Copy
Soms lees je de nieuwsbrief beter in je browser
N I E U W S B R I E F  #21
Dinsdag 28 juni 2022


GoedVolk levert een positieve bijdrage aan de Utrechtse Heuvelrug door
lokaal talent te mobiliseren voor belangrijke thema’s in de samenleving.
In deze nieuwsbrief vind je de laatste ontwikkelingen op een rijtje!
Tweede editie 'Velddiner Utrechtse Heuvelrug'
Op zaterdag 3 september te Bartiméus
Na een goed gewaardeerde eerste editie vorig jaar, organiseren we op zaterdag 3 september de volgende editie van het Velddiner Utrechtse Heuvelrug. Aanschuiven aan de kleurrijk gedekte tafels en genieten van al het heerlijks dat onze regio te bieden heeft. 

Vorig jaar waren de beschikbare tickets snel gereserveerd. Wacht daarom niet te lang. Trommel je buren, vrienden en familieleden op en reserveer nu je plaatsen via EventGoose:

 
>> Reserveer hier je plaatsen voor het Velddiner op 3 september
Business editie
Onderneem je in gemeente Utrechtse Heuvelrug en is duurzaamheid voor jou, je klanten en je toeleveranciers een belangrijk thema? Reserveer dan een tafel tijdens het Velddiner - Business Editie - op vrijdag 2 september. Met een inleiding door Herman Wijffels!  >> Lees meer
PlasticVrij Dialoog op 12 mei
Onlangs vond de tweede Dialoog Plasticvrij plaats. Tijdens deze dialoog zijn veel goeie ideeën geopperd. Klik
hier voor het volledige verslag. Na afloop van de dialoog heeft het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug het initiatief genomen om een inventarisatie te maken naar de ideeën van alle landeigenaren en terreinbeherende organisaties rondom plastic afval van eenmalig gebruikte verpakkingen. Met behulp van deze inventarisatie en de uitkomst van de dialoog van 12 mei zal een actieplan opgesteld worden. Dit actieplan wordt met de betrokkenen besproken in september. Heb je ideeën of wil je ook wat doen? Neem contact op met Paul van Ruiten, via +31 6 2909 8374 of p.vanruiten@bureaom.com.
'Verkoop geen gebakken lucht'
In de afgelopen maanden heeft de werkgroep Klimaat certificaten ‘Wij verkopen geen gebakken lucht’ uitgereikt aan horeca-ondernemingen in Doorn, Driebergen, Leersum en Amerongen. Met dit certificaat willen we horecaondernemers die in deze tijd van energie- en klimaatcrisis het goede voorbeeld geven en hun terras en de buitenlucht niet verwarmen in het zonnetje zetten. Voor een vervolgstap zoeken we naar mogelijkheden om horeca-ondernemers die wél terrasverwarming hebben te verleiden om deze niet meer te gebruiken, en in het vervolg dekentjes aan hun terrasgasten te verstrekken. Uiteindelijk willen we dat Nederlandse overheden het voorbeeld van de Franse overheid volgen. In Frankrijk is het gebruik van terrasverwarmers bij bars en cafés al in 2020 verboden.
Met de viering van 22 jaar Earth Charter is op woensdag 29 juni gaat het Heuvelrug Duurzaamheidsfestival van start. Om de verduurzaming van de regio extra impulsen te geven zijn duurzame initiatieven rond natuur, cultuur, erfgoed en ontmoeting voor het eerst gebundeld. Het festival is een initiatief van de Campus Landgoed Zonheuvel, Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Heuvelrug & Vallei, SDG House Heuvelrug en burgerinitiatief GoedVolk en duurt tot en met SDG Action Day op zaterdag 26 september a.s. Organisatoren van duurzame initiatieven kunnen zich aanmelden voor deelname aan het festival. >> Klik hier voor meer informatie
Voedselverspilling in je huishouden, hoe zit dat?
Als werkgroep Duurzame Gids gaan we de komende tijd
het overzicht van adressen waar je op de Utrechtse Heuvelrug terecht kan voor lokale en duurzame voeding uitbreiden. We gaan ook blogs over dit onderwerp plaatsen. We horen van jullie als lezers graag over je ervaringen met het maken van duurzame keuzes in voeding en met het kopen van duurzame en lokale voeding in de regio. Hoe zit het met voedselverspilling bij jou thuis?
>> Lees meer
CleanUp N227 - Doornse Gat richting Doorn
Op 14 mei jl. werd er opgeruimd op de Utrechtse Heuvelrug. We namen de bermen van de Leersumsestraatweg N227 en het naastgelegen fietspad onder handen. Het afval bestond veelal uit peuken, blikjes en verpakkingen van vooral voedingsmiddelen. Dat er inmiddels statiegeld op kleine plastic flesjes wordt geheven, was goed te merken. We vonden slechts enkele plastic flesjes op het tracé. Verder stond het gras in de bermen langs de weg hoog, met dank aan het gemeentelijk maaibeleid. Het zorgde ervoor dat afval nog niet versnipperd was, wat het opruimen enorm vergemakkelijkte.

Dank aan de vrijwilligers die hun zaterdagochtend wilden besteden aan de goede zaak!

Volg GoedVolk op Twitter
Volg GoedVolk op Facebook
Volg GoedVolk op LinkedIn
Bezoek de website van GoedVolk
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je hebt aangegeven
op de hoogte te willen blijven van de activiteiten van GoedVolk.

Check hier je gegevens, of meld je af als je de nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen.

Voor vragen of meer informatie bezoek je de website www.iedereenisgoedvolk.nl
Mailen kan ook: info@goed-volk.net

Email Marketing Powered by Mailchimp