Copy
Se vam sporočilo ne prikaže pravilno?
Oglejte si ga v brskalniku.

VKO novičnik

april 2020

Za nami je pester mesec. Modularno usposabljanje kariernih svetovalcev (MUKS) poteka še naprej zgolj v spletni izvedbi v obliki e-učilnice in video-konferenčnih predavanj, med drugim pa se poleg mentoriranja na daljavo za MUKS in načrtovanja prihodnjih predavanj v živo, seveda ob upoštevanju vseh varnostnih ukrepov, na polno ukvarjamo tudi z drugimi projektnimi aktivnostmi, na primer s fazo testiranja novega e-VKO portala z vprašalniki za pomoč pri kariernem odločanju, z bolj dinamičnimi opisi poklicev, z nadaljnjimi usklajevanji za psihodiagnostični pripomoček eMFBT, s pripravo predloga standardov kakovosti izvajanja storitev VKO, kot predavatelji ali soudeleženci pa sodelujemo tudi na e-dogodkih in e-srečanjih, ki so povezana z VKO tematiko.

Ker smo pred prvomajskimi prazniki, se tokratni novičnik osredotoča na zanimiva počitniška branja ter audio in video vsebine, za katere morebiti med običajnim delovnim tednom nikakor ne najdemo časa.

Lep pozdrav,
ekipa projekta NKT VKO

IAEVG - Euroguidance webinar

Za vse, ki ste zamudili IAEVG - Euroguidance webinar “Inclusive Societies Investing in their People” in vas ta tematika zanima, je še do 5. maja 2020 na voljo tudi posnetek.

Študija politik in praks VKO v EU: trendi, izzivi in priložnosti

Evropska komisija je v tem mesecu objavila zaključno poročilo študije obstoječih politik in praks vseživljenjske karierne orientacije v EU s fokusom na trendih, izzivih in priložnostih. V poročilu boste našli 11 ključnih elementov VKO sistemov v EU, inovativne prakse storitev VKO ter nekatera koristna priporočila. Priporočljivo branje za vse izvajalce storitev vseživljenjske karierne orientacije in oblikovalce politik na tem področju.

Optius spletna predavanja

Karierni portal Optius je v marcu pripravil nekaj zanimivih spletnih predavanj z različnimi tematikami, na primer o organizaciji družinskega življenja in dela v času koronavirusa ter učinkoviti izvedbi zaposlitvenega intervjuja na daljavo. Posnetki so na voljo tukaj.

Pozitivna psihologija

Na portalu VideoLectures.net je za brezplačen ogled na voljo Cikel predavanj Pozitivna psihologija.

Iz VKO knjižnice: Pravljice za karierne svetovalce 

Gre za dve knjigi serije "Fairy tales for career counselors" (1. knjiga in 2. knjiga). Pravljice so navdihnili zmagovalci nacionalnega natečaja najboljših praks v kariernem svetovanju v Bolgariji (2013), pisane pa so tako za strokovnjake v kariernem svetovanju in so vir inspiracije za profesionalni razvoj, kot tudi za vsakogar, ki ga zanimata osebni in karierni razvoj. Lahkotnejše, a vsekakor poučno branje. 

Podcast "Adventures in Career Development"

Tristram Hooley, Ronald Sultana in Rie Thomsen v posebni epizodi podcasta razpravljajo o koronavirusu, politiki, karieri in vseživljenjski karierni orientaciji. Ne spreglejte tudi ostalih sedmih epizod podcasta “Adventures in career development”, ki so na voljo za poslušanje.

Vabilo k soustvarjanju VKO novičnika

Imate predlog, pobudo, novico, primer dobre prakse ali spletni dogodek, ki ga želite deliti? Vabljeni ste k sodelovanju pri informiranju vaših kolegic in kolegov, ki delujejo na področju VKO in k soustvarjanju mesečnega VKO novičnika. 

Pošljite nam pobude in predloge za vsebine ter delite z nami primere dobrih praks s področja VKO.

Obiščite spletno mesto VKO točka
© 2020 Nacionalna koordinacijska točka za vseživljenjsko karierno orientacijo, Zavod RS za zaposlovanje. Vse pravice pridržane.


Spremenite nastavitve prejemanja e-novic  / Odjavite se

Email Marketing Powered by Mailchimp