Copy

Uitnodiging Workshop Waardegedreven Leiderschap

Kwaliteit van Karakter

 
Vrijdag 25 januari 2019
Van 9.30 tot 17.00
 
Exclusieve mini-retraite


Kasteel Huize Harmelen
Kasteellaan 1 te Harmelen
Waarden en deugden

To be loved, and to love, needs courage, the courage to judge certain values as of ultimate concern – and to take the jun pand stake everything on these values’ – Erich Fromm

In ons boek over waardegedreven leiderschap staat het moreel kompas centraal. Maar hoe ontwikkel je dit moreel kompas en over welke waarden en waardesystemen hebben we het dan? Succesvolle leiders hebben een helder besef van het eigen waardestelsel en zijn in staat dat zichtbaar te maken in de praktijk van alledag. Maar continu blijft ook voor hen de vraag: hoe blijf ik koersvast? Hoe krachtig en kwetsbaar durf ik te zijn?  Handelen vanuit een persoonlijk moreel kompas betekent steeds weer leren, ontdekken, doorgaan, incasseren en groeien. Op die manier worden de kardinale deugden beoefend, die als de spaken van een wiel de essentie zijn van (publiek) leiderschap.
 
In deze module lichten we - aan de hand van een reeks aansprekende filmbeelden – ons leiderschapsmodel toe (de reis van de held) en gaan we dieper in op de spanningsvolle situaties waarmee je als verantwoordelijk bestuurder of manager te maken krijgt. Deze ‘leiderschapsparadoxen’ los je niet op door steeds één van beide uitersten te kiezen, hoe verleidelijk dat vaak ook is, maar door op een ander niveau tot integratie van de tegenstellingen te komen. Het moreel kompas en ‘het machtskruis’ zijn daarin belangrijke hulpmiddelen. Deze module zou je bijna een ‘mini-retraite’ kunnen noemen, vanwege de diepgaande inzichten die in deze module kunnen worden opgedaan over persoonlijke ontwikkeling.
 

Organisatie

Dit programma is alleen toegankelijk voor de vaste deelnemers aan de leergang ‘Waardegedreven leiderschap, dansen met licht en duisternis’, leergang VI, 2018-2019. 
 
Wij ontvangen u graag weer in “ons” mooie kasteeltje!
 
 
Johan en Marianne
 
 

 

info@waardegedrevenleiderschap.nl

Marianne: 06 - 53783868
Johan:      06 - 81671339
Geachte relatie,

Voor het versturen van onze nieuwsbrief maken we nu gebruik van een mailingdienst. Hiermee wordt het makkelijker om te voldoen aan de AVG wet en voor u makkelijker om uw eigen gegevens te beheren.
Weet u iemand die deze nieuwsbrief ook wilt ontvangen dan kan diegene zichzelf aanmelden via onze website.
Copyright © 2019 Waardegedrevenleiderschap, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp