Copy
Se vam sporočilo ne prikaže pravilno?
Oglejte si ga v brskalniku.

VKO novičnik

februar 2020
Mesec je hitro naokoli. Modularno usposabljanje kariernih svetovalcev poteka intenzivno še vse do junija 2020, med drugim pa smo v februarju organizirali tudi izobraževanje Kratek vpogled v delovanje merskih pripomočkov ter nadaljevalni seminar Uporaba gestalt pristopa v svetovanju, odprli ponovne prijave na težko pričakovani začetni seminar Uporaba gestalt pristopa v svetovanju (Namig interesentom: preverite Napovednik izobraževanj na koncu novičnika!), na polno pa se ukvarjamo tudi z ostalimi projektnimi aktivnostmi (npr. z digitalizacijo uporabnih vprašalnikov in psihodiagnostičnih pripomočkov).
Spremljajte nas še naprej, da boste na tekočem z novimi, uporabnimi VKO pripomočki, dogodki in izobraževanji.

Lep pozdrav,
ekipa projekta NKT VKO

"SOS pred vpisom" in "Že veš, kam greš?"

Informacija za svetovalce, ki se ukvarjate s svetovanjem mladini pri izbiri študija: Karierni centri Univerze v Ljubljani za dijake organizirajo dogodek "SOS pred vpisom" v obliki brezplačnega sklopa delavnic. Dogodek bo potekal to soboto, 29. februarja 2020, prijave pa so možne vse do zapolnitve mest oziroma do 28. februarja 2020. Karierni center Univerze v Mariboru pa za dijake, ki se odločajo o študiju, organizira dogodek "Že veš, kam greš?" v obliki 3 koristnih delavnic in bo potekal že ta četrtek, 27. februarja 2020.

Letno poročilo strokovne skupine za VKO

Strokovna skupina za vseživljenjsko karierno orientacijo, katere naloga je priprava predlogov ustreznih rešitev in poročil za politiko, izmenjava informacij in novosti, oblikovanje skupnih izhodišč za terminologijo in kakovost na področju VKO ter skrb za koordinirano delovanje na tem področju znotraj države in v mednarodnih povezavah, je objavila letno poročilo za leto 2019.

Razvoj karierne orientacije kot stroke: Etične smernice

Mednarodno združenje za izobraževalno in poklicno orientacijo (International Association for Educational and Vocational Guidance oz. IAEVG) si že vse od ustanovitve dalje prizadeva za visoke etične standarde pri izvajanju storitev karierne orientacije v vseh izvajalskih organizacijah. 

Projekt NKT VKO, ki deluje v okviru Zavoda RS za zaposlovanje in je sofinanciran s strani Evropskega socialnega sklada, ter DKOS - Društvo za karierno orientacijo Slovenije sta v preteklem letu pripravila slovensko priredbo novih etičnih smernic IAEVG (N. Perinčič, T. Ažman, S. Niklanovič). Smernice so bile 2019 sprejete na skupščini DKOS in letos potrjene na Strokovni skupini za VKO. Gre za dokument, ki na nacionalnem nivoju prispeva k razvoju karierne orientacije kot stroke.

ETIČNE SMERNICE IAEVG - slovenska priredba (2019)

Smernice določajo bistvene elemente ter želene cilje etičnega vedenja in na tak način spodbujajo strokovni in etični razvoj izvajalcev karierne orientacije, kar je, poleg prizadevanj za večjo družbeno odgovornost izvajalcev in organizacij karierne organizacije, njihov glavni namen.
Več pa v prispevku >>

Če ste spregledali: Poti do boljše karierne orientacije v srednjih šolah 

Vodstvenim delavcem na področju izobraževanja in izvajalcem karierne orientacije v srednjih šolah je na voljo v slovenščino preveden odličen priročnik avtorja Ronalda G. Sultana Poti do boljše karierne orientacije na sekundarni stopnji izobraževanja. Priročnik vsebuje praktične nasvete za izboljšanje storitev karierne orientacije, ki so namenjene dijakom, in med drugim skozi primere dobrih praks kurikularnih ogrodij izobraževanja za razvoj kariere opisuje možne poti do boljše karierne orientacije. Vredno branja.

Napovednik izobraževanj

Vabljeni k prijavi na izobraževanja, usposabljanja in delavnice, ki potekajo v okviru Nacionalne koordinacijske točke VKO. Za vas brezplačno. Prijave potekajo preko spletnega mesta VKO točka.

3., 10. in 21. marec 2020

Ste psiholog in opravljate delo na področju vseživljenjske karierne orientacije z otroki in mladostniki? Pridite na 3-dnevno usposabljanje za uporabo psihodiagnostičnega pripomočka Wechslerjeva lestvica inteligentnosti za otroke - WISC-IIISI. Usposabljanje bo potekalo na Centru za psihodiagnostična sredstva v Ljubljani.
Le še nekaj prostih mest! Pohitite s prijavo!

30. in 31. marec 2020

Ste psiholog in bi vas zanimala uporaba kliničnega vprašalnika za oceno osebnosti (PAI)? Vabljeni na Usposabljanje za uporabo Vprašalnika za oceno osebnosti – PAI, ki bo potekalo 2 dni, na Centru za psihodiagnostična sredstva v Ljubljani. 
Le še nekaj prostih mest! Pohitite s prijavo!

6. in 7. april 2020

Želite spoznati temeljne koncepte gestalt pristopa v svetovanju in njihovo praktično uporabo pri delu z uporabniki? Zaradi velikega interesa ponovno organiziramo Začetni seminar Uporaba gestalt pristopa v svetovanju. Seminar, ki je namenjen vsem svetovalcem s področja vseživljenjske karierne orientacije, bo potekal 2 dni, na Centralni službi Zavoda RS za zaposlovanje v Ljubljani. 

9. april 2020

Ste se že udeležili začetnega ali nadaljevalnega seminarja Uporaba gestalt pristopa v svetovanju in bi želeli znanje utrditi na konkretnih primerih? Vabljeni na Supervizijsko srečanje po gestalt pristopu, ki bo potekalo v četrtek, 9. aprila 2020, od 9.00 do 12.15, na Centralni službi Zavoda RS za zaposlovanje v Ljubljani.

Vabilo k soustvarjanju VKO novičnika

Imate predlog, pobudo, novico, primer dobre prakse ali dogodek, ki ga želite deliti? 
Vabljeni ste k sodelovanju pri informiranju vaših kolegic in kolegov, ki delujejo na področju VKO in k soustvarjanju mesečnega VKO novičnika. 

Pošljite nam pobude in predloge za vsebine ter delite z nami primere dobrih praks s področja VKO.

Obiščite spletno mesto VKO točka
© 2020 Nacionalna koordinacijska točka za vseživljenjsko karierno orientacijo, Zavod RS za zaposlovanje. Vse pravice pridržane.


Spremenite nastavitve prejemanja e-novic  / Odjavite se

Email Marketing Powered by Mailchimp