Copy
Se vam sporočilo ne prikaže pravilno?
Oglejte si ga v brskalniku.

VKO novičnik

julij 2020

Izvajalci vseživljenjske karierne orientacije posameznikom na področju izobraževanja, usposabljanja in zaposlovanja nudimo pomoč in podporo pri izbiri izobraževalnih in poklicnih poti, prehodu v zaposlitev in doseganju uspeha ter zadovoljstva v delu in osebnem življenju. Da smo pri tem kar čim bolj uspešni, se tudi sami vseživljenjsko izobražujemo in učimo.

Čas poletnih dopustov je idealna priložnost, da poglobimo svoje znanje ali se naučimo kaj novega. Nekaj priložnosti za nova znanja, nova poznanstva, uporabne pripomočke ter vire novih informacij izpostavljamo v nadaljevanju. Prijetno branje in spremljajte nas še naprej!

Lep pozdrav,
ekipa projekta NKT VKO

Dodaten termin za usposabljanje: Uporaba vprašalnikov za ugotavljanje težav pri kariernem odločanju

Šolskim svetovalnim in drugim strokovnim delavcem, ki se ukvarjajo s kariernim svetovanjem dijakom in njihovim staršem, sta na voljo dva nova pripomočka v elektronski obliki: Vprašalnik stilov odločanja in Vprašalnik težav pri kariernem odločanju.

Za vse, ki bi radi vprašalnika začeli uporabljati pri svojem delu, je v avgustu na voljo brezplačno usposabljanje! Več informacij >>

Evidenca študentskega dela

Koristna informacija za karierne svetovalce: s februarjem 2020 je začela delovati evidenca delovnih izkušenj oz. EDI za dokazovanje kompetenc iz naslova študentskega dela. Glavni namen EDI je spodbujanje mladih k pridobivanju kompetenc in s tem izboljšanju položaja na trgu dela. Deluje na nivoju taksonomije ESCO, zato so podatki primerljivi na mednarodnem trgu dela.

Pridobivanje kompetenc zaposlenih za razvoj Slovenije

Andragoški center Slovenije je skupaj s socialnimi partnerji v petek, 10. julija 2020, pripravil odličen dogodek z naslovom Pridobivanje kompetenc zaposlenih za razvoj Slovenije. Seznanili smo se z izvajalci za pridobivanje kompetenc zaposlenih, novo monografijo E-izobraževanje za digitalno družbo, digitalno univerzo za digitalne kompetence ter sodobnimi trendi vseživljenjskega učenja z uporabo OER in AI. Za vse, ki ste dogodek zamudili, je na voljo tudi posnetek.

Nova Europass platforma  

Od 1. julija je na voljo nova platforma Europass, ki omogoča nov pristop pri vodenju kariere, z orodji, ki so na voljo, pa je lahko koristen pripomoček tudi za karierne svetovalce.

Priporočamo v branje

Sveže izdani monografiji, ki jih priporočamo v branje vsem VKO izvajalcem.

Šolska svetovalna služba: stanje in perspektive

S teoretičnega in empiričnega vidika ponuja del analize stanja svetovalne službe v osnovnih in srednjih šolah ter na tej osnovi priporočila za nadaljnje delovanje. Obenem daje veliko zanimivih informacij o stanju, vlogi in dojemanju karierne orientacije v osnovnih in srednjih šolah.

E-izobraževanje za digitalno družbo

Online izobraževanje ni le stvar tehnologije in opreme, temveč predvsem miselnosti in pedagoških pristopov. Nova monografija E-izobraževanje za digitalno družbo predstavlja vsebinsko zaokrožen in aktualiziran pogled na e-izobraževanje in je izjemno uporaben vir informacij za vse, ki se ukvarjamo z izobraževanjem.

Napovednik izobraževanj

Vabljeni k prijavi na izobraževanja, usposabljanja in delavnice, ki potekajo v okviru Nacionalne koordinacijske točke VKO. Za vas brezplačno. Prijave potekajo preko spletnega mesta VKO točka.

20. avgust 2020

Šolski svetovalni in drugi strokovni sodelavci, ki se ukvarjate s kariernim svetovanjem srednješolcem ste vabljeni na Usposabljanje za uporabo Vprašalnika težav pri kariernem odločanju in Vprašalnika stilov odločanja za srednješolce. Usposabljanje bo potekalo od 9.00 do 13.30 na Centralni službi ZRSZ v Ljubljani.
 

27. avgust 2020*

Osnovnošolski svetovalni delavci psihologi, ste vabljeni na Usposabljanje za uporabo eMFBT, kjer boste spoznali novo, elektronsko različico Multifaktorske baterije testov sposobnosti. Usposabljanje bo potekalo na Centru za psihodiagnostična sredstva v Ljubljani, od 9.00 do 16.30. *Čakalna lista je polna. Predvidoma bodo novembra 2020 na voljo dodatni termini. Spremljajte VKO točko.
 

Vabljeni k soustvarjanju VKO novičnika

Imate predlog, pobudo, novico, primer dobre prakse ali dogodek, ki ga želite deliti? 
Vabljeni ste k sodelovanju pri informiranju vaših kolegic in kolegov, ki delujejo na področju VKO in k soustvarjanju mesečnega VKO novičnika. 

Pošljite nam pobude in predloge za vsebine ter delite z nami primere dobrih praks s področja VKO.

Obiščite spletno mesto VKO točka
© 2020 Nacionalna koordinacijska točka za vseživljenjsko karierno orientacijo, Zavod RS za zaposlovanje. Vse pravice pridržane.


Spremenite nastavitve prejemanja e-novic  / Odjavite se

Email Marketing Powered by Mailchimp