Copy
Se vam sporočilo ne prikaže pravilno?
Oglejte si ga v brskalniku.

VKO novičnik

avgust 2020

Čas poletnih dopustov se zaključuje in naša ekipa je že v polnem zagonu. Tudi v septembru se bodo v okviru Nacionalne koordinacijske točke VKO izvajala različna izobraževanja in usposabljanja za karierne svetovalce. Trenutno so sicer na aktualnih tematikah vsa prosta mesta že zasedena, vendar se že pripravljajo novi termini. Spremljajte VKO točko in ostanite na tekočem.

Tudi tokrat smo za vas pripravili aktualne VKO dogodke, gradiva in pripomočke. Prijetno branje!

Lep pozdrav,
ekipa projekta NKT VKO

Webinar za karierne svetovalce

DMH Associates vabi na brezplačni webinar "Career Development Landscape: Evidence and Impact Assessment". Webinar bo potekal 7. septembra 2020, registracija pa je odprta za vse. Na spletnem mestu boste karierni svetovalci našli tudi posnetke preteklih webinarjev. Priporočamo.

Prosto dostopna gradiva: Svetovanje migrantom in beguncem

Za vse, ki ste zamudili serijo predavanj za poklicne svetovalce "Online training days on Counselling migrants and refugees", ki so potekala v maju in juniju 2020 v okviru Erasmus+ partnerskega projekta "Counsellors Study and Training Exchange Programme for Key Challenges of European Labour Markets and Societies" (Academia+), so na voljo brezplačna gradiva s predavanj. Več informacij >>

Lokalne točke za ocenjevanje spretnosti s spletnim orodjem SVOS

V okviru projekta ESS Strokovna podpora področju pridobivanja temeljnih kompetenc 2016 - 2022 bodo na Andragoškem centru Slovenije 17.000 odraslim omogočili, da ocenijo svoje besedilne in matematične spretnosti ter spretnosti reševanja problemov v tehnološko bogatih okoljih s spletnim orodjem SVOS. V ta namen se je odprlo že 5 t.i. lokalnih točk SVOS, organizirana pa so tudi usposabljanja za strokovne delavce. Strokovnemu delavcu orodje lahko koristi kot pripomoček za svetovanje odraslim pri vključitvi v primerna izobraževanja in za razvoj kariere kot tudi za pripravo individualnih izobraževalnih načrtov. Več informacij >>

Iz VKO knjižnice

Uporabna gradiva, ki jih priporočamo v branje vsem VKO izvajalcem.

Terminološki slovarček VKO

Slovarček terminologije, ki se uporablja v karierni orientaciji.

Etične smernice VKO

Dokument, ki na nacionalnem nivoju prispeva k razvoju karierne orientacije kot stroke.

Medresorske smernice kakovosti VKO

Predstavljajo skupni okvir za zagotavljanje kakovosti na vseh področjih in ravneh karierne orientacije v Sloveniji.

Svetovalna dejavnost v izobraževanju odraslih

Priročnik Andragoškega centra RS namenjen svetovalcem v izobraževanju odraslih.

Napovednik dogodkov

Zanimivi dogodki za izvajalce vseživljenjske karierne orientacije. Nekateri termini dogodkov so zaradi epidemiološke situacije zgolj predvideni. Spremljajte spletna mesta pozameznih dogodkov za morebitne spremembe.

4. september - 9. oktober 2020

Tedni vseživljenjskega učenja (TVU) 
Najvidnejša kampanja na področju izobraževanja in učenja v Sloveniji. Tokrat izjemoma poteka v jesenskem terminu, kot vedno pa z obilo najraznovrstnejših prireditev za ljudi vseh starosti, izobrazbenih ravni, z najrazličnejšimi interesi in potrebami.
 

20. - 22. oktober 2020

Virtualna mednarodna konferenca: "Evolving Education and Careers" 2020 
Vsebinsko bogata konferenca, namenjena tako odločevalcem kot izvajalcem vseživljenjske karierne orientacije. Letošnji program se osredotoča na spremembe, izzive in priložnosti v izobraževanju in karierni orientaciji.
 

3. - 4. november 2020

Karierna orientacija v luči sodobnih spoznanj - 21. Prispevki strok za svetovano delo v praksi
Rdeča nit konference je povezovanje znanja, spretnosti in veščin pri karierni vzgoji in kariernem svetovanju mladim. Sodelovali bodo priznani domači in tuji strokovnjaki, ki se ukvarjajo s karierno orientacijo v praksi in raziskovalno. Aktivno vlogo bodo imeli tudi šolski svetovalni delavci in karierni svetovalci iz drugih institucij.
 

9. - 13. november 2020

Evropski teden poklicnih spretnosti 2020
Vsakoletna prireditev, namenjena ozaveščanju o pomenu poklicnega izobraževanja in usposabljanja, s katerim je posameznik opolnomočen s spretnostmi, ki jih potrebuje za izpolnitev osebnega in poklicnega življenja. Pridružite se kot partner in registrirajte svoj dogodek!
 

Vabljeni k soustvarjanju VKO novičnika

Imate predlog, pobudo, novico, primer dobre prakse ali dogodek, ki ga želite deliti? 
Vabljeni ste k sodelovanju pri informiranju vaših kolegic in kolegov, ki delujejo na področju VKO in k soustvarjanju mesečnega VKO novičnika. 

Pošljite nam pobude in predloge za vsebine ter delite z nami primere dobrih praks s področja VKO.

Obiščite spletno mesto VKO točka
© 2020 Nacionalna koordinacijska točka za vseživljenjsko karierno orientacijo, Zavod RS za zaposlovanje. Vse pravice pridržane.


Spremenite nastavitve prejemanja e-novic  / Odjavite se

Email Marketing Powered by Mailchimp