Copy
Se vam sporočilo ne prikaže pravilno?
Oglejte si ga v brskalniku.

VKO novičnik

november 2020

Še en pester mesec je pri koncu. Sodelavci ekipe projekta NKT VKO smo se v tem mesecu udeležili usposabljanja za uporabo SVOS - že omenjenega orodja za ocenjevanje temeljnih spretnosti odraslih, ki je dostopen prek spleta. Skupaj z Euroguidance Slovenija smo na spletni konferenci ob 20-letnici delovanja v Euroguidance mreži sodelovali in organizirali predavanje glavnega govorca dr. Mika Launikari, ki se med drugim ukvarja z raziskovanjem in razvojem storitev svetovanja. Povezavo do predavanja najdete v nadaljevanju novičnika, kjer tudi tokrat z vami delimo novice, novosti in različne dogodke s področja vseživljenjske karierne orientacije. Izpostavljamo pa še do 4. decembra odprt nagradni natečaj "Vem, kam grem." 2020, ki tudi letos prinaša praktično zasnovano nalogo, s katero se poskuša spodbuditi mladino k razmisleku o bodoči karierni poti in jim pomagati pri razvijanju veščin načrtovanja in vodenje kariere.

Prijetno branje!

Lep pozdrav in ostanite zdravi,
ekipa projekta NKT VKO

Nagradni natečaj "Vem, kam grem." 2020

V okviru projekta NKT VKO smo na Zavodu RS za zaposlovanje za šolarje pripravili nagradni natečaj. Gre za bolj sproščeno obliko karierne dejavnosti, ki jo mentorji lahko opravite skupaj z otroki na daljavo ali pa jih zgolj spodbudite, da se naloge lotijo samostojno. Sodelujoče čakajo lepe nagrade. Več informacij >>

Napovednik zaposlovanja

Zavod RS za zaposlovanje dvakrat na leto izvede raziskavo Napovednik zaposlovanja, z namenom vpogleda v napovedane potrebe po poklicih, predvidena gibanja na trgu dela, načrte pri kadrovanju in morebitne težave pri zaposlovanju v podjetjih in drugih organizacijah. Preverite, kakšne so napovedi delodajalcev za prvo polovico prihodnjega leta.

Video: karierno odločanje

Realnost je, da karierno odločanje, s ciljem izbire ustrezne kariere, skoraj nikoli ne teče linearno in je pogosto kompleksen in iterativen proces. Prav zato je proces kariernega odločanja smiselno začeti zgodaj in mu posvetiti dovolj časa. Oglejte si video, ki nazorno prikazuje kompleksnost procesa kariernega odločanja.

Konferenca ob 20-letnici delovanja NCIPS v mreži Euroguidance

Euroguidance Slovenija ali NCIPS, ki deluje v okviru ZRSZ, se je mreži nacionalnih kariernih centrov pridružil leta 2000. Konferenca ob 20-letnici je potekala v spletni izvedbi.

5. novembra 2020 je potekala spletna konferenca ob 20-letnici delovanja NCIPS v mreži Euroguidance. Na dogodku so sodelovali številni domači in mednarodni strokovnjaki. Posnetke posameznih predavanj si lahko ogledate na spletni strani konference.

Plenarno predavanje "Guidance in a global world - Understanding the individual as a holistic whole", ki ga je izvedel dr. Mika Launikari, je vsebovalo teme s področja vseživljenjske karierne orientacije, kot so: svetovanje v današnjem globalnem kontekstu, učna mobilnost, predstavitev orodja CREAR idr. Na voljo je celoten posnetek predavanja ter prosojnice predstavitve.

Letni posvet o izobraževanju odraslih 2020

17. in 18. novembra 2020 je potekal Letni posvet o izobraževanju odraslih 2020, tokrat prvič preko spleta. Gre za nacionalni dogodek, ki zaokroža dejavnosti in rezultate v politiki, razvojno-raziskovalnem delu in praksi izobraževanja odraslih. Za vse, ki ste dogodek zamudili, je na voljo video posnetek.

Napovednik izobraževanj in dogodkov

Izobraževanja in dogodki v novembru in decembru 2020:

30. november 2020

30. novembra si rezervirajte uro za IAEVG in Euroguidance Webinar "Hope in Action - Applying an integrated counselling/coaching approach". Predavatelja bosta dr. Norman Amundson in Andrea Fruhling.

1. in 4. december 2020

V decembru poteka 10. Teden vseživljenjskega učenja (LLLWeek 2020). Dogodek bo v spletni obliki, osrednja tema pa je Vseživljenjsko učenje za trajnostne družbe. Oglejte si program in se prijavite na poljubno število dogodkov.

4. december 2020

V okviru ESS projekta Strokovna podpora informativno svetovalni dejavnosti in vrednotenju neformalno pridobljenega znanja bo 4. decembra potekal spletni strokovni dogodek Vrednotenje znanja zaposlenih, izkušnje in izzivi. Dogodek je namenjen strokovni javnosti, z namenom medsebojnega informiranja strokovnih delavcev in ključnih deležnikov s tega področja.

Vabljeni k soustvarjanju VKO novičnika

Z veseljem delimo tudi vašo vsebino, primer vaše dobre prakse, priporočeno gradivo ali dogodek s področja vseživljenjske karierne orientacije.
Pošljite predlog!

Obiščite spletno mesto VKO točka
© 2020 Nacionalna koordinacijska točka za vseživljenjsko karierno orientacijo, Zavod RS za zaposlovanje. Vse pravice pridržane.


Spremenite nastavitve prejemanja e-novic  / Odjavite se

Email Marketing Powered by Mailchimp