Copy

Joensuun ja Pohjois-Karjalan koulutusosaamisen kuulumisia

Koulutusliiketoiminnan rahoitusworkshop 25.1.2019

EduPark lentoon -hanke järjestää tammikuun lopussa rahoitukseen liittyvän seminaari-/workshoptapahtuman josta mainitsimmekin edellisessä uutiskirjeessämme. Pääpuhujana tilaisuudessa ovat Finnpartnershipin edustajat sekä ELY-keskuksen henkilöstö. Mukaan sopii vielä, eli ilmoittaudu nopeasti EduParkin uutisen ohjeiden mukaan!

Koulutusmatkailun aamukahvit 11.2.2019

Kutsumme kaikki koulutusekosysteemin toimijat (operaattorit, matkanjärjestäjät, elämys- ja majoituspalvelut, oppilaitokset, koulutukseen ja sen tukitoimintoihin tai mahdollistamiseen liittyvät yritykset sekä muut toimijat) verkostoa kokoaville aamukahveille 11.2.2019 klo 8.15-9.00. Aamukahvit nautiskellaan tällä kerralla Karelia-ammattikorkeakoulun tiloissa osoitteessa: Karjalankatu 3, Wärtsilä-kampus ja tilana LITE 138 Dynamo Lounge.

Tarkempi ohjeistus aamukahveille valmisteltavista hissipuheista EduParkin uutisessa.

Aamukahvin määrän varmistamiseksi ilmoittautumiset 7.2.2019 klo 14 mennessä sähköpostilla osoitteeseen ville.nivalainen@joensuu.fi.

Koulutusmatkailun kumppaniksi Wild Nordic

Wild Nordic Finland / Villi Pohjola Oy on suomalainen matkanjärjestäjäyritys, joka palvelee yksittäisiä matkailijoita ja ryhmiä. Heidän edu-segmentin asiakkaat ovat kiinnostuneita koulutuksesta ja luontoympäristön mahdollisuuksista. Asiakkaat ovat mm. aasialaisia, brittiläisiä ja keskieurooppalaisia matkanjärjestäjiä, jotka myyvät koulutusmatkaohjelmia omissa maissaan kouluille, vanhempainyhdistyksille ja järjestöille. Wild Nordicin asiakkaita ovat myös ulkomaiset akateemiset yhdistykset, yliopistot ja oppilaitokset.
 
Suomessa Wild Nordicin yrityskumppanina voivat olla vastaavat suomalaiset tahot, jotka tarvitsevat koulutusalan liiketoimintaansa oheisohjelmia ja maajärjestelyjä ulkomaisille asiakkailleen. Lapista toimintansa aloittanut Wild Nordic laajentaa toimintaansa koko Järvi-Suomeen painopisteenä koulutusmatkailu ja etsii siihen sopivia tuotteita yrityksiltä, kouluilta ja oppilaitoksilta sekä mm. homestay-perheitä, joille yritys maksaa oppilas- ja perhemajoituksesta.
 

EduPark ministeri Virolaisen Team Finland matkalla helmikuussa

EduPark tarjoaa yrityksille ja oppilaitoksille mahdollisuuden tuotemarkkinointiin Meksikossa. Business Joensuun kehityspäällikkö Auli Leskinen matkustaa 10.-16.2.2019 Meksikoon ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Anne-Mari Virolaisen johtamalle Team Finland -vientimatkalle markkinoimaan EduParkin oppilaitosten ja yritysten tuotteita. Maan uusi hallitus astui virkaansa 1. joulukuuta ja Presidentti Andrés Manuel López Obrador on ilmaissut kiinnostuksensa kauppasuhteiden kasvattamiseen Suomen kanssa.
Matka painottuu kiertotalouden, digitalisoinnin, kyberturvallisuuden ja koulutuksen teemoihin. Maa on äskettäin käynyt läpi suuren energiauudistuksen, ja täten energia- ja sähköalat kuuluvat uuden hallituksen painopistealueisiin. Ohjelmaan kuuluu matchmaking-myyntitilaisuus, jossa EduParkin tuotteiden markkinoinnin tukena ovat Suomen Meksikon suurlähetystön ja ulkomaankauppa- ja kehitysministeriön arvovaltapalvelut ja tuki.
Jos olet kiinnostunut, ole yhteydessä pikimmiten.
Auli Leskinen auli.leskinen@businessjoensuu.fi 050 430 8850
Matkan esittely

Yliopiston englanninkielisten maisteriohjelmien haku auki kuun loppuun saakka

Itä-Suomen yliopiston englanninkielisten maisteriohjelmien haku on avoinna 31.1.2019 saakka. Tällä hakukierroksella voi hakea yli 20 englanninkieliseen maisteriohjelmaan eri aloilla. EU- ja ETA-alueen ulkopuoliset opiskelijat ovat velvollisia maksamaan lukuvuosimaksua. Itä-Suomen yliopistossa lukuvuosimaksun suuruus vaihtelee 8 000 ja 15 000 euron välillä ohjelmasta riippuen, ja maksuvelvollisille opiskelijoille on erillinen apurahajärjestelmä. EU:n alueelta saapuville opiskelijoille – suomalaiset, englanninkielisistä maisteriopinnoista kiinnostuneet opiskelijat mukaan lukien –  yliopiston englanninkieliset maisteriohjelmat ovat edelleen maksuttomia. Lue koko juttu UEFin sivuilta.

