Copy

Nieuwsflits Duurzame Stek - 20 februari 2019

Onze dorpsgenoten van het initiatief ‘Weverstraat en omstreken duurzaam’ organiseren woensdagavond 27 februari een bijeenkomst in het filmhuis aan de Weverstraat. De eerste helft presenteert wijkbewoner Teus van Eck een 10-stappenplan om je woning te verduurzamen. De tweede helft komen de acties vanuit de gemeente aan bod en uitwisseling tussen de verschillende subgroepen en ook ons initiatief. Meer info staat op de website van het initiatief: www.weverstraateoduurzaam.nl.

Oproep: buurtreporter gezocht

Onze wijk kent al veel mooie voorbeelden van verduurzaming: zonnepanelen of sedum op het dak, isolatie, of bijvoorbeeld een wadi voor regenwaterafvoer in de voortuin. Wat zou het mooi zijn als we van elkaars voorbeelden kunnen leren. Daarom zijn wij op zoek naar reporters die de ervaringen, tips en lessen van buurtbewoners kunnen vangen in tekst en/of video. De teksten en filmpjes willen we dan op onze website en Facebook plaatsen. Wil je hier aan bijdragen? Neem dan contact op via info@duurzamestek.nl. Mocht je nog niet vertrouwd zijn met de nieuwste media, dan kunnen we hierbij ondersteunen.
 
Reminder: morgenavond (donderdag 21 februari) is de kickoff van het lokale klimaatakkoord. Dat is het duurzaamheidsplan dat de gemeente Renkum samen met inwoners en andere belanghebbenden wil maken. Let op: de locatie is gewijzigd naar de Concertzaal, Rozensteeg 3 in Oosterbeek. Met de aanwezigen wil de gemeente de onderwerpen van de klimaattafels vaststellen. Je kunt aanschuiven bij een tafel naar keuze. Meer weten of inschrijven? Kijk dan op renkumverduurzaamtsamen.nl.
Duurzame Stek is een initiatief van bewoners van de wijk Stenen Kruis. Werkgroepen zijn aan de slag gegaan met plannen voor duurzaam wonen, een nog groenere buurt en elektrische deelauto's. Wil je informatie over dit initiatief en/of je bij ons aansluiten? Stuur dan een mail naar info@duurzamestek.nl.
Ons mailadres is:
info@duurzamestek.nl

Wil je je gegevens wijzigen of je uitschrijven voor deze nieuwsbrief?
Je kunt hier je gegevens wijzigen of je uitschrijven van deze mailinglijst.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Duurzame Wijk Stenen Kruis · Wijnand van Arnhemweg 6 · Oosterbeek, Ge 6862 XM · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp