Copy
Hoe creëer jij ZICHT, <<First Name>>?
Wil je iemand die met jou meekijkt en een luisterend oor heeft?

Heb je behoefte aan advies of wil je een klankbord? Wil je eens praten om een positieve mindset te ervaren? Kom brainstormen of laat me meekijken.

Mijn advies of aanbeveling op LinkedIn kun je misschien wel gebruiken.
Wie weet heb je iets aan mijn netwerkcontacten?
En als je tips wilt bij het
solliciteren, zoek dan contact.

Laat me weten hoe ik je kan helpen.
Stuur me een
mailtje, en ik adviseer je graag.
Wie écht zicht wil op zijn Kracht, Kerntalenten en Zichtbaarheid neemt deel aan de gelijknamige Masterclass. Jouw bewustzijn van wat jou onderscheidend maakt, groeit in 3 maanden tijd. Daarna zet je met zelfvertrouwen nieuwe stappen. Deze Masterclass begint op donderdag 17 februari. Bekijk ook ons coachprogramma Krachtig Solliciteren, en overweeg losstaande gesprekken.


Zicht op geluk en kansen

We hebben de 'lastigste dag’ van het jaar alweer achter de rug. Op de derde maandag van januari is het namelijk
Blue Monday- heb jij hem gevoeld?

Nu kijken we vooruit, naar verdere versoepelingen en meer zicht op kansen. Zicht op jouw talenten en op wat er wél kan. Hoe creëer je meer ZICHT?
 • Ontdek waar je zelf zeggenschap over hebt. Houd voor ogen waar je invloed op hebt en waarop niet. Focus op wat goed gaat. Zo houdt je zicht op je leven.
 • Zorg voor meer zelfkennis. Ga na wie je bent en wat belangrijk is voor jou. Met vaste reflectiemomenten in je dag, ontwikkel je sneller je zelfbewustzijn.
 • Sta elke dag stil bij hetgeen wél liep zoals gepland. Bedenk wat jouw rol daarin is. Zo behoudt je je energie.
 • Neem dagelijks een kwartier de tijd om je planning aan te passen. Als je zicht houdt op jouw doelen, kun je immers je focus verleggen. Waar wil jij tijd voor maken?
 • Zoek dagelijks bewust een collega op, of een vriend of familielid. Bellen kan natuurlijk ook, zolang je die momenten koestert. Vraag hoe het gaat en voel hoeveel energie er ontstaat uit kleine onverwachte geluksmomenten.
Zo creëer je zicht op wat er voor jou toe doet.
 

Het feest van Mentaris is op vrijdag 20 mei 2022

Een gelukkig nieuwjaar gaat allereerst om gezondheid. En die gun ik je!
Daarom neem ik mijn verantwoordelijkheid en draag ik zorg voor een veilige omgeving voor onze relaties.

We hebben daarom besloten ons feest te verplaatsen. Onze professionele verjaardag vieren we op vrijdag 20 mei 2022.


Vraag je iemand mee en zet je deze datum in je agenda? Het voorjaar biedt meer ZICHT op een feestelijke middag met alles wat MENTARIS jou cadeau doet. Jullie zijn van harte welkom!

Lees meer over het evenement op de website.

Zicht op Verandering

Is het tijd om anders te werken? Of om je werk aan te passen? Met coaching neemt jouw zicht op verandering stapsgewijs toe.

Wil je groeien in je
professionele ontwikkeling? Met jouw kwaliteiten is meer mogelijk dan je denkt. Ook op een andere manier, of op een andere plek, kun je met jouw vaardigheden tot je recht komen. Maar hiervoor moet je je wel bewust zijn van je talenten.

Voor wie is het programma Zicht op Verandering?
Het programma is bedoeld voor wie inzichten gebruiken kan en zich bewust wil worden van eigen talenten. Voor iedereen die wil kijken naar de eigen rol.
En voor wie van functie wil veranderen.

Jouw loopbaanvraag staat centraal in de maanden januari-juni 2022. Je krijgt de vaart en het bewustzijn om verandering mogelijk te maken. Kom samen; dat is voordelig en inspirerend!

Wat kun je verwachten?
We werken aan reflectie en zelfkennis. Je krijgt een compleet aanbod: loopbaancoaching, intervisie en psychologisch advies. We kijken naar jouw drijfveren en talenten. Je bewustzijn groeit. Door de opbouw van het programma werk je stap voor stap richting jouw doel. Energie en inspiratie zijn gegarandeerd; zicht op verandering is het resultaat.

Zoek contact om te bespreken of het programma
Zicht op Verandering past bij jou. Welke kant je ook op wilt- de aanpak moet aansluiten bij jou en bij jouw doel. En dan kun je wel wat steun gebruiken! Stroom in bij een van onze Inspiratiedagen of schuif aan bij de CareerXperience op dinsdag 15 maart.
 


Zicht op jezelf; wat is jouw identiteit?

Allemaal kennen we momenten waarin we min of meer gedwongen worden om bij ons zelf te rade te gaan. Het begin van een nieuw jaar is zo’n moment.

Om meer zicht te krijgen op jezelf, kun je de volgende vragen voor jezelf beantwoorden:

 • Welke momenten brengen jou geluk? In jouw werk en privé? Wat waren jouw mooiste momenten van 2021?

 • Wat is voor jou écht belangrijk? Welke waarden leef jij? Welke bijdrage wil jij leveren in 2022?

 • Wie ben jij? Wie wil jij zelf zijn? Zonder masker op en zonder te voldoen aan de verwachtingen van anderen?

Deze vragen helpen om meer zicht op jezelf te krijgen. We zijn benieuwd naar je antwoorden! Deel je jouw reactie met ons?

 

Wie ben je en wat past bij jou?
Maak een voordelige test en ontwikkel ZICHT op jezelf.

JobPersonality: loopbaan die past bij jouw persoonlijkheid


Wil je het jaar goed beginnen en genieten van een mooie ervaring?

Kijk je uit naar beweging in denken en doen?
Je bent van harte uitgenodigd bij onze
MovingXperience. We maken een verfrissende tocht, vol verrassende inzichten en betoverend lekkers. Een wandeling die jou in beweging brengt. We lopen ruim een uur en onderweg praten we door op een thema uit de positieve psychologie. Je gaat het allemaal meemaken op vrijdag 4 februari.

Geniet van deze ervaring die jou - ook op een andere manier- in gang zet.
En neem iemand mee die op onze kosten een heerlijke verrassende dag meemaakt. Welkom! Kom samen en geniet! Je gaat opgefrist en vol inspiratie weer naar huis. Je hebt je introducé(e) en jezelf een middag cadeau gedaan, met energie en creatieve ideeën. Jullie praten erover na! Het thema is Zicht; iets waar we allemaal naar uitkijken. Zicht op Verandering; op anders werken.

Hoor ik het van je, of je erbij bent? Je hebt de keuze tussen vrijdag 4 februari of vrijdag 11 maart.


Wil je meer diepgang, schuif dan aan bij de Mentaris CareerXperience.
Jouw oriëntatie op anders werken begint aan de Talententafel. Je bepaalt zelf welke loopbaanvragen er op tafel liggen.
De Talententafel staat voor je gedekt op dinsdag 15 maart.


Wanneer je je aan de slag wil met meer Kracht, Kerntalenten en Zichtbaarheid, neem dan deel aan de Masterclass die dat belicht. Jouw bewustzijn van wat jou onderscheidend maakt, groeit in 3 maanden tijd, zodat je met zelfvertrouwen nieuwe stappen zet. De Masterclass is deel van het programma Krachtig Solliciteren.

Tot slot: wil je in een rustige setting graag één op één jouw vraagstuk bespreken of direct een kennismaking zonder verplichtingen uitproberen?
Neem dan contact op https://mentarisloopbaancoaching.nl/
Tot gauw!

Meer kansen? Zorg dat je zichtbaar bent!
Niemand twijfelt eraan hoe belangrijk het is dat je goed zichtbaar bent in het verkeer, zeker in het donker.
Maar ook jouw zichtbaarheid op de huidige arbeidsmarkt is belangrijk.

Als je weinig zichtbaar bent, kan dat negatief uitpakken. Waardoor?
Men kan denken dat je niet betrokken bent. Onverschillig of zelfs arrogant.
Of ze concluderen ten onrechte dat je niet competent bent in je werk, omdat je onzichtbaar bent. Dat wil je niet!

Waarom zou je zichtbaar moeten zijn?
Anderen willen weten wie je bent en wat ze aan je hebben, voordat ze (iets van) je aannemen. Daardoor is het gemakkelijker om voor jou te kiezen tijdens een sollicitatiegesprek. Of om jou rechtstreeks te benaderen voor een functie. Weet je dat al 70% van alle vacatures wordt ingevuld via het netwerk? Wil je in beeld komen dan móet je zichtbaar zijn.
 