Suomen uusin harjoittelukoulu avasi ovensa Joensuussa

"Uusi harjoittelukoulu edustaa alansa kärkeä maailmassa ja vastaa laajasti opettajankoulutuksen tulevaisuuden haasteisiin."
Rantakylän normaalikoulu avasi ovensa Joensuun Rantakylässä 7.1.2019 ja on osa Itä-Suomen yliopiston harjoittelukoulua. Koulun suunnittelussa on ennakoitu opetusalan uusimpia oivalluksia oppimisen ja opettajankoulutuksen tarpeita silmällä pitäen. Esimerkiksi tuottajakeskeisessä pedagogiikassa lapset ja nuoret nähdään aktiivisina oppijoina ja tiedon tuottajina, ei vain perinteisten oppimateriaalien kuluttajina. Lue koko artikkeli UEF:in sivuilta.

Karelia-ammattikorkeakoululle myönnetty yli 3 M€ työelämän täsmäkoulutuksiin

OKM on myöntänyt Karelia-ammattikorkeakoululle yli 3 M€ eritysavustusta, jolla vastataan osaajapulaan teknologia- sekä sosiaali- ja terveysaloilla. Koodarikoulutuksen (1,5 M€) lisäksi Karelialle on myönnetty 1,5 M€ väljästi asuttujen alueiden tarpeisiin suunnattuun sairaanhoitajakoulutukseen. Nopeavaikutteinen koulutushanke toteutetaan tiiviissä yhteistyössä alueen työelämän ja ely-keskusten sekä työvoimahallinnon kanssa. Koulutus alkaa vuonna 2019 ja toteutetaan verkostomaisesti yhdessä Kajaanin ja Lapin ammattikorkeakoulujen kanssa. Lue koko artikkeli Karelia-ammattikorkeakoulun uutisesta.

Espanjan EdTech -markkinoilla mahdollisuuksia suomalaisille yrityksille

Espanjan opetusteknologiamarkkinat kasvavat ja maa toimii monille alan toimijoille myös ponnahduslautana Latinalaiseen Amerikkaan. Tiedot perustuvat Business Finlandin uuteen kartoitukseen maan EdTech-markkinoista. Espanja haluaa muuttaa oppimisympäristöjä ja ottaa uudet opetusteknologiat käyttöön kaikissa kouluissa. Katalonialla, Baskimaalla ja Navarralla on parhaimmat valmiudet opetusteknologiakapasiteettinsa uudistamiseen.
Tällä hetkellä suurin osa vanhasta opetusteknologiasta ei ole vuonna 2018 voimaan tulleen yksityisyyden- ja tietosuojalain mukaista, joka johtaa teknologia uudistamiseen. Toinen lakiuudistus velvoittaa yritykset henkilöstökoulutukseen.
Espanjan EdTech-markkinoilla on kolme pääsegmenttiä:
1. EdTech kouluissa: Opetusteknologian uudistaminen alkanut hitaasti viime vuosina.
2. EdTech korkeakouluissa: Useat yliopistot suosivat verkkokoulutuksia ja ottavat käyttöön uusia opetusalustoja, niitä tukevia ratkaisuja sekä tarvitsevat henkilöstökoulutusta.
3 EdTech yrityssektorilla: Nopeimmin kasvava segmentti. 28% kasvu vuodessa, erityisesti yritys- ja sisäisten verkkokurssien, virtuaalisten simulaatioiden segmentissä.
Espanjan kouluissa on käytössä kansallista teknologiaa, mutta hankintoja on tehty Yhdysvalloista ja Euroopasta, myös Suomesta. Business Finland arvioi maan tarjoavan suurta potentiaalia suomalaisille yrityksille. Kysyntää on erityisesti seuraavilla opetusaloilla:
  • Kielen oppiminen virtuaalisissa ympäristöissä
  • Henkilökohtainen oppimisympäristö uusille taidoille, hankkeiden sertifioinnille jne
  • Koulujen ja yliopistojen ammattitaitoisen henkilöstön koulutusohjelmat 
Haluatko liittyä Joensuun ja Pohjois-Karjalan koulutusosaamisen kuulumisia -uutiskirjeen postituslistalle? Klikkaa tästä.
www.edupark.fi
Haluatko muuttaa sähköpostin vastaanottamista jollakin tavalla?
Voit muokata asetuksia or poistua listalta.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
EduPark · Siltakatu 18 · Joensuu 80100 · Finland

Email Marketing Powered by Mailchimp