Copy
Soms lees je de nieuwsbrief beter in je browser
N I E U W S B R I E F  #24
Dinsdag 7 februari 2023


GoedVolk levert een positieve bijdrage aan de Utrechtse Heuvelrug door
lokaal talent te mobiliseren voor belangrijke thema’s in de samenleving.
In deze nieuwsbrief vind je de laatste ontwikkelingen op een rijtje!
Welkom bij de Nieuwjaarsbijeenkomst van GoedVolk!
We toasten graag met jullie op een gezond en duurzaam 2023. Er zijn enkele korte toelichtingen over de diverse lopende initiatieven, activiteiten en themagroepen en we gaan samen aan de slag met een deepmap van de Utrechtse Heuvelrug. Brainstormen over de kansen en mogelijkheden voor verduurzaming en verbetering van welzijn. 
  • Wanneer: Donderdagavond 16 februari a.s.
  • Waar: Parkhuys Rosarium, Molenweg 4, Doorn
  • Inloop vanaf 19.30 uur (start programma om 20:00 uur)
Laat je even weten of je komt? Heel graag: info@goed-volk.net
Voor meer informatie bezoek je onze website.
Voorfietsers laten wekelijks zien waar lokale voeding te koop is  
Zaterdag 14 januari kwamen bij café Koek & Ei in Driebergen zes enthousiaste voorfietsers bijeen voor Fietsen voor m’n eten Utrechtse Heuvelrug. Een gezellige plek voor een fietsstop met veel producten uit de regio! 

Wat doen wij?
Voor Fietsen voor m'n Eten - Utrechtse Heuvelrug vinden wij het leuk om langs de boeren, stalletjes en lokale verkooppunten in onze regio te fietsen. Daar vertellen we jullie heel graag over op de facebookpagina.

We delen waar we heerlijke producten uit de buurt kopen (lokaal kopen draagt immers bij aan een duurzame leefstijl) en hoe we daar een lekkere maaltijd of baksel van maken. Fijn elkaar nu, live te ontmoeten en te ontdekken dat we allemaal een passie hebben voor gezond eten, lokaal eten, bewegen, de natuur en duurzaam leven. 
Inmiddels heeft zich voor ieder dorp uit de Gemeente Utrechtse Heuvelrug een ‘voorfietsers’ opgegeven. We hopen dat jullie ook ontdekken hoe leuk het is om te fietsen voor je eten en nodigen jullie van harte uit om met ons mee te doen! Voorfietsers die af en toe een berichtje plaatsen altijd welkom, zeker uit Doorn en Overberg!  Stuur als je interesse hebt s.v.p. een berichtje naar
mirjamvanzweeden@gmail.com
Wie doet mee met de Open Heuvelrugtuinen Route zomer 2023?
Op een zaterdag in de tweede helft van juni of het eerste van juli 2023 willen we in samenwerking met de NMU (Natuur- en Milieufederatie Utrecht) een Open Heuvelrugtuinen Route organiseren. Een leuke, inspirerende activiteit voor inwoners die bijdraagt aan de uitbreiding van Nationaal Park Heuvelrug en dus ook verduurzaming en biodiversiteit.

Als inwoner van de UH kun je je inschrijven om tuinen te bekijken van anderen te bekijken of je eigen tuin open te stellen. Ook de openbare Heuvelrugtuinen staan op de route. 

  • Wie willen meehelpen om iets in de organisatie te doen, we zoeken mensen uit Doorn, maar kom je uit een andere plaats, hopen we ook dat je je aanmeldt. 
  • Wie willen hun duurzame tuin (in wording) open stellen voor de middag van 14.00-17.00 uur in Driebergen, Leersum, Maarn, Doorn en Amerongen?

Svp aanmelden bij mirjamvanzweeden@gmail.com, als je wilt bellen zet dan je telefoonnummer erbij. Wil je eerst nog wat meer lezen over de Heuvelrugtuinen, kijk dan ook even op de website van de NMU.

Vele PlasticVrije Zones maken een PlasticVrije Heuvelrug!
We zijn op zoek naar partijen die het concept PlasticVrije Zone willen omarmen. Een PlasticVrije Zone is een zone waar bezoekers zo min mogelijk plastic te gebruiken en géén zwerfafval achter te laten. Op dit moment zijn er twee PlasticVrije Zones op de Utrechtse Heuvelrug.
Hoe meer partijen het concept PlasticVrije Zone omarmen, hoe beter. Neem contact met ons op voor meer informatie, of voor de gouden tip voor het realiseren van een PlasticVrije Zone op een volgend bedrijventerrein, schoolplein of natuurgebied. Voor meer informatie over Utrechtse Heuvelrug PlasticVrij 2026 bezoek je onze website.
Volg GoedVolk op Twitter
Volg GoedVolk op Facebook
Volg GoedVolk op LinkedIn
Bezoek de website van GoedVolk
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je hebt aangegeven
op de hoogte te willen blijven van de activiteiten van GoedVolk.

Check hier je gegevens, of meld je af als je de nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen.

Voor vragen of meer informatie bezoek je de website www.iedereenisgoedvolk.nl
Mailen kan ook: info@goed-volk.net

Email Marketing Powered by Mailchimp