Copy
Megnézheted böngészőben

Az ISZOMM hírlevele – 2020. augusztus 12.


Kedves <<Vezetéknév>> <<Keresztnév>>!

(ha nem látszódik a név, itt lehet beállítani)
A Kongresszusunk után, a vezetőség és központi stáb két hét szünetet adott magának, persze nem álltunk le, jelenlétünk a médiában folyamatos volt, interjút olvashattok alelnökünkkel Szabóné Kállai Szilviával, Szanyi Tibor nyilatkozott több újságnak, emlékeztünk tűzoltókra, véleményeztük az uniós döntést, és arról is döntöttünk, hogy részt veszünk az októberi borsodi előválasztáson.

A múlt héten az elnökség a következőkről döntött::
  • Támogatjuk, ahogyan a Magyar Szolidaritás Mozgalom is Tóth Ádám független képviselőjelöltet BAZ megye 6-os számú országgyűlési egyéni választókerületében, a 2020. október 11-én tartandó időközi választáson. Tehát az ISZOMM megjelenik a választásokon!
  • Ha csak lehet, megtartjuk szeptember 12-i eseményünket a Munkás Büszkeség napját. Az eseményen politikai beszédek, program ismertetés, valamint, politikai kerekasztal beszélgetések, és ha minden jól megy, a végén politikai tartalmú könnyűzenei koncertek lesznek.
  • Elnökségünk újra kezdte az országjárást, első utunk Heves megyébe vezetett. Itt, egy három órás nagyon tartalmas beszélgetés után, úgy álltunk fel, hogy van Heves megyében szervezetünk!
  • Augusztus 29-én vasárnap, mindenkit szeretettel várunk a Benczúr kertbe, hogy egy nyárzáró beszélgetéssel vegyük fel újra a fonalat közösen. Erről a következő hírlevélben részletesen beszámolunk.
A médiás jelenlétünk kapcsán kapunk hideget meleget, hogy miért nyilatkozunk itt, miért beszélünk ott, de összességében elmondhatjuk, hogy a szerkesztőségek még nem ugranak azonnal üzeneteinkre, ezért is fontos, hogy különböző webkettes kommunikációs eszközeink tartalmait osszátok meg. Osszátok meg! Osszátok meg! Pár példa:
Twitter
Facebook
Website
Tumblr
YouTube
Instagram
Kérjük, küldjétek tovább a regisztrációs adatlapunk linkjét az érdeklődőknek, és ha még nem töltötted ki, a gombra kattintva itt is megteheted:
Kitöltöm a regisztrációs űrlapot!

FRISS KÖZLEMÉNYEINK:


Tóth Ádámot támogatjuk a borsodi előválasztáson Az ISZOMM partnere,  a Magyar Szolidaritás Mozgalom jelöltet állít a 2020. október 11-én tartandó időközi országgyűlési választást megelőző ellenzéki előválasztáson Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6. számú választókerületében. A párt, és a civil szervezet a 30 éves szerencsi vállalkozót, Tóth Ádámot támogatja, aki függetlenként indul a demokrácia ünnepének is nevezett előválasztáson.

Elfogyott levegő, elfogyott emlékek Szabóné Kállai Szilvia, az ISZOMM alelnöke férjével tegnap, 2020. augusztus 8-án lerótta kegyeletét az Újpest tűzőrségen felállított emlékműnél, amely azoknak a tűzoltóknak az emlékére készült, akik életüket vesztették szolgálatteljesítés közben.

Az ISZOMM elkötelezett az ellenzéki előválasztások megrendezése mellett Az ellenzéki előválasztások értelme, hogy a szövevényes háttéralkuk helyett a szavazópolgárok hangja dönthesse el, hogy az ellenzéki pártok és szervezetek jelöltjei közül ki válhasson a NER legyőzése érdekében az “egy az egy elleni” küzdelem harcosává.

Soha többé kirekesztést! A mai Magyarországon sajnos erősödőben van a cigányság kirekesztése, aminek kézzel fogható jeleit látjuk az iskolákban, a munkahelyeken és az élet más területein. Nevezzük nevén: szociális elnyomás, ami ráadásul a cigányság sorsán is túlmutat.

