Copy
Se vam sporočilo ne prikaže pravilno?
Oglejte si ga v brskalniku.

VKO novičnik

februar 2021

Mesec je naokoli in mesečni VKO novičnik je spet tu! 

V mesecu marcu se bo v okviru Nacionalne koordinacijske točke VKO zvrstilo precej različnih usposabljanj za karierne svetovalce. Preverite spletno stran VKO točke, namenjeno izobraževanjem, in se na usposabljanje, ki vas zanima, prijavite kar čim prej. Prosta mesta se zelo hitro polnijo! Trenutno najbolj aktualno je Usposabljanje za uporabo rezultatov eMFBT za vse šolske svetovalne delavce, ki po izobrazbi niste psihologi. Več pa v nadaljevanju.

Lep pozdrav in prijetno branje novic s področja vseživljenjske karierne orientacije,
ekipa projekta NKT VKO

Uporaba rezultatov eMFBT pri karierni orientaciji na osnovni šoli

Multifaktorska baterija testov sposobnosti (MFBT) je dragoceno orodje na področju karierne orientacije za mlade na prehodu iz osnovne v srednjo šolo. V letu 2020 je bila vzpostavljena nova, elektronska različica testa - eMFBT. eMFBT je psihološki test, zato testiranje in interpretacijo rezultatov izvede usposobljen psiholog. Svetovalni delavci, ki niste psihologi, ste vabljeni na Usposabljanje za uporabo rezultatov eMFBT pri nadaljnji karierni orientaciji.

Svetovanje po internetnih orodjih

V okviru projekta ACS je v decembru 2020 izšla publikacija z nazivom Svetovanje po internetnih orodjih, uporabna za vse svetovalce, ki se pri svojem delu srečujejo z doseganjem odraslih na daljavo. Publikacija je zasnovana v obliki priporočil za izvajanje svetovalne dejavnosti po različnih spletnih in mobilnih orodjih.

Iz VKO knjižnice: Poti do boljše karierne orientacije v srednjih šolah

Vodstvenim delavcem na področju izobraževanja in izvajalcem karierne orientacije v srednjih šolah je na voljo v slovenščino preveden odličen priročnik avtorja Ronalda G. Sultana Poti do boljše karierne orientacije na sekundarni stopnji izobraževanja. Priročnik vsebuje praktične nasvete za izboljšanje storitev karierne orientacije, ki so namenjene dijakom, in med drugim skozi primere dobrih praks kurikularnih ogrodij izobraževanja za razvoj kariere opisuje možne poti do boljše karierne orientacije.

Mednarodne konference 2021

Obiski mednarodnih konferenc in dogodkov predstavljajo priložnost za izpopolnjevanje znanja, spoznavanje tujih dobrih praks, mreženje, izmenjevanje idej, seznanjanje z drugačnimi perspektivami in pogledi na enake probleme, kar nam vsem, ki se ukvarjamo s področjem vseživljenjske karierne orientacije, omogoča, da z novimi idejami in pristopi prinašamo svež veter v naše področje delovanja.

18. - 23. julij 2021 (Praga, Češka)

32nd International Congress of Psychology: Psychology in the 21st Century
Registracija je že odprta.

6. - 9. september 2021 (Pariz, Francija)

NICE Academy 2021: Building Career Management Skills
Registracija še ni odprta, bo pa v kratkem.

19. - 21. oktober 2021 (Riga, Latvija)

IAEVG International Conference: Maximizing Potential of Career Guidance
Registracija je že odprta. Če želite aktivno sodelovati, je rok oddaje prispevkov 31.3.2021. 

Napovednik izobraževanj

Vabljeni k prijavi na izobraževanja, usposabljanja in delavnice, ki potekajo v okviru Nacionalne koordinacijske točke VKO. Za vas brezplačno. Prijave potekajo preko spletnega mesta VKO točka.

4. marec 2021

Se ukvarjate s kariernim svetovanjem srednješolcem in bi želeli svoje temeljne svetovalne aktivnosti nadgraditi z učinkovitim pripomočkom? Vabljeni na spletno Usposabljanje za uporabo vprašalnikov o kariernem odločanju
 

23. marec 2021

Vabljeni na spletno Usposabljanje za uporabo rezultatov eMFBT pri karierni orientaciji na osnovni šoli. Usposabljanje je namenjeno vsem šolskim svetovalnim delavcem, ki na šoli pokrivate področje karierne orientacije.
 

Vabljeni k soustvarjanju VKO novičnika

Z veseljem delimo tudi vašo vsebino, primer vaše dobre prakse, priporočeno gradivo ali dogodek s področja vseživljenjske karierne orientacije.
Pošljite predlog!

Obiščite spletno mesto VKO točka
© 2021 Nacionalna koordinacijska točka za vseživljenjsko karierno orientacijo, Zavod RS za zaposlovanje. Vse pravice pridržane.


Spremenite nastavitve prejemanja e-novic  / Odjavite se

Email Marketing Powered by Mailchimp