Wat weerhoudt jou ervan om zichtbaar te zijn?
Je beseft dat je zichtbaar moet zijn, maar toch voel je dat er iets in de weg zit. Je kunt zichtbaarheid associëren met opschepperig gedrag. Of met arrogantie. Soms zijn die associaties een 'sta in de weg'. "Anderen zijn beter, straks val ik door de mand". Dat kan je tegenhouden om zichtbaar te zijn.
 
Ervaringen tijdens de eerste levensfase bepalen voor een groot deel hoe je je eigenwaarde, zelfvertrouwen en vertrouwen in anderen hebt ontwikkeld. Ieder mens wordt beïnvloed door tijdgeest, opvoeding, omstandigheden, voorbeeldgedrag en jouw positie in het gezin. Hierdoor kunnen gevoeligheden ontstaan (bang afgewezen te worden) en drijfveren (ik zal bewijzen dat ik de moeite waard ben), die onbewust als een rode draad door je leven lopen.
 
Onzichtbaar gedrag kan voortkomen uit angst.
Je kunt minder zichtbaar zijn door de angst om afgewezen te worden. Of doordat je de overtuiging hebt dat je er niet toe doet. Je kunt aarzelen over jouw vaardigheden of expertise: wie zit er op mij te wachten? Zo heeft de één de veronderstelling dat zijn ouders verwachtten dat hij zijn eigen problemen oploste en was de ander ervan overtuigd dat hij geen last mocht zijn.
 
Bewustwording van eigen talenten en karakter en compassie voor jezelf
Zichtbaar zijn vraagt allereerst bewust zijn van wie je bent. Dat betekent dat je je bewust wordt van alle aspecten die jou hebben beïnvloed, zonder daarmee een “schuldige” aan te wijzen. Je stuit wellicht op negatieve denkbeelden en irreële angsten.Onderzoek daarom met professionele hulp de achtergrond van jouw onzichtbaarheid.

Weinig zicht op jouw kwaliteiten. Is dat een probleem?
Je zichtbaarheid wordt beïnvloed door je buitenkant; je lichaamshouding, manier van bewegen, spreken en kleden. Maar ook je binnenkant draagt bij aan jouw zichtbaarheid: jouw gevoelens, overtuigingen, verlangens, waarden en normen geven kleur aan je gedrag. Daarmee laat je zien wie je bent. En met jouw zelfbeeld, gevoel van eigenwaarde, jouw zelfvertrouwen én vertrouwen in anderen, kun je jouw zichtbaarheid vergroten.
 
Hoe zorg je voor meer zichtbaarheid?
Richt je aandacht op nieuwe mogelijkheden die jouw zichtbaarheid vergroten. Je grootste uitdaging is jezelf te laten zien met al die gevoelens die wellicht in de verboden zone zaten. Je doorbreekt een negatieve cirkel. Breng in kaart wie je waarvoor kunt benaderen. En waar je anderen mee kunt helpen. Leg en onderhoud contacten die je verder kunnen helpen met je ontwikkeling op het gebied van werk of privé. Vertel je netwerk wie je bent en wat je kunt.
 

MENTARIS MovingXperience
de winter-inspiratie-wandeling


Na een warme ontvangst met thee of heerlijke Italiaanse koffie-met-lekkers, starten we met een inspirerend inzicht. ZICHT is het thema; we delen stof tot nadenken tijdens de wandeling. Je neemt iemand mee die -op onze kosten- een heerlijke verrassende dag meemaakt. Iemand die profijt heeft van mijn adviezen om zicht te realiseren. Onderweg praten we door op dit thema uit de positieve psychologie:

• Wat moet je doen om  meer zicht te ontwikkelen?
• Wat gebeurt wanneer anderen jou écht zien?
• En hoe word je ook zichtbaar in jouw eigen ogen?

Kies een iemand uit je netwerk die behoefte heeft aan advies op dit vlak: een kennis of (oud-) collega die -op mijn kosten- van deze MovingXperience gaat genieten. Gewoon, omdat jij het hem of haar gunt. Omdat je inschat dat wat aanmoediging welkom is. Of omdat jij vindt dat jouw introducee zichzelf meer mag laten zien. Kortom: wie het gebruiken kan, om op een luchtige en positieve manier te werken aan meer zicht, is van harte uitgenodigd!


Vanuit verschillende kanten belichten we ‘Zicht‘: zicht op talenten en teamwork. Zicht op jezelf en de toekomst. Dat betekent dat je reflecteert op wat je zelf in huis hebt. Neem iemand mee die profijt heeft van advies om meer zicht te realiseren. Samen met jou!

Ik lees graag of je -mét jouw eigen gast- gebruik wilt maken van deze inspirerende dag. Bij de wandeling genieten we van een warme lunch-on-the-go. Mentaris trakteert, dus ik zou het leuk vinden om jullie te ontvangen. Je doet je introducé(e) en jezelf een middag cadeau met energie en creatieve ideeën. Jullie praten erover na!

Hoor ik het van je, of je erbij bent?
Meer informatie? Klik hier voor de MovingXperience op vrijdag 4 februari!
Meer informatie? Klik hier voor de MovingXperience op vrijdag 11 maart!

 

Wie leest er nog een motivatiebrief?

In een tijd van online solliciteren lijkt het schrijven van een sollicitatiebrief best ouderwets. Toch blijven deskundigen hameren op het belang ervan: “een sollicitatiebrief beantwoordt vragen voordat ze in het hoofd van de lezer opkomen".

Waarom schrijven we een motivatiebrief? Wat is het nut ervan?

Je verwoordt in je brief hoe gemotiveerd je bent voor de nieuwe rol.
Een sollicitatiebrief laat zien dat je een serieuze kandidaat bent, die er werk in wil steken. De werkgever leest hoe graag je daar wilt werken.
Dat maakt jou onderscheidend. Je wordt gezien!

Met je motivatie toon je aan dat je je verdiept hebt in de organisatie. De werkgever ziet hoe je je wilt inzetten voor de vraagstukken die er spelen. Voor klanten of opdrachtgevers. Dat geeft van beide kanten een goede start.

Met jouw motivatiebrief kun je je cv toelichten: hoe is dat gat in je cv ontstaan? Of waarom wil je overstappen? De lezer zal jouw keuze begrijpen en jouw interesse in de nieuwe baan beter aanvoelen. Je komt daarmee zelfbewust over.
Dat geeft een voorsprong op andere sollicitanten. Door een toelichting op jouw carrière, kun je onduidelijkheden voorkómen.

 
Kortom: redenen genoeg voor een goede motivatiebrief.
Check✅
Maar er is óók een andere kant aan deze zaak.


 
 • Wat is er tégen een motivatiebrief?
De drempel wordt hoger als een motivatiebrief vereist is. Als recruiter en werkgever loop je dus goede kandidaten mis. Door een motivatiebrief te vragen, zien sollicitanten ertegen op om te reageren op de vacature.
 • Wat zijn de nadelen van een motivatiebrief?
Een motivatiebrief werkt subjectiviteit in de hand: als de schrijfstijl de lezer niet aanspreekt, is de kans op een afwijzing groot. Terwijl woordkeus meestal niets zegt over geschiktheid voor de baan. De brief zorgt misschien wel voor selectie op de verkeerde criteria.
 • Waarom zegt een motivatiebrief heel weinig?
Met de verwachting dat kandidaten zich schriftelijk uitdrukken (tegenover iemand die ze niet kennen!) klopt iets niet: de sollicitant maakt zich soms dagenlang druk hoe de juiste woorden te kiezen, terwijl de lezer de brief soms al terzijde legt bij 1 spelfout. Daarin zit weinig balans. Het zou goed zijn als de werkgever uitlegt waarom de sollicitatiebrief nodig is. En waar op gelet wordt.
 
Zorg dat sollicitant en werkgever elkaar makkelijker vinden.
Hoe doe je dat?

• Geef aan wanneer een motivatiebrief níet nodig is. Vermeld ook wanneer een motivatiebrief wél nodig is (en waarom).

• Reik andere manieren van contact aan: de sollicitant wil soms niet bellen of schrijven. Organiseer een kennismaking of inloopmoment, zodat je laagdrempelig in contact komt. Sollicitanten komen los in een ontspannen sfeer en praten makkelijker met iemand die ze live ontmoeten.

• Geef volop gelegenheid voor vragen vooraf. Een sollicitant kan -dankzij contact vooraf- beter bepalen wat de kans op succes is. De werkgever maakt -op basis van het soort vragen- een inschatting van de geschiktheid van de sollicitant.

Wat is een goed alternatief, als je de motivatiebrief wilt weglaten?
Als sollicitant vermeld je op je cv (!) wie je bent, wat jouw kwaliteiten zijn en in welke rol je wilt werken. Bel van te voren ALTIJD naar de contactpersoon en vraag of je je cv mag mailen. En anders ga je je cv gewoon afgeven aan de receptie :-)

 
Wat is jouw ervaring?
Lees hier het
Artikel BBC en kom meer te weten op https://www.linkedin.com/posts/margotthomassen_why-do-cover-letters-still-exist-activity-6866296086273802240-5Bx9/

Wil je meer tips over solliciteren? Zoek contact.
 

VACATURE voor het MENTARIS TRAINEESHIP 

Ons Traineeship ‘Professioneel sterker’ draait om jouw groei en ontwikkeling; als mens én als professional. In het jaar dat je als Trainee bij Mentaris werkt, leer je jezelf en je mogelijkheden goed kennen. Met de begeleiding die je ontvangt, raak je helemaal thuis in het vak van coaching, training en advisering. Ook doordat je er met je neus bovenop zit.

Wat ga je leren? En wat houdt de combinatie leren-en-werken in?
Je vaardigheden als trainen, coachen en adviseren ontwikkel je in een hoog tempo. Maar ook commercie, organisatietalent en leidinggeven komen aan bod. Je verantwoordelijkheid hierin groeit voortdurend.

Doordat je als Trainee fouten mag maken, maakt je eigen ontwikkeling een enorme groei door. Door het intensieve programma ontwikkel jij je namelijk zeer snel en doe je een voorsprong op ten opzichte van anderen op de arbeidsmarkt. In het jaar als Trainee groei je, op professioneel gebied, vergelijkbaar met drie jaar werkervaring.

Ken je iemand die hierover meer wil weten?
We zoeken we doorlopend nieuwe collega’s en je kunt als Trainee op meerdere momenten per jaar instromen. Op de
website staan de stappen die je doorloopt en hoe zo’n leren-en-werken-traject eruit ziet. Mail ons bij interesse in de vacature: margot.thomassen@mentaris.nl. We ontmoeten graag nieuwe collega's.

Ben je of ken je iemand die deze kans wil benutten? Laat het weten!

 
HOE GAAT MENTARIS
om met de
corona-beperkingen?


Onze gesprekken en inspiratie-bijeenkomsten gaan door!
Wij zijn namelijk nóg alerter dan de voorschriften van de overheid luiden.

Zoals je van MENTARIS gewend bent, betrachten we uiterste voorzichtigheid.

Wie vermoed in contact te zijn geweest met iemand die positief getest is, of met iemand die in quarantaine is in afwachting van een testuitslag, geeft dat direct door.

We maken dan in overleg een nieuwe afspraak om ons kantoor te bezoeken.

Zo blijven we bereikbaar en kunnen we met bewustzijn ons werk blijven doen.

Veel werkgeluk gewenst in 2022!
Ook tijdens de lockdown lopen onze trainingen door.

Onze hygiëne-maatregelen:


• Mentaris zorgt voor een beperkt aantal bezoekers. We zijn nog nauwkeuriger en letten meer op.

• Een paar keer per dag ventileren we uitgebreid ons kantoor- doorlopend staat de ventilatie aan.

• Voor en na elk bezoek reinigen we alle oppervlakken grondig, inclusief deurklinken en lichtknopjes.

• Niet alleen zijn we strenger dan de regels ons voorschrijven mbt hygiëne en afstand houden.

Ook hanteren we strikte afspraken:
Wie klachten heeft als neusverkoudheid, hoesten of koorts, blijft thuis.
Zo kunnen we met bewustzijn ons werk blijven doen.

We wensen je goede gezondheid!
De knikker staat als transparant symbool van MENTARIS voor wat we aan het rollen brengen. Voor wat we zichtbaar maken, met oog voor ieders unieke kwaliteiten. Je bent welkom om je te laten zien!
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook
Je ontvangt deze informatie omdat je een connectie hebt met Margot Thomassen. Wanneer je deze update van Mentaris niet meer wilt ontvangen, kun je je hier uitschrijven.

Copyright (C) | 2022 | Mentaris Ondernemend Loopbaancoaches |
www.mentarisloopbaancoaching.nl | Kortekade 13C 3062 GK Rotterdam | (010) 212 58 68
Email Marketing Powered by Mailchimp