Copy
"KEUZES"
Het systeem van zoveel en efficiënt mogelijk produceren van voedsel is niet meer van deze tijd, waarbij de gewone burger opdraait voor het opruimen van de "rommel" (milieu, volksgezondheid, dierenwelzijn, natuur- en landschapsbeheer).

Nederlanders moeten leren kiezen voor kwaliteit en niet voor hun eigen portemonnee. Wij moeten de boeren de kans geven te veranderen naar een beter systeem, door een betere prijs te betalen voor hun producten. Dit kan het beste door boeren te steunen, die zich onderscheiden door milieuvriendelijke productie; o.a. rechtstreeks produceren voor de consument, dus zonder tussenhandel. De boeren zitten nu in een systeem waar ze zelf weinig invloed op hebben. 

Het is zeer belangrijk dat de boeren het meest profiteren van een hogere opbrengst in plaats van de multinationals, banken en grootwinkelbedrijven!

Deze informatie geef ik jullie mee als gewone burger, neem het in overweging bij het stemmen op 17 maart.

In onze nieuwsbrieven nodig ik zo nu en dan een professional uit om een ​​stukje te schrijven, wat aansluit op onze visie en het thema "keuzes". Dit keer Ellen Steenbeeke; Orthomoleculair epigenetisch therapeut.
 

GEEN VULLING MAAR VOEDING

We gaan richting lente, de laatste ronde erwtensoep staat in de vriezer. Tijd voor een nieuw stoofpotje in ons assortiment, ik ben aan het expimenteren,het moet goede voedingsstoffen bevatten en tevens in de smaak vallen. Net zoals onze pastasaus, puur en boordevol groentes, je hoeft alleen nog maar de pasta te koken. Tip: doe er eens een tomaatje met mozzarella en balsamicodressing erbij, maak het af met geroosterde pijnboompitjes .....
 

ONZE VARKENS
Onze 3 varkens die bij Zorgboerderij Viermarken stonden, zijn afgelopen januari geslacht. We hebben positieve reacties gekregen van diverse klanten, o.a. dat het vlees kruidiger smaakte! Dit ligt aan het voedsel wat ze krijgen; o.a. groente- en brood afval (alleen paksoi waren ze niet happig op....) van eigen boerderij. Er komen natuurlijk weer nieuwe biggen bij de Viermarken.

Een dezer weken worden de varkens die op het Weusthag lopen geslacht. In de lente komen er bij Bauke Bossink in zijn appelboomgaard en weiland bij zijn ouderlijk huis varkens van ons te lopen. Kortom ons project wordt langzaam aan uitgebreid......
 

Omdat mijn roots in Friesland liggen, kijk en luister ik graag naar omroep Fryslân , waar ze mooie en interessante documentaires uitzenden over landbouw, veeteelt en visserij. Onderstaande uitzending kan ik u ten zeerste aanraden: Molke "de wite wale" (melk, de witte sluier) 
KLIK HIER VOOR KIJKEN DOCUMENTAIRE
VRIJHEID EN EVENWICHT
                                         
 
De tijd waarin we nu leven kun je jezelf beperkt voelen in je vrijheid door de opgelegde restricties. Deze leefregels worden ons van buitenaf opgelegd en het kan je zo maar uit je evenwicht brengen. Is er een manier om toch vrijheid te ervaren en je evenwicht terug te vinden?
 
Ja, dat kan zeker. Want wat is nou mooier dan je vrijheid te vinden in het maken van je eigen gezonde voedingskeuzes. Door dit te doen zorgt jouw lichaam voor een nieuw evenwicht.
 
We ervaren stress, niet alleen op ons werk, maar ook thuis en in je sociale leven. Druk kan hoog liggen. Dat kost ons lichaam veel energie. Een volwaardige maaltijd op tafel zetten van puur en eerlijke voeding schiet er dan vaak bij in. Gemak staat voorop in onze huidige manier van leven. Want ga je naar de supermarkt, dan liggen de kant-en-klaar maaltijden en de smaakmakers uit pakjes en zakjes al op ooghoogte voor je klaar. Deze kant- en klare producten komen rechtstreeks uit de fabriek, waarin zij bepalen wat je op je bord krijgt. Ook een pizza is snel in de oven gezet. Hier komen bijna geen echte kruiden en specerijen aan te pas.
Onbegrepen of vage (vermoeidheids)klachten liggen dan op de loer. Ons immuunsysteem, onze weerstand verminderd. En dat wil je toch niet, nu virale infecties zoals een COVID-besmetting zo dicht op de loer kan liggen?
 
