Copy
Se vam sporočilo ne prikaže pravilno?
Oglejte si ga v brskalniku.

VKO novičnik

januar 2020
Leto 2020 se je za nas vsekakor začelo pestro. 

Modularno usposabljanje kariernih svetovalcev (MUKS) poteka s polno paro, med drugim smo v tem mesecu zaradi velikega interesa ponovno organizirali začetni seminar Uporaba gestalt pristopa v svetovanju ter par ostalih kratkih usposabljanj, predstavljali smo naše aktivnosti in pripomočke na letnih sklicih šolskih svetovalnih delavcev, sodelovali na spletnem kariernem sejmu, hkrati pa pripravljamo usposabljanje za svetovalce, ki opravljajo poglobljeno karierno svetovanje na ZRSZ, sodelujemo na sejmu Informativa ter tudi pri pripravi programov, ki se bodo sofinancirali s sredstvi Evropskega socialnega sklada v naslednjih obdobjih.

In pa, pred vami je prvi novičnik v letu 2020!

Lep pozdrav,
ekipa projekta NKT VKO

Vseslovenski sejem izobraževanja in poklicev

Ta teden ne pozabite obiskati sejma Informativa. Potekal bo v petek in soboto, 24. in 25. januarja 2020, na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Med številnimi drugimi se bodo na skupnem prostoru predstavili tudi Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko (SVRK), Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad RS, Ministrstvo za javno upravo, Zavod RS za zaposlovanje, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport ter drugi sodelujoči, ki bodo mladim na enem mestu prestavili številne priložnosti pri načrtovanju nadaljnjega izobraževanja ter poklicne in karierne poti.

Zakaj je pomembno investirati v karierno orientacijo?

4 mednarodne organizacije - OECD, ILO, UNESCO in Evropska komisija z dvema  agencijama (ETF, Cedefop) - so v decembru 2019 izdale prvo skupno izjavo z nazivom »Investicija v karierno orientacijo«. Z 12-stranskim dokumentom naslavljajo pomembnost vseživljenjske karierne orientacije, njeno strateško vlogo pri izobraževanju in vključevanju na trg dela ter pri opolnomočenju posameznika. Prevod je v pripravi, original (v angl.) pa si lahko ogledate tukaj >>

Mednarodne konference, ki se jih morate udeležiti

Z obiski mednarodnih konferenc strokovnjaki, ki delujemo na področju karierne orientacije, izpopolnjujemo svoje znanje, spoznavamo tuje dobre prakse, mrežimo s strokovnjaki iz našega področja tudi iz drugih držav, izmenjujemo ideje, se seznanjamo z drugačnimi perspektivami in pogledi na enake probleme ter z novimi idejami in pristopi prinašamo svež veter v naše področje delovanja. 


Za vas smo pripravili seznam konferenc v tujini, ki bi vas morebiti zanimale.

Konferenca ZRSŠ in vabilo k oddaji prispevka 

Zavod RS za šolstvo v okviru projekta »Krepitev kompetenc strokovnih delavcev na področju vodenja inovativnega vzgojno-izobraževalnega zavoda« organizira dvodnevno mednarodno konferenco z naslovom Karierna orientacija v luči sodobnih spoznanj – 21. Prispevki strok za svetovano delo v praksi. Konferenca bo potekala 15. in 16. aprila 2020 v Kongresnem centru Thermana v Laškem, prijave za udeležence pa so že odprte. Več informacij >> 

OPOMNIK: Šolski svetovalni delavci in karierni svetovalci ste v okviru tem konference vabljeni tudi k aktivni udeležbi – rok za oddajo vašega prispevka je 10. februar 2020. Več informacij z navodili oddaje prispevka >> 

Napovednik izobraževanj

Vabljeni k prijavi na izobraževanja, usposabljanja in delavnice, ki potekajo v okviru Nacionalne koordinacijske točke VKO. Za vas brezplačno. Prijave potekajo preko spletnega mesta VKO točka.

6. februar 2020

Znate presoditi kateri vprašalnik ali lestvico uporabiti in kdaj? Na Centru za psihodiagnostična sredstva v Ljubljani bo potekalo usposabljanje Kratek vpogled v delovanje merskih pripomočkovPohitite s prijavo!

17. in 18. februar 2020

Želite nadgraditi osnovna znanja gestalt pristopa v svetovanju? Vabljeni na nadaljevalni seminar Uporaba gestalt pristopa v svetovanju. Seminar poteka 2 dni na Centralni službi ZRSZ v Ljubljani.

3., 10. in 21. marec 2020

Ste psiholog in opravljate delo na področju vseživljenjske karierne orientacije z otroki in mladostniki? Pridite na 3-dnevno usposabljanje za uporabo psihodiagnostičnega pripomočka Wechslerjeva lestvica inteligentnosti za otroke - WISC-IIISI. Usposabljanje bo potekalo na Centru za psihodiagnostična sredstva v Ljubljani. 

Vabilo k soustvarjanju VKO novičnika

Nacionalna koordinacijska točka VKO lahko uspešno in učinkovito deluje zgolj s sodelovanjem vseh deležnikov – izvajalcev storitev in oblikovalcev politik na tem področju – torej tudi vas. Vabljeni ste k sodelovanju pri informiranju vaših kolegic in kolegov, ki delujejo na področju VKO in k soustvarjanju VKO novičnika. Pošljite nam pobude in predloge za vsebine ter delite z nami primere dobrih praks s področja VKO.

Obiščite spletno mesto VKO točka
© 2020 Nacionalna koordinacijska točka za vseživljenjsko karierno orientacijo, Zavod RS za zaposlovanje. Vse pravice pridržane.


Spremenite nastavitve prejemanja e-novic  / Odjavite se

Email Marketing Powered by Mailchimp