Copy

Joensuun ja Pohjois-Karjalan koulutusosaamisen kuulumisia

New Yorkiin oppeja Itä-Suomen yliopistosta

New Yorkin koulupiirin ylitarkastaja Michael Hynes vieraili lokakuussa Joensuussa tutustuen UEFin opettajankoulutukseen ja normaalikouluihin. Hän kuvaili vierailuaan sanoin: "Tämä vierailu on ollut elämäni merkittävin koulutukseen liittyvä kokemus.". Hynes aikoi ottaa mm.välituntikäytänteitä mukaansa oman alueensa kouluihin. Lisäksi Hynes tutustui käsitöiden ja kuvataiteen opetukseen yliopistossa. Myös varhaiskasvatuksen korkeatasoinen koulutus teki Hynesiin vaikutuksen. Tuleville vuosille suunnitellaan suurempien opettajaryhmien tuloa UEFiin New Yorkin alueelta. Lue koko uutinen UEFin sivuilta.

Ammatillisen koulutuksen oppimisympäristöjen kehittämistä ja koulutusvientiä vauhdittamaan perustettavalle osakeyhtiölle 80 M€

Opetushallitus perustaa osakeyhtiön, joka myöntää rahoitusta yritystoimintaan, jolla tuetaan ammatillisen koulutuksen järjestäjien oppimisympäristöjen ja opetusvälineistön kehittämistä ja koulutusvientiä. Perustettava yhtiö tekee hankintoja kilpailuttamalla yritysten ehdotuksia ammatillisen koulutuksen oppimisympäristöjä kehittävästä ja koulutusvientiä edistävästä yritystoiminnasta. Rahoitusta myönnetään useammassa erässä vuosien 2019–2021 aikana. Lue koko juttu Valtioneuvoston uutisesta.

Suomalaiselle leirikoululle kysyntää

Marketopportunities.fi -sivusto listaa erilaisia liiketoimintamahdollisuuksia myös koulutuksen alalta ja tällä hetkellä mm. kolme eri toimijaa etsii suomalaisia kumppaneita leirikouluihin liittyvässä toiminnassa. Liiketoimintamahdollisuuksia on myös kiertotalouden teemoissa ja muissa alueemme osaamista sisältävissä teemoissa. Tästä leirikoulumahdollisuuksiin: Case1, Case2, Case3.

Hyvinvoinnin kehittämisjohtaja Jani Kaasinen esittäytyy

Olen 42-vuotias kasvatustieteen tohtori ja olen aloittanut Joensuun kaupungin hyvinvoinnin toimialan kehittämisjohtajana 1.6.2018. Ammatillinen taustani on luokanopettajan ja teknisen työn lehtorin tehtävistä kuntasektorilla sekä opettajankoulutustehtävistä Itä-Suomen yliopistossa. Kehittämisjohtajana vastuualueellani ovat mm. hyvinvoinnin toimialan oppilaitosyhteistyö, toimialan tutkimus- ja hanketoiminnan kehittäminen, koulutusvienti, EduPark-yhteistyö ja moninaiset toimialaa koskevat ja palvelualueita läpileikkaavat kehittämistyöt. Olen alun perin kotoisin Lieksasta ja 23 vuoden jälkeen olen palannut Pohjois-Karjalaan. Harrastuksiini kuuluu erilaiset tekniset harrasteet rakentamisesta autojen entisöintiin sekä liikunta eri muodoissaan.

Korealaiset koulutusmatkanjärjestäjät Joensuussa ja Outokummussa

Kymmenen koulutusmatkailua järjestävää korealaista yritystä vieraili Joensuussa 28.-29.11.2018. Kahden päivän aikana he tapasivat useita koulutusalan toimijoita Joensuussa ja Outokummussa. Alue nähdään kiinnostavana ja toimijoillamme on runsaasti tarjottavaa korealaisille. Pohjois-Karjalan vierailu oli osa korealaisten laajempaa Suomikierrosta. Vierailun järjestäjänä toimi Karelia Expert Matkailupalvelu Oy. 

Haluatko liittyä Joensuun ja Pohjois-Karjalan koulutusosaamisen kuulumisia -uutiskirjeen postituslistalle? Klikkaa tästä.
www.edupark.fi
Haluatko muuttaa sähköpostin vastaanottamista jollakin tavalla?
Voit muokata asetuksia or poistua listalta.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
EduPark · Siltakatu 18 · Joensuu 80100 · Finland

Email Marketing Powered by Mailchimp