Terug naar het gezonde evenwicht
Iedereen snijdt zich wel eens in de vinger bij het groente snijden en een flinke griep hebben we ook allemaal af en toe. Heb je er wel eens bij stil gestaan hoe wonderlijk het is dat je na een aantal dagen weer helemaal hersteld bent? Dat je een klein litteken hebt overgehouden aan je vinger of dat je je weer herboren uit bed stapt als de koorts voorbij is? Je lichaam heeft zichzelf als het ware “gerepareerd”. Soms blijft die reparatie achterwege. Je klachten verdwijnen niet meer en kunnen chronisch worden. Denk aan vermoeidheid, depressies, hoofdpijnen, spijsverteringsklachten, pijn in de spieren en/of gewrichten, slaapproblemen, een hoge bloeddruk, huidklachten en chronische ontstekingen. Kennelijk laat je “reparatievermogen” je dan in de steek. Dit vermogen heeft vooral te maken met het begrip homeostase.
 
Homeostase betekent dat je lichaam het vermogen heeft om je gezondheid te bewaken door steeds het evenwicht te herstellen, ook al veranderen de omstandigheden constant.
 
Je hebt hier een scala aan vernuftige regelsystemen voor: hormonen, neurotransmitters, witte en rode bloedcellen, nieren, pH-buffers, zuurstof, glucoseregulatie ect. Als je gezond bent zorgen deze systemen ervoor dat het evenwicht bij elke verstoring of verandering weer hersteld wordt en dat je klachten niet chronisch worden.
 
Blijven klachten bestaan, dan kun je met dit soort “vage” klachten aan de slag gaan. Door aanpassingen in voeding en leefstijl bevorder je de terugkeer naar de normale situatie. Als terugkeer naar de normale situatie niet mogelijk is, kunnen vage klachten omslaan in ziekten.
 
Extra gezonde levensjaren
Met symptomen of klachten aan de slag gaan voordat ze uitmonden in ziekte kan veel extra gezonde levensjaren opleveren. De tendens is dat we nog steeds ouder worden, maar op steeds jongere leeftijd chronische klachten krijgen. Ga op onderzoek uit en ontdek welke energieverslindende processen voeding in werking kan zetten.
 
Handleiding
Onbewust, onbedoeld en zeker ongewild creëren we deze processen vaak zelf. Niet omdat we dom zijn of alleen maar lusteloos op de bank willen hangen, maar vooral omdat we nergens geleerd hebben over ons lichaam. We hebben er geen handleiding bij gekregen. Daardoor kunnen we veel marketingboodschappen over voedsel niet op waarde schatten. En claims op de verpakkingen van veel producten zijn evenmin betrouwbaar: authentiek, ambachtelijk, rustiek, natuurlijk, eerlijk of verantwoord betekenen vaak NIET dan wel dat het ook ECHT gezond is.
 
Logisch
Iedereen vindt het logisch dat een auto niet rijdt zonder brandstof, koelvloeistof en olie.
Kies daarom voor (bio)logisch, onbewerkte voeding die op een eerlijke manier tot stand is gekomen. Daar wordt jouw immuunsysteem en je homeostase blij van. Eerlijke voeding staat het dichtst bij de natuur waardoor jij jouw lichaam het grootste plezier doet. Daar word je blij van. Letterlijk!
 
En blijft jouw lichaam je aandacht vragen, blijf je je minder energiek voelen dan je zou willen, schakel dan op tijd deskundige hulp in. De gedachte “het zal wel bij de leeftijd horen” is een verstorende gedachte, die je weerhoudt je energiek te voelen!
 
Klik hier voor meer informatie over Sumaq
Klik hier voor meer informatie
  
Website
Klik hier om je uit te schrijven voor deze nieuwsbrief.
 


This email was sent to <<Email>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Logische Slagerij Nico Veltman · Gasthuisstraat 5 · Oldenzaal, Ov 7571 CC · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp