Copy

Joensuun ja Pohjois-Karjalan koulutusosaamisen kuulumisia

EduPark lentoon!

Joensuun kaupunki, Joensuun Tiedepuisto Oy, Karelia Ammattikorkeakoulu Oy sekä Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä Riveria aloitti yhteisen koulutusviennin hankkeen 1.9.2018. Hankkeen keskeisinä tavoitteina on EduPark-innovaatioekosysteemin toimintamallin rakentaminen, kehittäminen ja näkyväksi tekeminen, koulutusliiketoiminnan osaamisen ja liiketoimintaosaamisen vahvistaminen alueen yrityksissä ja koulutuskeskuksissa sekä kansainvälisen koulutukseen liittyvän liiketoiminnan ja myynnin rakentaminen ja kasvattaminen. Hankkeen kesto on 1.9.2018-31.12.2020 ja hanketta rahoittaa Pohjois-Karjalan Maakuntaliitto.

Karelia-ammattikorkeakoululle ensimmäinen merkittävä koulutusvientisopimus

Karelia-ammattikorkeakoulu on solminut ensimmäisen merkittävän koulutusvientisopimuksensa kiinalaisten partnerien kanssa. Sopimus koskee Kiinassa toteutettavaa energia- ja ympäristötekniikan yhteistutkintoa, jonka opetuksen kolmasosasta Karelia vastaa. Kaksoistutkinto on Karelian omien laatukriteerien mukainen ja myös Kiinan opetusministeriön virallisesti akkreditoima. Lisäksi Karelia järjestää kiinalaisille opiskelijoille kolmen viikon mittaisen talvikoulun Joensuussa.

Katso alkuperäinen artikkeli Karelia-ammattikorkeakoulun verkkosivuilta suomeksi ja englanniksi

LUMA-keskus Suomi sai kansainvälisen tiedekasvatuspalkinnon

LUMA-keskus Suomen tiedekasvatushanke StarT on saanut Global Best Awards 2018 -palkinnon parhaana työelämää ja koulutusta yhdistävänä hankkeena Euroopassa. Palkinto myönnettiin Houstonissa Texasissa koolla olleessa kansainvälinen koulutusalan ja elinkeinoelämän kumppanuusverkoston the International Partnership Network konferenssissa.

Itä-Suomen yliopiston LUMA-keskus on osa LUMA-keskus Suomea.

Tarkemmin asiasta Itä-Suomen yliopiston verkkosivujen uutisessa sekä Luma-keskus Suomen uutisessa.

Finland University vahvistaa jalansijaansa Brasiliassa

Finland University on lähettänyt koulutusalan edustajan Brasiliaan 1.9.2018. Edustajan lähettäminen mahdollistaa syvemmät neuvottelut eri koulutusta ostavien tahojen kanssa.

Tarkemmin asiasta alkuperäisessä uutisessa Finland Universityn verkkosivujen uutisissa englanniksi

21 eri koulutusalojen edustajaa 15 EU-maasta tutustumassa Joensuun kouluihin

Opetushallitus, Joensuun normaalikoulu ja Joensuun yhteiskoulun lukio järjestivät kuun vaihteessa viisipäiväisen "Professional and Leadership Development in a Finnish Context” -opintovierailun ulkomaisille koulutusalan toimijoille. Osallistujat olivat hallintovirkamiehiä, oppilaitosten rehtoreita tai kouluttajia yleissivistävältä ja opettajankoulutusalalta. Vieraiden kiinnostuksen kohteina olivat suomalainen koulutuksen järjestäminen ja rakenteet yleisesti sekä erityisesti oppimisympäristöt ja opetus. 
Lue laajempi artikkeli UEFin uutisesta.

Muuttuva koulutusvienti suosii paikallista läsnäoloa ja verkostoitumista

Suomen kansallinen koulutusviennin kasvuohjelma Education Finland teki kyselyn jäseniensä keskuudessa Suomen koulutusviennin tilasta. Tulosten mukaan koulutusviennin liikevaihto kasvaa ja sen tukena suomalaisilla koulutusviejillä on entistä enemmän edustajia kohdemaissa. Tarpeissa korostuvat yhteisesiintymiset, rahoituskanavatietous ja maakuntien huomiointi viennissä. Samalla viejät toivovat koulutusviennin viimeisten esteiden purkua, verkostoyhteistyömuotojen vahvistamista, rahoituskanavien avaamista ja Suomi-brändin tukemista entisestään. Lisäksi tarpeina on mainittu  suomalaistyyppisten koulujen luominen maailmalle.

Suomen koulutusviennin vahvuus on sen jatkuvassa kehittämisessä ja kyvyssä viedä opetusalan uudistukset käytäntöön uusina tuotteina. Suomen koulutusviennin kenttä on alati muuttuva ja dynaaminen. Eniten ja nopeimmin on vuoden 2017 tilastojen mukaan kasvanut työelämälle suunnattu digitaalisten palvelujen vienti. Kovaa kasvuvauhtia ennakoi tällä hetkellä koulutusmatkailu ja oppimisympäristöjen vienti. Myös varhaiskasvatuksen vienti on alkanut vähitellen kasvaa. Sen sijaan perusopetuksen kehittäminen ja oppilaitoskonseptien vienti eivät ole kasvaneet, niiden arvo oli 11.3 miljoonaa euroa.
 
Joensuun seudun koulutusviennin ekosysteemi EduPark on Suomen kansallisen koulutusviennin kasvuohjelman Education Finlandin liitännäisjäsen. Kasvuohjelman jäsenhaku päättyi 31.8.2018 ja ohjelma nykyisessä muodossaan päättyy kuluvan vuoden lopussa. Ohjelman toteutuksesta on vastannut opetushallitus. Opetushallitus ei ole vielä kertonut jatkosuunnitelmista suomalaisen koulutusviennin tukemiseksi.

Koulutusviennin arvo jo 310 miljoonaa euroa

Suomalaisia koulutuspalveluja ja -tuotteita vietiin viime vuonna maailmalle 310 miljoonan euron arvosta. Kokonaiskasvu edellisvuodesta oli 16 % ja tänä aikana syntyi 150 uutta työpaikkaa. Hallitusohjelmassa tavoitteeksi asetettu 350 miljoonan euron liikevaihto saavutetaan todennäköisesti tämän vuoden aikana.
Lue laajempi artikkeli Education Finlandin mediatiedotteesta.

Tapahtuma: Koulutusmatkailun workshop Helsingissä 30.11.2018

Visit Finland järjestää Educational Travel Workshopin Helsingissä 30.11.2018. Paikalle tulee noin 50 koulutusmatkojen ostajaa Kiinasta, Etelä-Koreasta, Intiasta, Iso-Britanniasta, Japanista ja Arabiemiirikunnista. Visit Finland kutsuu opettajavierailuiden, leirikoulujen ja muiden koulutuksellisten ohjelmapalveluiden järjestäjiä ja muita toimijoita mukaan tilaisuuteen. Tilaisuuden kuvaus, ohjelma, ja ilmoittautumislinkki Visit Finlandin sivulla. Ilmoittautumiset 9.11.2018 mennessä. 

Haluatko liittyä Joensuun ja Pohjois-Karjalan koulutusosaamisen kuulumisia -uutiskirjeen postituslistalle? Klikkaa tästä.
www.edupark.fi
Haluatko muuttaa sähköpostin vastaanottamista jollakin tavalla?
Voit muokata asetuksia or poistua listalta.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
EduPark · Siltakatu 18 · Joensuu 80100 · Finland

Email Marketing Powered by Mailchimp