Copy
Se vam sporočilo ne prikaže pravilno?
Oglejte si ga v brskalniku.

VKO novičnik

junij 2020

Mesec je naokoli in VKO novičnik je ponovno v vaših spletnih nabiralnikih.

Tudi junij je bil na projektu NKT VKO precej pester. Standardi kakovosti VKO, opisi poklicev, izvedba usposabljanja za uporabo ocenjevalne lestvice ABAS-3, izvedba in koordiniranje različnih tematskih usposabljanj v okviru MUKS, med drugimi Etika v svetovanju in Medresorske smernice kakovosti VKO, usposabljanje za kadrovsko svetovanje, nov portal e-VKO ter številne druge tekoče projektne aktivnosti so polnile naše delovne urnike. Imamo pa tudi nekaj novih izobraževanj za vas v juliju in avgustu.

Tudi v tokratnem novičniku predstavljamo nove VKO pripomočke, zanimivo branje in prihajajoča izobraževanja. Hvala, ker nas spremljate, izjemno veseli pa smo tudi vaših povratnih informacij, predlogov in pobud

Lep pozdrav,
ekipa projekta NKT VKO

Nov e-VKO portal s kariernimi vprašalniki za srednješolce!

Šolskim svetovalnim in drugim strokovnim delavcem, ki se ukvarjajo s kariernim svetovanjem dijakom in njihovim staršem, je na voljo nov e-VKO portal in dva nova pripomočka v elektronski obliki: Vprašalnik stilov odločanja in Vprašalnik težav pri kariernem odločanju.

Če bi radi vprašalnika začeli uporabljati pri svojem delu, nas kontaktirajte za dostop do portala. V juliju in avgustu je na voljo tudi brezplačno usposabljanje! Več informacij >>

Euroguidance Highlights 2019

Izšla je nova publikacija Euroguidance Highlights 2019, ki ponuja letni pregled aktivnosti in dosežkov Euroguidance centrov po državah članicah. Delo nacionalnih centrov Euroguidance je ponazorjeno na izbranih primerih dobrih praks, ki jih je izvedlo 34 sodelujočih držav - tudi Slovenija. 

Vpliv COVID-19: politike, sistemi in prakse VKO

UNESCO, ILO, OECD, ICCDPP, EC, CEDEFOP in ETF zbirajo informacije o vplivu pandemije na politike, sisteme in prakse vseživljenjske karierne orientacije. Zbrane informacije bodo pomagale pri odločanju o ukrepih in programih, povezanih z VKO storitvami v prihodnosti. VKO odločevalci, institucije, socialni partnerji, ostali deležniki (tudi raziskovalci in izvajalci storitev VKO) ste vabljeni, da sodelujete pri anketi >>.

Webinar/seminar: Priprava mladih na vstop v svet zaposlovanja

Dva dogodka za karierne svetovalce! Mreže Europass, Euroguidance in NEC EQF Slovenija v mesecu avgustu organizirajo webinar in seminar na temo Priprava mladih za vstop v svet zaposlovanja. Predstavili bodo novosti ter gostili strokovnjake s tega področja. Udeležba je brezplačna, s prijavo pa pohitite!

Iz VKO knjižnice: Kako sodelovati s starši v procesu kariernega svetovanja otrokom in mladostnikom

Šolskim svetovalnim delavcem, kariernim svetovalcem ter učiteljem je na voljo priročnik, ki bo v pomoč pri vzpostavljanju dobrih odnosov s starši, motiviranju staršev za aktivno udeležbo, postavljanju ciljev ter razvoju veščin za učinkovitejše delo na področju karierne orientacije.

Napovednik izobraževanj

Vabljeni k prijavi na izobraževanja, usposabljanja in delavnice, ki potekajo v okviru Nacionalne koordinacijske točke VKO. Za vas brezplačno. Prijave potekajo preko spletnega mesta VKO točka.

6. in 7. julij 2020

Želite spoznati temeljne koncepte gestalt pristopa v svetovanju in njihovo praktično uporabo pri delu z uporabniki? Zaradi velikega interesa ponovno organiziramo začetni seminar Uporaba gestalt pristopa v svetovanju. Seminar, ki je namenjen vsem svetovalcem s področja vseživljenjske karierne orientacije, bo potekal 2 dni, na Centralni službi ZRSZ v Ljubljani.
Le še nekaj prostih mest! Pohitite s prijavo! 
 

8. julij 2020

Šolski svetovalni in drugi strokovni sodelavci, ki se ukvarjate s kariernim svetovanjem srednješolcem, ste vabljeni na Usposabljanje za uporabo Vprašalnika težav pri kariernem odločanju in Vprašalnika stilov odločanja za srednješolce. Usposabljanje bo potekalo od 9.00 do 13.30 na Centralni službi ZRSZ v Ljubljani.
 

Vabilo k soustvarjanju VKO novičnika

Imate predlog, pobudo, novico, primer dobre prakse ali dogodek, ki ga želite deliti? 
Vabljeni ste k sodelovanju pri informiranju vaših kolegic in kolegov, ki delujejo na področju VKO in k soustvarjanju mesečnega VKO novičnika. 

Pošljite nam pobude in predloge za vsebine ter delite z nami primere dobrih praks s področja VKO.

Obiščite spletno mesto VKO točka
© 2020 Nacionalna koordinacijska točka za vseživljenjsko karierno orientacijo, Zavod RS za zaposlovanje. Vse pravice pridržane.


Spremenite nastavitve prejemanja e-novic  / Odjavite se

Email Marketing Powered by Mailchimp