Copy
View this email in your browser
Heb je een lekker begin van het nieuwe jaar gehad? Ik hoop het! Hier was het weer een heerlijke mengelmoes van allerlei leuks: ik werkte aan mijn nieuwe boek, er kwam een onverwachte én leuke werkuitdaging op mijn pad, buiten sporten was er ook bij en thuis was ik soms 'meester Toub' voor de kids. Tussen alle drukte door was ik natuurlijk ook vaak in de keuken te vinden, waar ik – net als ieder jaar – een voorraad maakte voor basics die ik vaak gebruik. Dan kun je denken aan kruidenolie, een potje dukkah, ingelegde citroenen, exotische komkommers... Zes van mijn favorieten deel ik hieronder met je, want zo'n basisvoorraadje waar je altijd naar kunt grijpen, gun ik echt iedereen!

 
_
 
Ik heb eigenlijk altijd wel een potje zelfgemaakte dukkah in huis. Ik strooi dan ook regelmatig wat van deze geurige noten-specerijenmix over een salade, stamppot, stukje vlees of vis – precies de touch die een gerecht soms vraagt. Dukkah kun je kant-en-klaar kopen, maar zelf maken kost je nog geen 10 minuten. Ik zou zeggen: doen!
 
Ga naar het recept
_
 
Wist je dat in de Marokkaanse keuken ingelegde citroenen een van de meest gebruikte condimenten zijn? In dit recept geef ik je de basis voor ingelegde citroen én sinaasappel. Als een recept vraagt om citroenrasp, dan zou je voor de variatie ook de schil van ingelegde citrusvruchten kunnen nemen. Het resultaat? Verbluffend lekker!
 
Ga naar het recept
_
 
Was je iets te enthousiast met paprika's inslaan? Als je ze poft en bewaart in een pot met veel olie, dan houd je ze langer goed. Ik maak deze gepofte paprika's regelmatig en serveer ze als side dish óf ik geef een pot cadeau – gegarandeerd een succesnummer! Want iets wat met liefde en plezier gemaakt is, is het leukste dat je kunt krijgen, toch?!
 
Ga naar het recept
_

Een recept zonder specerijen? Bestaat niet! Oké, voor mij dan... Deze zelfgemaakte oliën heb ik op smaak gebracht met een aantal van mijn favoriete kruiden en specerijen. Denk aan steranijs, koriander, munt, kaneel, saffraan... Ik gebruik deze kruidenoliën vaak als simpele dressing over een salade, maar je kunt er eigenlijk alle kanten mee op.
 
Ga naar het recept
_
 
Op de markt loop ik vaak langs de kraam met heerlijke dips, olijven en platbrood. Soms neem ik voor het gemak wat mee, maar eigenlijk is dat overbodig. Neem gemarineerde olijven: zelf maken kost echt minder tijd. Bovendien kun je je favoriete smaken toevoegen. Ik duik straks nog de keuken in om weer een voorraadje te maken! 
 
Ga naar het recept
_

Deze komkommersalade is heerlijk zoet en zelfs een tikkeltje exotisch. Ik gebruik hiervoor snackkomkommers, die zijn steviger dan hun 'gewone' broers. Maar het is geen must om deze te gebruiken. Kun je ze niet vinden of heb je nog komkommers liggen en wil je die opmaken? Met die grote groene kanjers maak je er ook een smakelijk feestje van! 
 
Ga naar het recept
KOOK EN EET MET
HEEL VEEL LIEFDE EN PLEZIER 
Twitter
Facebook
Link
LinkedIn
Website
Our mailing address is:
info@mounirtoub.nl

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Chef Toub · ChefToublaan 1 · Helmond, Noord Brabant 1978 MT · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp