Copy
View this email in your browser
Welkom!
Deze nieuwsbrief  bevat de volgende onderwerpen:
  • Terugblik op de open dag en open lessen
  • Aankondiging laatste informatieavond en open lessen
  • Klimaatstaking
  • Wat er verder leeft in de school
Terugblik open dag en open lessen januari
In de afgelopen weken hebben veel geïnteresseerde kinderen en ouders Waldorf Utrecht bezocht. Zowel tijdens de open dag als tijdens de extra ingelaste open lesmiddag op 30 januari zaten de lokalen goed vol. Er was van alles te doen, zoals schilderen en boetseren, maar ook natuurkunde en Franse les. De pannenkoeken op het plein waren niet aan te slepen en het beslag was dan ook helemaal op aan het einde van de ochtend. Huidige leerlingen uit de klassen 7a en 7b hebben enorm goed geholpen met het geven van rondleidingen en beantwoorden van vele, vele vragen.

Laatste informatieavond en open lessen op 19 februari
Volgende week dinsdagavond, 19 februari van 19.00 - 20.30 is de laatste informatieavond van dit seizoen. Deze avond zijn er ook open lessen voor kinderen uit groep 8. Hiervoor is aanmelden niet nodig. De locatie is Muntstraat 5 / ingang Nobeldwarsstraat 9.
Mocht je deze avond niet kunnen en toch nog vragen hebben, dan kun je uiteraard contact opnemen via info@waldorfutrecht.nl.
Youth for Climate
Samen met vele andere scholieren gingen ook leerlingen uit de 7e klassen van Waldorf Utrecht op 7 februari naar Den Haag om hun stem te laten horen. Na het schrijven van een motivatiebrief en het uitzoeken van de treinreis, gingen zij met spandoeken onder de arm op pad. Voor sommigen was het nog een lastige keuze: een leuke schooldag missen, of je stem laten horen. Dat laatste gaf toch de doorslag!
Wat er verder leeft in de school
Op 11 en 12 februari stonden vele leerlingen en docenten van het St- Gregorius College in de Stadsschouwburg Utrecht met de jaarlijkse Gregoriusshow. Ook de leerlingen van Waldorf Utrecht deden mee; als koor lieten zij liederen uit de film Les Choristes horen en zongen zij samen met het docentenkoor Another Brick in the Wall. Ook maakten enkele leerlingen deel uit van de showgroep van het Gregorius: zij openden en sloten de show op spectaculaire wijze.
Deze show-groep is ook geïnterviewd voor een item van het programma Nieuwsuur, dat waarschijnlijk volgende week te zien zal zijn bij de NPO. Dit item gaat over het groeiend vrijschoolonderwijs in heel Nederland. Nieuwsuur heeft hiervoor onder andere bij Waldorf Utrecht gefilmd.

Verder zijn we natuurlijk in afwachting van de inschrijvingen in maart a.s. In de tussentijd lopen er sollicitaties voor nieuwe klassenleerkrachten, en beraden we ons op de interne huisvesting van de nieuwe 7e klassen die we volgend jaar verwachten te verwelkomen. Zodra we hier meer over weten is dat natuurlijk te lezen in de volgende nieuwsbrief.


Wilt u uw instellingen wijzigen?
U kunt uw e-mail voorkeuren wijzigen of afmelden voor deze nieuwsbrief.

Email Marketing Powered by Mailchimp