Rendkívüli adó a munka nélkül szerzett jövedelemre, az osztalékra A párt álláspontja az, hogy – hosszabb távon – a munka nélkül szerzett jövedelmeket a munkajövedelmekkel azonos mértékben kell megadóztatni, és azt a szociális katasztrófa enyhítésére kell fordítani. A párt szerint havi nettó 200.000 forintos minimálbér, a 100.000 forintos minimumjövedelem és ugyanekkora legkisebb öregségi nyugdíj, valamint a 37.500 forintos családi pótlék és ugyanekkora nyugdíjpótlék jár a magyar embereknek.

Az EU erősítette szolidaritási karakterét A pénzfelhasználás jogállamisági kritériuma tekintetében a pártnak az a várakozása, hogy a most bejelentett ellenőrzési mechanizmus képes lesz kiszűrni a csalásoknak egy újabb kötegét, már önmagában az által is, hogy az előnyök java része az eddigi keleti irányultságról délivé változott.
 Tóth Ádámot támogatjuk a borsodi előválasztáson

Friss videóinkat között televíziók és rádiók filmjeit nézheted meg

Iratkozz fel a videócsatornára!
Szanyi Tibor a Kossuth rádióban
Szabóné Kállai Szilvia és Galba-Deák Ádám a HETI TV-ben
Szanyi Tibor a HÍR TV-BEN

Rólunk írták: 

Tóth Ádám független jelöltet a Szolidaritás Mozgalom mellett az ISZOMM is támogatja mind az előválasztáson, mind az októberi időközin.  Emellett kifejtette, azért szeretne indulni az időközi választáson, mert a szociális válság felszámolása számára elsőrendű cél a kormánypárt kétharmados többségének megszüntetése mellett. 

Őt jelöli Szanyi Tibor az elhunyt képviselő lánya ellen (Blikk)Koncz Ferenc fideszes képviselő halála miatt időközi választást tartanak a tiszaújvárosi választókerületben, ahol Szanyi Tibor politikai közössége is megméretteti magát.
 
Székely Sándor : Baloldali alternatíva a magyar választópolgároknak (Mandiner)Az Iszomm legfőbb célja és küldetése, hogy felszámolja a Magyarországot sújtó szociális, morális és környezeti válságot. [...] Bővebben!
 
Dömötör Csaba olyan hűvöset replikázik az új coubhíradóban, hogy idén nyárra lecsaphatjuk ... (Azonnali)Rövid vakáció után újra itt a legobjektívebb híradó, Semjén a magyar néplélek mélyére ás és Szanyi is bepróbálkozik egy jó poénnal! De sikerült?

Mik a tervei a 2022-es választásra? – Szanyi Tibor kormányfőjelölt válaszol (Blikk)Szanyi Tibor az Iszomm miniszterelnök-jelöltje válaszolt a kérdéseinkre.

Szanyi Tibor: Orbán Úr, minek folyton hazudozni ? (VárosiK)“Nagy fenét, mi nem kapunk pénzt az Európai Uniótól!” – mondta a minap Orbán Viktor. Meghökkentő kijelentés, főleg annak fényében, hogy hosszú évek óta, minden egyes esztendőben 5-6-7 milliárd euró érkezik egy olyan számláról, aminek a tula...
 
Olyan oldalát mutatta meg Szanyi Tibor, amit nem sokan ismerhettek eddig - fotó (Blikk)Halbturn — Egészen új oldalát mutatta meg a nagyvilágnak Szanyi Tibor (64), aki ezúttal nem hentesként, hanem festőként debütált.
 
Szanyi Tibor : Az MSZP már csak egy zsugorodó amőba (Mandiner)Nem véletlen, hogy az MSZP mára elveszítette tagságának kilencven százalékát. Ennél is nagyobb baj, hogy a szavazóit is elveszítette. Interjú. [...] Bővebben!

Szanyi Tibor: ezután, hogy kérjük ki “a” Magda véleményét? —  Szubjektív búcsú Kósáné Ková... (VárosiK)Nem voltam bennfentes munkatársa, Kósáné Kovács Magdának, kapcsolatunk személyes igénnyel volt politikai. Mindig érdemes volt meghallgatni. Rendkívüli árnyaltsággal gondolkodott. Nem kevés politikai vitán vettem részt, amikor a patthelyzete...

Szanyi Tibor: A kapitalizmus áldozata lett az Index szerkesztősége (Hír TV)A Hír TV Magyarország élőben című műsorának Szanyi Tibor volt a vendége.

Az elmúlt hét fontosabb írásai a Munkások Újságában:

A Blikk információi szerint a Székely Sándor független parlamenti képviselő vezette Magyar Szolidaritás Mozgalom színeiben egy 30 éves szerencsi kisvállalkozó, Tóth Ádám indul. A fiatalembert Szanyi Tibor pártja, az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom (ISZOMM) is támogatja, ugyanis a két szervezet között szoros az együttműködés. A Munkások Újságának Huszti Andrea, az …

Elfogyott levegő, elfogyott emlékek!

Rendvédelemben dolgozó tűzoltókat nagy megbecsülés övezi, hiszen azt láthatjuk, hogy mentik az életeket, mentik az értékeinket egy-egy tűzoltás vagy karasztófa során, akár életüket feláldozva.Ezért is fontos a szolidaritásunkat minden nap kifejeznünk feléjük, hiszen elsőként állnak a frontvonalban, ha baj van.Emlékezzünk a szolgálatteljesítés közben hősi halált halt tűzoltókra.Ne essen a feledés …

Több, mint száz milliós osztalékot vett ki cégeiből munka nélkül Orbán apja

A 139 millió forintos adózott eredményből minden fillért, 139 millió forintot vett ki a cégből Orbán Viktor kormányfő apja. Ez 2018-ban több volt: akkor a 304 millió forintos nyereséget megfejeltek 96 millió forinttal az eredménytartalékból, így jött össze a 400 millió forintos osztalék Orbán apjának. A miniszterelnök apja a Nehéz …

Nem enyhül az opioidkrízis Amerikában

Az Egyesült Államokban régóta okoznak súlyos problémát a kábítószerek. Bár 2018-ban némiképp csökkent a túladagolások száma, 2019-ben ismét emelkedés volt tapasztalható ezen a téren. Az amerikai járványügyi hivatal (CDC) friss jelentése alapján tavaly rekordszámú túladagolást dokumentáltak. Félő, hogy a koronavírus-járvány, illetve az ahhoz köthető problémák (például a bezártság és munkanélküliség) …

Legyőzhető a Fidesz az időközi választáson, elfogyhat a kétharmad!

Október 11-én előrehozott országgyűlési képviselő választás lesz BAZ megye 6. ogy. választókerületében. A motorosbalestben meghalt fideszes Koncz Ferenc helyére kell új képviselőt választani. A kormánypropaganda próbálja úgy beállítani, hogy ez egy lejátszott meccs, az igazság azonban nagyon más. 2018-ban az ellenzéki jelöltekre adott voksok száma összességében alig 400 szavazattal maradt …

“Pénzt az embereknek!” – markáns szociális program nélkül nem győzhető le Orbán

Tíz éve van kormányon Orbán Viktor, akinek a választási esélyei annak ellenére sem romlanak, hogy lényegében nincs olyan társadalmi csoport, amely ne élne rosszabbul, mint egy évtizeddel ezelőtt. A legrosszabb helyzetben természetesen a gyermekeket nevelő családok vannak. A fizetések számszerűen nőttek ugyan, de ez a növekedés össze nem hasonlítható az …

Szélsőjobb propagandára használják a magyar Leopárdokat! – botrány Németországban

Magyarország növekvő fegyverkezéséről és a Németországtól vásárolt 50 Leopárd harckocsihoz kapcsolódó szélsőjobboldali propagandáról ír a Spiegel.de hírportál. A lap részletesen ismerteti, hogy Magyarország az egyik legnagyobb felvásárlója lett a német hadiipar termékeinek, megjegyzik, hogy ez a tény az Európai Unió legerősebb országában arra ösztönzi a döntéshozókat, hogy elnézzék Orbán Viktornak …

Bért nem emelnének, viszont a munkáltatóval fizettetné ki a kormány a rezsi 10 százalékát

Meredek ötletet lengetett be a kormány. Mivel a béreket továbbra sem akarja emelni, úgy próbálnak kompenzálni, hogy a dolgozók rezsijének 10 százalékával emelnék meg a fizetéseket. Egyelőre a távmunkásoknak, de a vírus után jelentős réteg fog otthonról dolgozni. A kormány a munkaerőpiacon is készül a járvány második hullámára, ősszel kerülhet …

Indulhat a NER leváltása – A Szolidaritás jelöltet indít a borsodi előválasztáson

Október 11-én időközi választáson dől el majd, ismét meglesz-e Orbánéknak a kétharmad Koncz Ferenc sajnálatos halála után, vagy az ellenzék fordít. Az ellenzék előválasztáson szeretné kiválasztani azt az egy jelöltet, aki a Fidesz ellen indul majd az országgyűlési választáson. Elsőként a Magyar Szolidaritás Mozgalom jelentette be, hogy jelöltet indít az …

