Copy
View this email in your browser
U leest de eerste nieuwsbrief van het jaar 2019. Een jaar waarin we het 1-jarig bestaan van Waldorf Utrecht zullen vieren, en waarin u mogelijk op zoek gaat naar een middelbare school voor uw zoon of dochter. We wensen u, naast een heel mooi nieuw jaar, ook heel veel plezier en inspiratie bij deze zoektocht.
In deze nieuwsbrief is te lezen hoe de decembermaand eruit zag bij Waldorf Utrecht, en welke mogelijkheden er zijn om kennis te maken met onze school in de komende weken.
December: Advent, Sint Nicolaas en Kerst.
De maand december kenmerkt zich vooral door steeds korter wordende dagen, en drukke agenda's met surprises en werkstukken die nog af moeten. Om de drukte de baas te blijven, staan we ook af en toe even stil, en steken elke week een extra lichtje aan in de 4 weken voor kerst: de adventstijd. In de klassen stonden ook mooie adventskransen met kaarsen. En op sommige dagen begon de dag met sfeervolle live muziek en een mooi verhaal. Uiteraard is het sinterklaasfeest niet onopgemerkt voorbijgegaan met mooie en passende surprises en gedichten. Vlak voor kerst bezochten de klassen het typisch vrijeschool kerstspel bij de Vrije School Utrecht. En de dag voor de kerstvakantie is kerst gevierd samen met andere klassen. Na een sfeervol kerstontbijt in de eigen klas kon de vakantie beginnen!

Seizoener en schoolkrant
Vlak voor de vakantie kwam de eerste Seizoener uit: een landelijk tijdschrift over de achtergronden van de antroposofie en het vrijeschoolonderwijs. In dit blad is een school eigen katern opgenomen, dit betreft een gezamenlijk katern van Waldorf Utrecht en de Vrije School Utrecht. Zo komt de doorlopende leerlijn mooi in beeld. De Seizoener komt 3 keer per jaar uit en wordt meegegeven aan alle leerlingen.
Open dag, open lessen en informatieavonden 2019.
We kijken terug op 3 inspirerende lezingen in het najaar van 2018. Danielle van Dijk, Merel Boon, en Marcel Seelen deelden met ons hun ervaringen en kennis over het werk in een middelbare vrijeschool in deze tijd.
Nu de tijd van schooladviezen en schoolkeuzes weer nadert, wordt het ook tijd voor meer praktisch ingerichte informatieavonden en natuurlijk de open dag en open lessen. De eerste informatieavond in december was al druk bezocht! Hieronder nog eens alle data van de volgende mogelijkheden op een rij:
  • Donderdag 10 januari: 20.00 u informatieavond voor ouders.
  • Zaterdag 19 januari: OPEN DAG. 9.30 - 13.00.
  • Dinsdag 19 februari: 19.00 u informatieavond voor ouders & open lessen voor leerlingen.
Locatie voor alle data: Muntstraat 5 / ingang Nobeldwarsstraat 9.
 
En verder...
.... zijn we ook al bezig met de meer inhoudelijke vormgeving van volgend schooljaar. We bereiden ons voor op de komst van minimaal 3 zevende klassen. Ook de werving voor klassenleerkrachten voor deze klassen is in volle gang en we zijn zeer hoopvol over de bezetting daarvan. We hopen velen van jullie te ontmoeten tijdens een van de informatiebijeenkomsten of op de open dag. Voor vragen zijn we uiteraard ook per mail bereikbaar via info@waldorfutrecht.nl. op de websites www.waldorfutrecht.nl en www.gregorius.nl/vrijeschool-leerroute is ook informatie te vinden over bijvoorbeeld het aanmelden.


Wilt u uw instellingen wijzigen?
U kunt uw e-mail voorkeuren wijzigen of afmelden voor deze nieuwsbrief.

Email Marketing Powered by Mailchimp