resta d’institucions i organitzacions.

L’ICO col·labora amb Salut per a dotar Catalunya del primer accelerador de protons públic

 

Més de 250 pacients a l’any es podrien arribar a beneficiar d’aquesta tractament oncològic quan estigui a ple rendiment, la majoria infants, i evitar així el desplaçament i cost a altres països. A més de l’ICO, també hi participen, l’Hospital U. Vall d’Hebron, l’Hospital de Sant Joan de Déu de Barcelona, l’Hospital Clínic i l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.

L’ICO l’Hospitalet posa en marxa la 3 fase de les noves consultes externes

 

El nou espai, amb una superfície aproximada de 1.200m2, correspon a l’última fase del projecte global i acull una vintena de despatxos d’atenció especialitzada per donar millor servei a l’àrea ambulatòria.

Presentació del Pla d’Acció 2021

 

Durant la setmana passada s’ha realitzat la presentació del Pla d’Acció 2021 als diferents centres ICO per via telemàtica amb la participació del president de l’ICO, Àngel Vidal, i la directora general, Candela Calle. Abmdós han volgut agrair als i les professionals de la institució la feina realitzada durant aquests últims mesos així com destacar el seu esforç i vàlua per tal de fer front als difícil moments que ens ha tocat viure a causa de la pandèmia de la COVID19.

Una debilitat universal dels tumors sòlids obre la porta a millorar el tractament del càncer

 

L’estudi liderat entre l’ICO i l’IDIBELL i la UCSF descriu, gràcies a una anàlisi Big Data, un mecanisme de control de la reparació de l’ADN que sensibilitzaria els tumors a la teràpia que obre la porta a la selecció personalitzada dels tractaments i millora el pronòstic i la supervivència.

La Unitat de Fase 1 de l’ICO l’Hospitalet posa en marxa la primera sala de tractament intratumoral radioguiat

 

Això converteix a l’ICO l’Hospitalet en el primer centre de Catalunya que integra aquest servei a dins la Unitat de Fase1.

Polseres solidàries per celebrar el 25è aniversari de l’Institut Català d’Oncologia

 

Amb motiu d’aquesta efemèride, la Fundació Climent Guitart i la Joieria Grau han col·laborat en la creació d’aquesta petita joia amb la finalitat de recaptar fons per la lluita contra el càncer.

L’ICO posa en marxa el Programa de Certificació de la Infermera en Pràctica Avançada

 

L'objectiu és regular els criteris d’accés al reconeixement i acreditació a la pràctica avançada, així com establir els itineraris competencials que aportin una atenció eficient i de qualitat, amb una visió integrativa del grup interdisciplinar.

Medicina digital pel seguiment de transplantaments de medul·la òssia: Un estudi pilot en temps de COVID19


Un estudi dels centres ICO i IDIBELL demostra que els sistemes de telemedicina poden ser aplicats per detectar complicacions inicials, físiques i psicològiques, després d’un transplantament de medul·la òssia.

Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència

 

L’ICO s’adhereix a aquesta efemèride i per a celebrar-ho s’han elaborat dos vídeos en els que diverses investigadores dels centres ICO ens parlen de la seva experiència i fites personals.
 

L’ICO s’uneix a ‘Red C’ per tal de millorar l’atenció als pacients amb càncer a l’Estat espanyol

 

Aquesta nova xarxa integra el lideratge clínic expert en oncologia de professionals sanitaris vinculats a la prevenció, diagnòstic, tractament i cures de precisió del càncer a arreu de l’Estat. Coincidint amb el Dia Mundial contra el càncer han emès un comunicat sota el nom, “El dia del càncer són tots els dies”.

S’inicia la 10a ronda del Programa de Detecció Precoç del Càncer de Còlon i Recte a l’Hospitalet de Llobregat

 

El Programa de Detecció Precoç de Càncer de Còlon i Recte es va posar en marxa l’any 2000 a l’Hospitalet de Llobregat, sent el primer a nivell de tot Catalunya i de l’Estat.

Un 85% de les farmàcies de la Regió Metropolitana de Barcelona participen al Programa de Detecció Precoç del Càncer de Còlon i Recte

 

Segons un estudi elaborat per investigadores de la Unitat de Cribratge del Càncer de l’ICO i del Programa EPIBELL (IDIBELL), en el període 2017-2018, d’un total de 643 farmàcies afiliades al Col·legi Oficial de Farmacèutics, 528 estaven adherides al Programa.

Web - ICO
Twitter - ICO
Facebook - ICO
Instagram
932 607 297
comunicacio@iconcologia.net
Gabinet de Comunicació


This email was sent to <<Correu electrònic>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
ICO · Avinguda Granvia 199-203 · L'Hospitalet de Llobregat, Barcelona 08908 · Spain

Email Marketing Powered by Mailchimp