Osztalékbiznisz: 51 millióhoz jutott munka nélkül a Fidesz frakcióvezetőjének családi vállalkozása

Rekordösszegű pénzt vett ki Kocsis Máté és családja az általuk vezetett cégből tavaly – derül ki a Hobby Key Kft. 2019. évi beszámolójából, vette észre az Mfor. A fémáru, szerelvény, fűtési berendezés nagykereskedelmével fő tevékenységként foglalkozó cég az előzőnél 6 millióval több árbevételt könyvelhetett el tavaly, 136,6 millió forintot. És …

Bért emel a Posta. Kiderült a kormány hazudozása, mégsem Brüsszel miatt alacsony a postások bére

Átlagosan 8 százalékos alapbérfejlesztést kapnak a dolgozók a Magyar Postánál, emellett megmarad az éves teljesítmény elismerése is. Erről állapodtak meg a munkáltató és a szakszervezetek képviselői, írja az MTI. A kormány sokáig azzal terelt, hogy az uniós előírások miatt nem lehet a postások bérét emelni, most úgy mosdatják magukat, hogy az …

Székely Tamás: A kormány által propagált számok hiteltelenek

Az elmúlt hetekben 25 ezerrel csökkent a munkanélküliek száma, állítja a kormánypropaganda. Ám ennek a statisztikának sokan nem hisznek. A kormány által propagált számok hiteltelenek – állítja Székely Tamás, a Vegyipari Dolgozók Szakszervezetének elnöke a Klubrádió műsorában. A támogatási program egész egyszerűen szakszerűtlen. Ő 400 és 500 ezer közé teszi …

12,2 százalékkal csökkent az ipari termelés

2020 júniusában az ipari termelés volumene 7,8%-kal elmaradt az egy évvel korábbitól. A munkanaphatástól megtisztított adatok alapján a termelés 12,2%-kal csökkent – közölte a KSH. A koronavírus-járvány miatt megváltozott gazdasági folyamatok hatása még ebben az időszakban is érezhető volt. A feldolgozóipari alágak többségében csökkent a termelés volumene. Jelentős visszaesés volt …

Vidnyánszky és a Vezér láthatatlan légiói…

Lukács Ákos jegyzete Hát igen… bezárult a kör: idehozták ezt a kárpátaljai önjelölt tahót, no véletlenül se szakmai, hanem népnemzeti alapon, aki működése során sorra játsszatta üresre legmárkásabb színházaink nézőtereit, most pedig automatizálja ugyanezt a trendet! Megkapta a színészképzést is tomboló rombolásai mellé, hogy már rendeznie se kelljen a színházi …

Támadják Szanyit, csak azt nem értem, hogy miért ilyen hülyén csinálják?

“Ráadásul a kapitány azon kijelentése, mely szerint Magyarországon szociális, morális és környezeti válság van, pusztán üres szólam egy olyan országban, amelyik éppen erősödik, ahol a családok támogatása világszínvonalú, amelyik a gyurcsányi züllés után megtisztul, megerősödik erkölcsileg, és kormányzati programok szintjén vigyáz a környezetére.” Ezekkel a mondatokkal esett neki Orbán Viktor …

Bárki lehet mától közmunkás – 5 milliárdot ad a programra a kormány

Aki igényli, mindenki kap munkalehetőséget a közfoglalkoztatás keretében, eről szóló határozatot hozott a közfoglalkoztatásról a kormány, vette észre a Debreciner a Magyar Közlönyben. A kormány „megerősítve szándékát, miszerint a Gazdaságvédelmi Akcióterv keretében annyi munkahelyet hoz létre, amennyi a koronavírus világjárvány következtében megszűnik, rögzíti, hogy mindenki számára, aki ezt igényli, a …

 

Kövesd közösségi felületeinken is friss híreinket!

Twitter
Facebook
Website
Tumblr
YouTube
Instagram

Köszönjük, hogy elolvastad :)

 

A következő levelünket augusztus 12-én küldjük.

VELED VAGYUNK!

Copyright © 2020 Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom, All rights reserved.


Megváltoztatnád az e-mail címed, vagy beálítanád a neved?
Itt kezelheted a beállíthatásaid vagy  le is iratkozhatsz a hírlevélről.

Email Marketing Powered by Mailchimp