Copy
View this email in your browser
Ik denk dat als je aan mijn kinderen vraagt wat papa héél lekker vindt, dat ze in koor roepen: 'KIP!' En het is waar... Het maakt me niet uit of ik nu vier dagen achter elkaar een bord met kip eet – en dat is heel wat voor een chef die juist op dol is op variatie. Maar misschien is dat hem nu juist: met kip kun je variëren tot tonnetje rond bent. Wat denk je bijvoorbeeld van een heerlijke kipbastilla? Kippensoep, briwats met kip, een rijkgevulde kiptajine... Ik geef je in deze nieuwsbrief vier recepten, die stuk voor stuk – dat begrijp je – op mijn favorietenlijstje staan. 

En er zit meer kip-lekkers in de koker! Op 6 april verschijnt namelijk mijn gloednieuwe boek Chef Toub: Snel Arabisch. Zoals de titel al verklapt: een kookboek bomvol snelle Arabische recepten voor iedere dag van de week. Niet urenlang koken, maar binnen 30 minuten staat de snelle versie van Midden-Oosterse favorieten op tafel. Van viskebab tot kip-harissaburger, van tajines tot salades en soepen, én natuurlijk ook heel veel zoets toe. Ik heb geprobeerd zoveel mogelijk lekkers met jullie te delen, zodat je – ook op de drukste dagen van de week – kunt genieten van alles wat de Arabische keuken te bieden heeft. Wie nu al een boek reserveert, wil ik graag blij maken met éxtra leuks! Scroll snel naar beneden, daar vertel ik je er meer over. 

 
_

De combinatie van hartig, fris, zoet, smeuïg en krokant maakt van dit gerecht een smaakbom. Voor de ongetrainde tong lijkt dit een beetje spannend, maar geloof me: het is magisch lekker! Heel vaak denken mensen dat het een onmogelijk combi is, maar net zo vaak krijg ik van diezelfde mensen – na het proeven – dikke complimenten.
 
Ga naar het recept
_
 
Tajine + kip = absoluut een favoriet! Ik gebruik voor deze tajine kippenbouten met vel, maar je kunt ook andere delen of zelfs een halve kip gebruiken. Zolang er maar iets van bot aan zit, dat zorgt namelijk voor extra smaak. Kun je geen zoete aardappels vinden? Gebruik dan gewone aardappels of pompoen – ook hartstikke lekker. 
 
Ga naar het recept
_
 
Op 6 april verschijnt mijn spiksplinternieuwe boek Chef Toub - Snel Arabisch. Ik kan écht niet wachten om het aan jullie te laten zien. Wil jij als eerste een exemplaar op de mat horen vallen? Bestel dan nu alvast, dan signeer ik hem voor je en maak je kans op een te gekke prijs! Meer daarover vertel ik je hier.
 
_

Dromen jullie er ook zo van om je koffer te pakken en op reis te gaan? Ik weet het #nogevengeduld... Op mijn bucket-travel-list? Ik zou dolgraag een keer naar Libanon willen, waar een aantal van de – als je het mij vraagt – lekkerste gerechten vandaan komen, zoals deze kip-saffraanbouillon
 
Ga naar het recept
_
 
Deze briwats zijn zoals mijn lieve mama ze voor mijn overgrootmoeder maakte. Een familierecept uit het boekje van de familie Toub dat ik graag met jullie deel, want het is simpelweg té lekker om niet te delen. Ben je niet zo'n kipfanaat? Je kunt de vulling naar eigen smaak en inzicht aanpassen. Alles mag, en écht niets moet!
 
Ga naar het recept
KOOK EN EET MET
HEEL VEEL LIEFDE EN PLEZIER 
Twitter
Facebook
Link
LinkedIn
Website
Our mailing address is:
info@mounirtoub.nl

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Chef Toub · ChefToublaan 1 · Helmond, Noord Brabant 1978 MT · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp