Copy
Bekijk dit bericht in je browser


Nieuwsbrief nr. 1 - juni 2022


Beste abonnees van de MEERGroen Nieuwsbrief

Inhoud van deze  nieuwsbrief:
1. De ontwikkelingen van het afgelopen jaar 
2. Help ons om te stemmen tm 14 juni voor een prijs van €70.000 zodat we in 5 gemeenten nieuwe biodiversiteitsprojecten kunnen opzetten
3. We moeten (op termijn) weg van Park 2020
 
Facebook
Twitter
Instagram
Website
YouTube
1. De ontwikkelingen van het afgelopen jaar 

Dit is de eerste nieuwsbrief van Stichting MEERGroen sinds april 2021. Dat hij niet vaker verschenen is komt niet omdat er niets gebeurt is, maar integendeel, er is zo veel gebeurt dat we er gewoon niet aan toekwamen en het blijft vrijwilligers werk, waardoor er soms iemand uitvalt.
Voor een overzicht van de meest turbulent ontwikkelingen, zie ons jaarverslag 2021, via deze link:
https://stichtingmeergroen.nl/wp-content/uploads/2022/02/JaarverslagMG2021.pdf

Het jaarverslag is extra uitgebreid ter gelegenheid van ons 10 jarig bestaan. Voor geïnteresseerden: elk weekend wordt er een blog geplaats op de site onder het menu: nieuws, met de ontwikkelingen in de afgelopen week (inmiddels 391 van de afgelopen 7 jaar) Daarnaast elke maand een filmverslag op de site en op ons youtube kanaal: St. Meergroen. Er zijn inmiddels 185 Vlogs en andere docu´s.
 

2. Help ons  om €70.000 voor nieuwe projecten te verkrijgen
We doen het niet vaak, maar hierbij vraag ik jullie steun voor het kunnen uitvoeren van 5 biodiversiteitsprojecten in respectievelijk Hoofddorp (IJtocht), Heemstede  ( Sorghbosch) , Sassenheim ( Horsten), Vogelenzang (Leyduin) en Weesp(ersluispolder). Het gaat 5x om ecologisch beheer, bloemenweide uitbreiding en wilde bijen ‘marketing’.  
Met € 54.000 eigen inbreng kunnen we € 70.000 voor maatschappelijke projecten krijgen, INDIEN  WE BIJ DE TOP 15 MET DE MEESTE STEMMEN KOMEN VOOR 14 JUNI.
VOOR - VOORbeeld-verkiezing 2022 
Daarvoor  vraag  ik jullie hulp in om te stemmen t/m 14 juni 24 uur  uur en om dit verzoek zoveel mogelijk door te zetten. 
Je kunt alleen stemmen met  een Facebook en een LinkedIn account. Per account kun je 10 punten toekennen, dus per persoon 20 punten.

Die zijn hard nodig want we staan ergens rond plek 20 van de 70 projecten. Alleen de hoogste 15 krijgen een kans op financiering. 

Het stemmen gaat als volgt: op dek homepage van stichtingmeergoen.nl staat de link: Stemmen voor MEERGroen met een button stem je op ons project.
Als je daar op klikt komt onze projectbeschrijving op de https://voor.nl/voorbeeld-projecten/2022 naar boven.

In onze aanvraag kun je in detail lezen om welke 5 projecten het gaat.
Als je de pop-up beschrijving weg klikt zit je op de stempagina. Je kunt zowel via LinkedIn en via facebook 10 punten aan onze projecten uit delen.

Als je inlogt (LinkedIn/Facebook) kun je met een zoek functie ´meer´ intypen waarbij ons project  verschijnt ´Ruimte VOOR biodiversiteit + wilde bijen´ . Met daarbij een + teken.
Die  kun je 10 x indrukken en daarna je keus bevestigen. Herhaal dit daarna nogmaals via je andere social media (Facebook/LinkedIn)

Bij voorbaat dank voor je hulp en ook voor het delen met jouw contacten.
3. We moeten (op termijn) weg van Park 2020
We zijn nog niet weg van Park 2020 ondanks alle geruchten, maar het gaat tussen nu en 6 maanden en 3 jaar wel gebeuren, dus we zoeken alternatieve locaties voor de groentetuin zomers  en de bomenhub in de winter.

Kun je ons aan een nieuwe locatie helpen?
 
Naar de website
Interesse om een keer mee te werken?
Heb je ook zin om een (half) dagje in het groen te werken? We werken op verschillende locaties in Hoofddorp, Heemstede en Kudelstaart. Werkzaamheden zijn o.a. schoffelen, onkruid steken, maaien en oogsten. Onderwijl leer je van alles over planten, dieren, ecologisch beheer, en werk je ook nog eens mee aan het herstellen van biodiversiteit!

Locaties
De locaties waar we werken zijn met name:
- Houtwijkerveld, Hoofddorp
- Stenenveld Bornholm, Hoofddorp
- Jansoniusterrein Oude Buurtje, Hoofddorp
- IJtochtzone Floriande, Hoofddorp
- Voedseltuin Park2020, Beukenhorst, Hoofddorp
- Moestuin Restaurant Den Burgh, Hoofddorp
- Groenendaal, Heemstede

- Vrijheidsdreef, Heemstede
- Speelbos Meermond, Heemstede
- Fort Hoofddorp
- Fort Kudelstaart
- Kloosterlandgoed Mar
ië
nheuvel

Voor jezelf of een ander!
Als je geïnteresseerd bent of meer informatie wilt, neem dan contact op met Franke van der Laan via info@stichtingmeergroen.nl.

Nb. Ook mensen met een burnout of andere (overspannings)klachten zijn welkom. Werken in het groen werkt ontspannend en geeft voldoening.
Meer nieuws

Blog
Naast deze kwartaalnieuwsbrief is er de wekelijkse blog op de website van Stichting MEERGroen.

Column Hoofddorpse Courant
Om de 14 dagen vindt u op de website ook de 'ontdek de flora en fauna'-column (die op papier in de Hoofddorpse Courant verschijnt). 


Youtube video's
Op Youtube zijn inmiddels vele vlogs te vinden over het werk dat Stichting MEERGroen doet. Bekijk hier de lijst met video's.
Contact
Franke van der Laan
info@stichtingmeergroen.nl
06-48 226 490
Waar staat M.E.E.R.Groen eigenlijk voor?

Wij creëren Maatschappelijke,  Ecologische,  Educatieve,  Economische en Recreatieve meerwaarde door de handen uit de mouwen te steken. Dat is ons 1+1=5 model. 

Maatschappelijk
Naast het activeren van bewoners(groepen) en vrijwilligers die samen een stukje natuur/openbaar groen beheren, hebben we ook een speciale doelgroep. De M van maatschappelijk staat namelijk voor het betrekken van mensen met een (grote of kleine) afstand tot de arbeidsmarkt, zoals dat heet. We bieden voor mensen die - om welke reden dan ook - thuis zijn komen te zitten, een stap om weer in beweging te komen. Letterlijk en figuurlijk.

Ecologisch 
We gaan voor maximale biodiversiteit door ecologisch beheer. Zoals iedereen weet gaat het niet goed met de biodiversiteit. MEERGroen zorgt - samen met betrokken bewoners - voor natuurlijke biotopen waar de natuur zich weer kan herstellen en allerlei soorten planten en dieren zich weer thuis voelen.

Educatief
We brengen vrijwilligers/bewoners 'on the job' de beginselen van ecologisch beheer bij. Daarnaast doen we onder andere (maatschappelijke) stages en ook praktische en creatieve vorming van (basis)schoolleerlingen.

Economisch
We werken efficiënt en economisch door onze out-of–the-box creativiteit en een grote intrinsieke motivatie en inzet van onze vrijwilligers. Samen maken we er iets moois van. Niet kosten zijn bij ons leidend, maar de stip op de horizon.

Recreatief
De R van recreatie staat voor het feit dat we het niet alleen voor de ‘plantjes en de beestjes’ doen, maar net zo goed voor alle inwoners. Wie wil er nu niet in een mooie (groene) omgeving wonen? We maken - waar dat kan - ook ruimte voor fruitbomen en -struiken zodat inwoners letterlijk de vruchten kunnen plukken van hun gezamenlijke inspanning.
Wil je iets veranderen aan de mailinstellingen?
Je kunt je voorkeuren hier beheren of je afmelden van de lijst. 

Email Marketing Powered by Mailchimp